OSJE presenteert

Charlestown Jazzband

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Down South Jazzband

Foto's door Piet van den Putten

Het was alweer genieten bij Osje, Deze keer van de Down South Jazzband. Inderdaad uit het diepe zuiden, d.w.z. Nederlands en Belgisch Limburg. Weer een band zonder stekkers, behalve dan de bas en de zang. Apart: de banjoist was tevens de zanger en hij had daarvoor een headset. Knap hoor, vaak moeilijke teksten en ingewikkelde akkoordenschema’s tegelijk uitvoeren. De frontlijn bestond uit een behoorlijk virtuoze kornettist, een bedreven klarinettist en een trombonist met een zeer aangenaam warm geluid. De heel degelijke ritmesectie bestond, behalve de al genoemde zeer degelijke banjo, af en toe afgewisseld met een 4-snarige gitaar, ook heel apart, uit een even betrouwbare contrabas en een bescheiden steunende drummer. Al met al heel plezierig om naar te luisteren. Het repertoire was soms ook bijzonder. Er zijn maar weinig bands die Ace in the hole spelen, naast Jazz me blues, Memphis Blues, Mama’s gone en een dromerig Sleepy time Down South en natuurlijk South, hun herkenningsmelodie, zoals te verwachten was. Kortom, nogmaals, een heel genoeglijke middag.

De uitstekende en ervaren muzikanten waren: Patrick Greven banjo, gitaar en zang, Jan Lempens contrabasbas, Patrick Heubel slagwerk, Jan van Gaalen klarinet en alt sax, Lou Brons trombone en Jan Tom Fernhout Cornet.

Volgende keer de Charlestown Jazzband, uit de Keizer Karelstad Nijmegen. Die hebben we al eens eerder gehad en ook dat is een prima band, dus ook dat wordt, alweer, genieten.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

14 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet
18 feb 14:00 – 17:00 Down South Jazzband
11 maa 14:00 – 17:00 Charlestown Jazzband
8 apr 14:00 – 17:00 Feurthstreet Lumber Factory
6 mei 14:00 – 17:00 Savoy Jazzmen
27 mei 14:00 – 17:00 Jurbena Jazz Band

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.