OSJE presenteert

Farmhouse Jazzband

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Julian’s New Orleans Jazz Friends (B)

Foto's door Piet van den Putten

Het was weer een geweldige middag, afgelopen zondag 19 november, bij OSJE. De Julian’s New Orleans Jazzband uit België waren bij ons te gast en tjonge jonge wat is dat een orkest. Slechts 5 man, waaronder vader, zoon en keinzoon, maar zeer afwisselend, zodat het geen seconde verveelde. Langzame, melodieuze nummers met snelle uptempo nummers, hard en zacht, het klonk prima.

Op Stringbas was Marcel de Neve goed bezig, soms met de vingers en dan met de strijkstok, mooie tonen en goede solo’s. Op slagwerk zoon Dimitri Goethals. Normaal ben ik geen fan van drumsolo’s, maar wat Dimitri presteerde, ik heb geboeid geluisterd. Dan kleinzoon Gregory Goethals op banjo en akoestische en elektrische gitaar en zang. Heel mooie begeleiding bij de rustige nummers, vaak met gitaar, dan weer mooie solo’s ook op banjo. Wat een talent, hij heeft natuurlijk in Flappy Lafertin en geweldige leermeester, maar hij heeft wel erg goed opgelet. Dan Vincent van Elferen op trombone en zang. Ook hier hard en zacht afgewisseld, soms met demper en Vincent is een meester in het weglaten van noten die niet nodig zijn. Als laatste vader Julien Goethals op klarinet en zang. Burgundy Street Blues wordt vaak gespeeld, maar zelden zo mooi als afgelopen zondag. Na het nummer O Holy Night kreeg hij een zeer langdurig en hard applaus. Al met al weer een middag om te genieten.

De volgende keer, 17 december komt de Farmhouse Jazz en Blues band. Iets anders maar zeker de moeite waard. Tot dan.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

24 sep 14:00 – 17:00 Miss Lulu White’s Red Hot Creole Jazzband
22 okt 14:00 – 17:00 regiomiddag: Swanee Bridge Jazzband en His Masters Noise
19 nov 14:00 – 17:00 Julian’s New Orleans Jazz Friends (B)
17 dec 14:00 – 17:00 Farmhouse Jazzband
14 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet
18 feb 14:00 – 17:00 Down South Jazzband
11 maa 14:00 – 17:00 Charlestown Jazzband
8 apr 14:00 – 17:00 Feurthstreet Lumber Factory
6 mei 14:00 – 17:00 Savoy Jazzmen
27 mei 14:00 – 17:00 Nog niet bekend

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.