Meditatie/visualisatie

Deze visualisatie heb ik geschreven als hulpmiddel om de Godin te ontmoeten. Tijdens deze visualisatie heb ik een krachtdier ontmoet. Je kan het woord natuurlijk ook vervangen door gids engel etc. wat voor jou het beste werkt.

 

Ontmoeting met de Godin

Sluit je ogen en adem een aantal keren diep in en uit….

Kom tot je zelf.….

Je loopt over een pad door een weiland. Het gras is nog vochtig van de dauw en nevelsluiers hangen laag boven de grond. Het is heel stil. Misschien kan je een enkele vogel horen zingen, maar dat is dan ook het enige.

In de verte zie je een oude verweerde muur. Daar ga je naar toe. De muur is overwoekerd met mos en klimop.  Als je goed kijkt zie je verborgen tussen de klimop een deur. De deur is gesloten. Langzaam kom je dichterbij. Wanneer je even nadenkt weet je dat je de sleutel van deze deur bij je draagt. Je steekt hem behoedzaam in het slot en draait hem om. Dan duw je de deur open. Moeiteloos gaat het, alsof deze deur op dit moment heeft gewacht om door jou geopend te worden.

Achter deur ligt een loofbos met een prachtige verscheidenheid aan bomen en struiken. Het zonlicht speelt door de bladerkronen. En daar zingen de vogels hun mooiste lied, als om je te verwelkomen. Hoewel je weet dat je het voor je liggende pad  wilt betreden blijf je staan en wacht…………

Dan komt beweegt er iets  tussen de  bomen en komt langzaam nader bij. Als je goed kijkt zie je je krachtdier naar je toekomen om je thuis te brengen………….

Samen gaan jullie verder. Zeker en vrij ga je op weg steeds dieper het bos in. Na een poosje kom je op een open plek, waar een prachtig huisje staat. De zon schijnt op het rieten dak en er komt rook uit de schoorsteen. Om het huis staat een witgeschilderd tuinhekje. De tuin staat vol bloemen en onder het raam staat een bank net in de schaduw  van een berkenboom. Hoewel je daar wel even zou willen rusten van de wandeling, besluit je toch eerst even naar binnen te gaan. De deur staat op een kiertje en je loopt naar binnen. Het is een klein huisje. Maar het is groot genoeg voor jou en je metgezel. Er staat een houtkachel  waarop een ketel water zachtjes kookt. Eerst een kopje thee. ………..

Behaaglijk nestel jij je in een grote ouderwetse leunstoel, en geniet van de warme thee. Je ziet bossen gedroogde kruiden aan de dakspanten hangen. Hun geur verspreidt zich door het vertrek. Tegen de wand hangen planken vol met boeken, die je allemaal nog wilt lezen.

Je krachtdier komt bij je  en jullie kijken elkaar even diep in de ogen. Dan weet je wat  volgen gaat. Je staat op, zet je kopje op tafel  en gaat weer naar buiten. Rustig ga je op het bankje zitten en wacht………..tot Zij komt.

Het bos gonst van verwachting. Iedere boom, struik, plant en ieder dier weet dat zij haar opwachting bij je huisje zal maken. En dan,   loopt Zij kalm over het bospad naar je toe. Kijk Haar aan; zie hoe zij zich aan je toont. Rustig wacht ze je uitnodiging af, Dan opent Zij het tuinhekje en gaat naast je zitten. Het is stil. Je weet wat je Haar vragen wil, waarom Ze naar je toe is gekomen…………………………………….

Na jullie samenzijn neem je afscheid van Haar. Je kijkt Haar na, wanneer  Zij wegloopt over het bospad, het bos weer in. Je beseft dat het ook voor jou tijd is om weer terug te gaan. Je krachtdier staat al bij het hekje te wachten. Je sluit de deur van je huis en weet dat je er altijd terug kan komen. Het is jouw speciale plek. Door het loofbos lopen jullie weer terug naar de oude muur.  De deur staat nog op een kier. Voordat je verder gaat is het tijd om afscheid te nemen van je dier. Hij zal hier op je wachten tot je weer terugkomt. Je gaat naast hem zitten en samen zijn jullie even stil………….

Je staat op en loopt door de deur en laat hem in het slot vallen…………

De nevels die over het weiland hangen zijn al bijna opgetrokken. Je loopt terug door het gras terwijl je diep in en uit ademt……..

Dan open jij je ogen……………………….