OSJE presenteert

Gerald French and his European Friends

EXTRA CONCERT
Reserveren mogelijk en gewenst
Entree: €15, voor donateurs: €10

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Savoy Jazzmen

Foto's door Piet van den Putten

Het was weer heerlijk weer vandaag en dat was eigenlijk jammer, want dat hield veel mensen buiten, terwijl er ook binnen in De Ronde zoveel te genieten was deze 6 mei. Want we hadden de jubilerende Savoy Jazzmen in huis. In een uitzonderlijke bezetting. Antoine Trommelen op de piano was een openbaring. Iedereen weet natuurlijk dat hij een begenadigd rietblazer is, maar wat hij op de piano liet horen was bijzonder virtuoos en zeer muzikaal. Ook Henk Adriaans op de trombone was een sterke keus met zijn diepe sonore klank. Verder was er natuurlijk het heerlijke samenspel van de broers Karel en Frits de Jong. Karel als gewoonlijk heel degelijk op de klarinet en sax en Frits met zijn fluwelen toon op trompet en vooral bugel. Wat is dat toch een heerlijk instrument. Beide broers zongen ook heel lekker. De kwaliteit was hoog, mede door het stuwende baswerk van Ad van Beerendonk en de sterke ritmische ondersteuning van drummer Jac Bogers, die ook een paar nummers zong.

De repertoirekeuze was mooi gevarieerd. Met voor de kenners veel herkenbaars, maar dan toch weer verrassend gearrangeerd. Swingende nummers als So do I en Oh Marie, werden afgewisseld met wat ingetogener werkjes als See See Rider, met een pianosolo en weer die heerlijke bugel. De heren muzikanten gingen op de rand van het podium zitten, toen Antoine op de piano een zeer poëtische versie van Danny Boy ten gehore bracht. Nooit gedacht dat die oude Ierse ballade zo mooi kon klinken in een jazzconcert. Met Running Wild, South of the Border, Big Bouquet of Roses en You Are My Sunshine kwam er een eind aan een heerlijke middag, maar niet voordat de belofte We’ll Meet Again had geklonken. Iets om naar uit te kijken.

Volgende keer de Jurbena Jazzband met Frisco Jazz. Weer eens een wat ander geluid, maar eerst nog het bijzondere optreden van de Amerikaanse drummer Gerald French op 2e pinksterdag.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

14 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet
18 feb 14:00 – 17:00 Down South Jazzband
11 maa 14:00 – 17:00 Charlestown Jazzband
8 apr 14:00 – 17:00 Feurthstreet Lumber Factory
6 mei 14:00 – 17:00 Savoy Jazzmen
21 mei 14:00 – 17:00 Gerald French and his European Friends
EXTRA CONCERT
Reserveren mogelijk en gewenst
Entree: €15, voor donateurs: €10
27 mei 14:00 – 17:00 Jurbena Jazz Band
23 sep 14:00 – 17:00 Jay Jay’s Border Jazzmen
21 okt 14:00 – 17:00 regiomiddag met: Falcontown Jazzband en Jazzica Swingtet
18 nov 14:00 – 17:00 Four Stream Jazzband
16 dec 14:00 – 17:00 Free Time Old Dixie Jazz Band

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.