Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Breedband in de provincie"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Handvaten BOSE keuzes"]

04-01-2004: "Een Prius voor iedereen"

Stel u eens voor, op het grote parkeerterrein van het provinciehuis in den Bosch ziet u ineens allemaal gelijkvormige auto's staan. U komt dichterbij en ze blijken allemaal van het zuinige en milieuvriendelijke type Toyota Prius te zijn.
De Toyota Prius is een auto van gemiddelde grootte, en technisch de concurrentie jaren vooruit.
In de stad rijdt hij vooral op de elektromotor en de benzinemotor is superefficient de accu aan het opladen. Daardoor is hij vooral in de stad heel schoon en de enige auto die u kan helpen de stadslucht wat schoner te krijgen, want we wonen in de meest verkeersvervuilde regio van de wereld.
Nu staat het er bij de provincie helemaal vol met dat soort auto's....tenminste, dat zou kunnen.
Wat is er aan de hand?Onze volksvertegenwoordigers zijn de laatste tijd druk bezig met verkeersplannen. De SRE met BOSE en het RVVP en de provincie met het PVVP+ en iedereen is bezig, ook u, met inspraak op de landelijke nota mobiliteit. Dat kan nog tot 31 december
Ik heb de provincie voorgesteld om met alle Statenleden en provincie-ambtenaren in een Toyota Prius te gaan rijden. Zo geven ze het goede voorbeeld en daarmee een krachtig signaal dat er echt iets moet gebeuren met ons mobiliteits gedrag. Door de schaal- en PR-voordelen zal Toyota best wel bereid zijn tot een voordelige regeling.


Bij BOSE erkennen de verantwoordelijke bestuurders dat DVM, onderdeel van de oplossing is.
Ook bij de provincie begrijpen ze wat de rol van DVM wordt en dat ze er iets mee moeten gaan doen.


Alleen de gezondheids aspecten zijn nog onvoldoende belicht. En daar helpt o.a. een schoon rijdende auto zoals de Toyota Prius heel goed bij.
Natuurlijk is fietsen nog beter. Maar de provincie Brabant is uitgestrekt en bij de provinciehuis komen ze uit de hele provincie samen, meestal met de auto.
Dat kan dus ook schoner. Maar het belangrijkste is de signaalfunctie naar de samenleving, als ze allemaal in zo'n Prius gaan rijden.


Meer informatie over de Prius op de site van enthousiasteling Visbeen 

Reacties: één Reactie

Heer Daalder,

Ik heb zojuist met L&P contact gehad en begrijp dat u reeds zelf contact heeft opgenomen en een e-mail aan de heer Rozenkrans opstuurt. Zij weten dat ze desgewenst nog met contact kunnen opnemen.

Succes

Godry Wijffelaars
Driessen Toyota

geschreven door Godry Wijffelaars op 21-12-2004 om 17:15

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: