OSJE presenteert

Falcontown Jazzband en Jazzica Swingtet

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Jay Jay’s Border Jazzmen

Foto's door Piet van den Putten

Je hoort muzikanten wel eens smalend zeggen: allemaal gearrangeerd. Nou, als dit het resultaat is, dan kun je daar niks tegen hebben. Wat een orkest is die Jay Jay’s Border Jazzmen! Ieder nootje op zijn plaats en alles klonk zo heerlijk ontspannen en gemakkelijk. Een genot om naar te luisteren. Er was duidelijk niets aan het toeval overgelaten. Het begon al met een geweldige geluidsinstallatie, die alles heel helder liet horen. Maar vooral: wat een muzikanten!

Een virtuoze trompettist, Petro Wijnen, die af en toe ook op zo’n mini-trompetje speelde, al even virtuoos. De rietblazer, Peter van den Bremen, had een hele batterij bij zich en speelde ook op allemaal: klarinet, sopraansax, altsax en tenor. En alles alsof het geen moeite kostte. De trombonist, Geert Mentink, met een prachtige toon en ook al heel muzikaal spel. Een invaller nog wel, maar hij paste er naadloos tussen. Overigens was hij lang lid geweest van de Jay Jay’s en dat was wel je merken. Hij kende alle arrangementen kennelijk nog uit zijn hoofd.

Ook de “achterhoede” loog er niet om. Banjoist/gitarist Rob Koch, drummer Willem van de Toorn, en bassist Étienne Beyé vormden een ijzersterke ritmegroep en alle breakjes, accentjes en andere ritmische grapjes stonden als een huis. Bovendien kregen ze allemaal de gelegenheid om hun kunnen te tonen in solo’s die er mochten zijn. Tijdens de eerste bassolo brak zelfs de zon even door. Echt!

En dan de repertoirekeuze. Bekende nummers als The Sheik of Araby, met een verrassend verse dat mij in ieder geval onbekend was. Maar ook minder bekende of in ieder geval niet zo vaak gespeelde stukken als Milenberg Joys, All I ever need is you, Beale Street Blues, Before the next teardrop falls, Goin’ home en grappen als Cornbread beans and black melasse, My bucket ’s got a hole in it.

Zou ik nog bijna vergeten de zang te vermelden. Er werd veel en mooi gezongen, door de hele frontlinie, vaak zelfs driestemmig en heel zuiver.

Triest dat er een einde kwam aan al dat moois, maar niet dan nadat er nog een toegift werd gevraagd en gegeven: Icecream, maar alweer met een grappige verse over eskimo’s met een kouwe neus, als ik het goed begrepen heb, en een verrassende overgang naar The Saints.

Maar toen was de koek helaas op. Jammer dat er niet meer liefhebbers waren gekomen, want er was echt ontzettend veel te genieten en de wegblijvers hebben dat allemaal gemist.

Volgende keer dan maar, 21 oktober. Dan hebben we de traditionele middag met twee regio-orkesten. Dit keer de Falcontown Jazzband en Jazzica Swingcombo. Wordt vast ook weer genieten.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

14 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet
18 feb 14:00 – 17:00 Down South Jazzband
11 maa 14:00 – 17:00 Charlestown Jazzband
8 apr 14:00 – 17:00 Feurthstreet Lumber Factory
6 mei 14:00 – 17:00 Savoy Jazzmen
21 mei 14:00 – 17:00 Gerald French and his European Friends
EXTRA CONCERT
Reserveren mogelijk en gewenst
Entree: €15, voor donateurs: €10
27 mei 14:00 – 17:00 Jurbena Jazz Band
23 sep 14:00 – 17:00 Jay Jay’s Border Jazzmen
21 okt 14:00 – 17:00 regiomiddag met: Falcontown Jazzband en Jazzica Swingtet
18 nov 14:00 – 17:00 Four Stream Jazzband
16 dec 14:00 – 17:00 Free Time Old Dixie Jazz Band

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.