OSJE presenteert

Jay Jay’s Border Jazzmen

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Gerald French and his European Friends

Foto's door Rob Storm van Leeuwen

Afgelopen zondag 27 mei was het laatste concert voor de zomerstop. Deze keer was de Jurbena Jazzband bij ons te gast. Zij waren al eens eerder bij ons en lieten ook nu weer horen dat het geen slecht idee was hen weer eens uit te nodigen. Heerlijke muziek in Frisco stijl met voor velen van ons veel onbekende nummers. Het was wederom een genot om ze te horen. Dat orkest moet je zeker terug vragen was een van de opmerkingen die ik te horen kreeg.

De ritme groep bestond uit een heel enthousiaste wasbord speler, John van Ierland, naast hem de banjo bespeeld door Henk Hoeksema. Gedegen en af en toe een mooie solo. Ook een prima solo van sousafonist Eduard Kaan in onder andere Sensation Rag en als laatste de pianist Ed Wijfels die liet horen het ook te kunnen in de Side walk Blues van Jelly Roll Morton, wat volgens de band verwees naar het voorwiel incident van Max Verstappen.

Op de voorgrond speelde Peter Sommer de trombone, die ook zijn zangkunsten liet horen in: Who walks in when I walk out. Naast hem Edwarn Nuiten op cornet en zang, zijn speciale versie van Ace In The Hole viel op. Daarnaast de andere cornettist Franco van Ierland, die na een studie in Engeland de bijnaam Drs. Kazoo kreeg en in het nummer: When Erastus plays his old kazoo liet horen waarom. Als laatse was daar de invaller Martijn Eetveldt op sopraansax met een geweldig geluid in alle registers en een prachtig intro in Sweet Lotus Blossom, waardoor absoluut niet opviel dat hij een invaller was.

Al met al, toch weer een mooie middag. Nu maar wachten tot 23 september en dan komt Jay Jay's Border Jazzmen ons bezoeken.

Een heel fijne zomer toegewenst en als U op vakantie gaat, kom weer heel en gezond thuis.

Tot dan.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

14 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet
18 feb 14:00 – 17:00 Down South Jazzband
11 maa 14:00 – 17:00 Charlestown Jazzband
8 apr 14:00 – 17:00 Feurthstreet Lumber Factory
6 mei 14:00 – 17:00 Savoy Jazzmen
21 mei 14:00 – 17:00 Gerald French and his European Friends
EXTRA CONCERT
Reserveren mogelijk en gewenst
Entree: €15, voor donateurs: €10
27 mei 14:00 – 17:00 Jurbena Jazz Band
23 sep 14:00 – 17:00 Jay Jay’s Border Jazzmen
21 okt 14:00 – 17:00 regiomiddag met: Falcontown Jazzband en Jazzica Swingtet
18 nov 14:00 – 17:00 Four Stream Jazzband
16 dec 14:00 – 17:00 Free Time Old Dixie Jazz Band

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.