Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Ons Net voor Dummies"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Verplicht vakantiewerk: RSP"]

04-01-2004: "www.onsnet-voordummies.nl"

Ik had maandag een nieuwsbericht naar Rond de Linde gemaild om mijn nieuwe website www.Onsnet-voordummies.nl in de krant te krijgen.
Maar helaas, nu op donderdag blijkt dat ze dit nieuws hebben genegeerd.
De redactie heeft misschien nog gebeld met Ons Net:
"Kees, nu hebben we weer een bericht van die Henk Daalder gekregen, wat moeten we ermee?"
"Ja wat denk je, negeren natuurlijk. We hadden toch afgesproken dat wij van Ons Net bepalen wat er in de krant komt over Ons Net, wie betaalt die grote advertenties eigenlijk?
Redactie: maar het is nieuws hoor! En nog komkommertijd ook.
Ons Net: niets mee te maken, wie betaalt bepaalt
En wie de media heeft, controleert de meute.
Zo krijgen wij ons geld en daar gaat het nu om."

Of iets van die strekking.

www.onsnet-voordummies.nl is echter een serieuze aanvulling op de informatie van Ons NetUit ervaring weet ik dat veel mensen de inhoud van de berichtgeving van Ons Net niet snappen omdat ze basiskennis missen en niet alles vertrouwen omdat ze achtergrond informatie missen.
Met deze website voeg ik gewoon iets toe wat Ons Net laat liggen.


Uit mijn ervaring als docent bij Seniorweb, weet ik dat de meest voor de hand liggende computerkennis voor veel mensen echt abacadabra is. Dat moet gewoon heel simpel uitgelegd worden. En dat heb ik geprobeerd op deze website. Geen aanval op Ons Net, wel zo compleet als ik uit de beschikbare informatie op het internet kon distilleren.
Het is zelfs heel goed voor te stellen dat Ons Net niet toekomt aan dit soort informatie, zij moeten zich wellicht noodgedwongen richten op de grootste gemene deler van de nuenenaren en die heeft wat meer computerkennis dan de doelgroep waar ik me op richt met www.onsnet-voordummies.nl
Tegen betaling wil ik graag voor Ons Net werken, en daar hetzelfde doen... of iets anders.

De nieuwe media hebben de krant gewoon nodig omdat de krant een groter bereik heeft.
Op internet kan iedereen zijn mening en ander nieuws kwijt. In de krant wordt dat bepaald door de redactie en die laat zijn oor vaak hangen naar wat ze denken dat de adverteerders willen. En bij gratis kranten zoals Rond de Linde is de adverteerder nog belangrijker dan bij grote kranten en de TV. Dat blijkt nu maar weer.

Reacties: één Reactie

Ik heb je onsnet-voordummies bekeken en vindt het een fantastisch idee. Zelf heb ik op mijn site een afdeling gemaakt over Ons Net met als uitgangspunt louter de technische aspecten (voor ervaren systeembeheerders). Misschien kunnen we samen de Nuenense gemeenschap helpen met relevante informatie welke wel inhoud heeft. Want tot op heden heb ik nog geen antwoorden op mijn technische vragen gekregen buiten de term "dat weten we nog niet"! ( http://onsnet.steggelen.nl )

geschreven door Antoine op 31-07-2004 om 11:53

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: