Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "klimaatdag -30%"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Het meester Reijnen meer"]

04-01-2004: "Vriendenclub Jullie Net"

Het gaat goed met de ledenwerving voor Ons Net, gelukkig. Helaas mag je alleen meedoen als je in nuenen-dorp woont.
Als gerwenaar voel ik me behoorlijk buitengesloten. Hoe lang blijft het "Jullie Net"?Bijna alles wordt in Nuenen onderling, in vriendenclubs, geregeld en kennelijk heeft Gerwen te weinig vrienden in Nuenen.
Toch vind ik breedband toegang, met subsidie, zo belangrijk dat de toegang best wat objectiever geregeld zou kunnen worden.
Degenen die in dit proces de baas zijn, zouden eigenlijk een grens moeten stellen: als het aantal leden in Nuenen-dorp bijvoorbeeld boven de 5000 komt, dan kunnen we beginnen ook in Gerwen en Nederwetten aan te gaan sluiten, als we daar op tijd aan beginnen dan kunnen ze daar wellicht ook van de subsidie genieten. Wel zo eerlijk eigenlijk.


U kunt zich als Gerwenaar of Nederwettenaar al wel laten inschrijven, maar ze nemen het niet in behandeling, want dat hebben ze zo niet afgesproken.

Reacties: 7 Reacties

Als je nu (gezamelijk) een straalverbinding financiert tussen Nuenen en Gerwen?

(Ik heb het operationeel gezien bij een bedrijf iets buiten de bebouwde van Volkel..... naar een stevige ADSL-verbinding in de bebouwde kom! En dit ging echt vlot!!!)

geschreven door Antoine op 02-08-2004 om 22:06

Zou een glasvezel verbinding toch niet goedkoper zijn, bij meer bandbreedte?
Ik heb zelf al een een ADSL verbinding.
Mij gaat het om de oneerlijke verdeling, de Nuenense vriendenclub regelt voor zichzelf 800 EUR subsidie, per adres, en wij in Gerwen en Nederwetten mogen niet meedoen.

geschreven door Henk Daalder op 02-08-2004 om 22:51

Ik snap je fustratie, maar ik denk dat de overbrugging tussen de dorpen nuenen,gerwen en nederwetten het probleem is. De kosten van deze koppelkabels hebben geen opbrengsten er tegenover staan. ;-(

geschreven door Antoine op 02-08-2004 om 23:02

Henk, even goed opletten nu:
De subsidie mag alleen worden gebruikt voor een deel (!) van Nuenen. Niet voor Gerwen en Nederwetten. Ook niet voor Mierlo, Geldrop, Best, Waalre, etc.

Dus ajb ophouden met dat gejammer van je, want daar verander je niks mee. Of ga verhuizen...

geschreven door Maarten op 13-08-2004 om 09:36

Wat schiet je op met een -dure- glasvezelkabel naar Gerwen?
Gerwen is geen onderdeel van de kenniswijk en komt dus -net als geldrop, waalre, someren, warnsum, leiden, etc- niet in aanmerking voor subsidie.
Onsnet heeft door de massale aanpak de kosten voor een huisaansluiting tot 800 euro weten terug te brengen. In het kenniswijkdeel van Eindhoven, waar is gekozen voor een beperktere aanpak en het dus niet "standaard" huis aan huis word aangelegd kost een aansluiting 1500 euro.
Ga eens in je eigen vriendenclubje rondvragen wie er allemaal bereid zijn om 1500 euro voor een aansluiting te betalen... en als het heel gerwen is dan is het maar 800 euro maar ik ben bang dat Gerwen als het puntje bij het paaltje komt eigenlijk helemaal geen aansluiting wil!

geschreven door John op 08-09-2004 om 17:37

Even de feiten op een rijtje:
- de glasvezel internet aansluiting gaat 25 EUR/mnd kosten
- een 10 tot 20 keer smallere ADSL of kabel aansluiting kost ca 50 EUR
Ze zijn daarmee dus hopeloos verouderd.
- Als SRE aan de minister vraagt of de dorpen Gerwen en Nederwetten ook bij het kenniswijkgebied gevoegd kunnen worden, dan is ook daar/hier de subsidie mogelijk.
- Het is de vraag hoeveel de kabel Nuenen Gerwen Nederwetten kost.
Moeten ook de mensen aan de gerwense weg aangesloten worden?
Ons Net heeft voor 500 EUR subsidie ook de kabel van de TU naar Nuenen aangelegd/betaald.
- Als Ons Net teveel vraagt voor die kabels naar de dorpen, dan kunnen we altijd nog zelf offerte vragen...
- Als je een schatting van de kosten maakt op basis van het aantal manuren dat er zichtbaar aan werkt, dan kost een kabel niet zoveel. Ze hebben het kabelleg trukje goed geleerd de afgelopen jaren. Mijn schatting komt op ca 30000 EUR voor beide dorpen samen. Dat is 60 EUR extra bij slechts 500 aansluitingen op een potentieel van 2000.

geschreven door Henk Daalder op 10-09-2004 om 10:32

Hmm...... Henk,

Ik denk dat je toch echt eens moet gaan rondkijken om de prijzen voor het leggen van bekabeling in te schatten. Zelf zit ik dagelijks in dat werk, maar die calculatie van jou slaat volledig de plank mis!

geschreven door Antoine op 06-12-2004 om 23:27

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: