Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Vriendenclub Jullie Net"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Burgerparticipatie gestroomlijnd"]

04-01-2004: "Het meester Reijnen meer"

Het Meester Reijnenmeer op de clemens basisschool
Op 8 en 9 juli is er in Gerwen zo'n 40 mm of meer regen gevallen. Het schoolplein van de Clemens basisschool is veranderd in een grote watervlakte. Natuurlijk heeft dat niets te maken met het klimaat, dat wordt vooral bepaald door toeval.regenwater komt omhoog door een putdeksel, bij een stevige regenbui in Gerwen
De hoeveelheid regen die het riool kan opvangen, voor het overstroomt, wordt niet door toeval maar door financieele keuzes bepaald. Maar die worden bij het riool weer op gemiddelden van dat toeval gebaseerd. Iets waar maar enkele keren per jaar voorkomt, daar hoeft het niet op berekend te zijn.
Toch lijkt het erop dat de tijdelijke waterberging op de hoek Laar-Steenbroeken wel wat groter kan, daar ligt kennelijk een lokaal minimum, waar de regen er weer uit komt.


Een andere oplossing is natuurlijk gescheiden rioolbuizen voor regenwater en echt rioolwater. Dan kan het regenwater uit het regenriool zo de sloot in.

Reacties: één Reactie

Vraagje... Zou ik de foto van het omhoogkomende regenwater mogen gebruiken in een verslag over stedelijk waterbeheer dat ik in het kader van mijn afstuderen aan de Universiteit Utrecht schdijf? (Met bronvermelding uiteraard)

Groetjes,
Vincent

geschreven door Vincent Vulto op 01-03-2005 om 09:46

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: