OSJE presenteert

Down South Jazzband

Sponsors

Jazzclub OSJE bedankt:

Terugblik

Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet

Foto's door Rob Storm van Leeuwen

Het was weer eens een ouderwets gezellige middag, afgelopen zondag 14 januari 2018, bij OSJE. Traditioneel in januari een regiomiddag met twee aan OSJE verbonden orkesten. Dat waren dit keer de Sail Jazzband en het Groovy Day Jazztet. Twee orkesten die in verschillende stijlen spelen, dus voor ieder wat wils. Er was ook een groep Lindy Hop dansers op af gekomen, wat een vrolijk gezicht was op de dansvloer.

Als eerste speelde de Sail Jazzband. Een groep die al jaren bestaat in een vaste bezetting, alleen de sousafonist was nieuw voor mij, maar hij speelde gewoon goed. Zijn naam: Stephan Zenden. Jean van de Boom mocht plaatsnemen achter het drumstel van de Groovy Day en dat vergrootte de feestvreugde. De Banjo werd bespeeld door Heins Sijmons, die ook de boel vrolijk aan elkaar kletste. Als van ouds Piet Kleingeld op saxofoon en een trompettist die wel weet hoe de nootjes eruit komen, Eric Tuytschaever. Als laatste Jan van Alphen op trombone en zang. De band speelde heel afwisselend, snel, rustig blues, Latin America, het klonk lekker.

Het andere orkest, Het Groovy Day Jazztet word gevormd door Rob van Heelsbergen, prima op piano, Rob van Drunen Littel op zijn, voor mij, nieuwe bas, Friso van Terwisga banjo en gitaar, als altijd lekker bezig. Slagwerk Frans van de Camp. Zangeres was Annet Verkuil, prima op dreef. Dit orkest speelt meer swing en mainstream. Als verrassing hadden zij twee gasten meegenomen. George van de Molengraft op tenorsaxofoon. Dat hij het vaker gedaan had kon je wel horen, het was geweldig en ook Bartolo van den Braak mocht een paar nummers zingen. Al met al een heel geslaagde middag die iedereen in een goede stemming bracht. Het belooft weer een mooi jaar te worden.

De volgende keer is de Down South Jazzband bij ons te gast, dus tot 18 februari.

Meer foto's terugzien?

Programma

U bent vanaf 13:30 van harte welkom in de zaal.

14 jan 14:00 – 17:00 regiomiddag: Sail Jazzband en Groovy Day Jazztet
18 feb 14:00 – 17:00 Down South Jazzband
11 maa 14:00 – 17:00 Charlestown Jazzband
8 apr 14:00 – 17:00 Feurthstreet Lumber Factory
6 mei 14:00 – 17:00 Savoy Jazzmen
27 mei 14:00 – 17:00 Nog niet bekend

Locatie

Foto: Piet van den Putten

De Ronde heeft een eigen parkeergelegenheid en die kunt u vinden aan de achterzijde van dit gebouw.

U rijdt vanuit de Tongelresestraat de Rubensstraat in en na de flauwe bocht gaat u links deze onderstaande poort in en vindt u voldoende plaats om te parkeren.

Prijzen

De toegangsprijs voor concerten is €5,–. Een Vriend van de jazzclub heeft gratis toegang.

Voor het luttele bedrag van €50,– per jaar per persoon bent u al Vriend van de jazzclub. U heeft dan gratis toegang tot alle jazz middagen die OSJE organiseert.

U kunt de jazzclub ook steunen als Sponsor. Dit kan al vanaf €165,– per jaar. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

U kunt uw bijdrage via de bank overmaken. Contant betalen aan de kassa bij een concert kan natuurlijk ook.

Over Jazzclub OSJE

Doel is het promoten van de jazz in Eindhoven. Daarbij wordt vooral op de oude stijl jazz gericht. Om het doel te bereiken worden allerlei activiteiten ontplooid waarvan de voornaamste is het organiseren van concerten van hoog niveau door internationale bands en/of professionele jazzmuzikanten.

De opzet bij deze concerten is enerzijds ruimte te verschaffen om naar de orkesten te luisteren, anderzijds om onder het genot van deze fijne muziek gezellig samen te zijn in een ongedwongen sfeer. Dansers van Lindyhop, Charleston, Collegiate Shag, Blues, Boogie Woogie en Balboa zijn hierbij nadrukkelijk uitgenodigd: de jazzmuziek van toen was tenslotte dansmuziek!

Voor een blik in de rijke historie van onze jazzclub, verwijzen we u graag naar ons archief.

Een jazzclub kan niet functioneren zonder dat veel mensen belangeloos hun bijdrage daaraan leveren. Voor de Eindhovense Jazzclub OSJE kunnen we rekenen op verschillende enthousiaste medewerkers. Heeft u interesse om mee te helpen, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

Verbonden orkesten

De aan OSJE verbonden orkesten zijn:

Contact

Voor informatie kunt u ons een e-mail sturen of bellen met het secretariaat.

Stichting OSJE
t.a.v. Rob Storm van Leeuwen
Hoogstraat 128
5615 PV   Eindhoven


E-mail: osje@dse.nl
Telefoon: 040-2512113

U kunt uw donatie of uw bijdrage storten op rekening NL 28 INGB 0001607000. Lees meer over de voordelen van donateurschap.

Wij bedanken u bij voorbaat voor uw bijdrage en we hopen u spoedig te zien bij een van onze concerten.