Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Meedenken over de Nuenense toekomst?"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Nuenense kosten voor het klimaat"]

04-01-2004: "Gratis klimaatbeleid"

De gemeente heeft geen geld en misschien ook wel geen interesse in klimaatbeleid.
Toch is er een redelijk simpele methode om als gemeente het klimaatprobleem helpen oplossen.
Ik heb dat beschreven op www.guldenlijn.nlDe gemeente hoeft eigenlijk alleen maar toestemming te geven dat er in de gemeente windmolens geplaatst mogen worden.
En daarnaast ook noger voor zorgen dat de inwoners en nuenense bedrijven en desnoods de gemeente zelf die groene stroom gaan gebruiken.


Met de gulden lijn methode participeren omwonenden van een rij windmolens in het project en krijgen als ruil voor hun toestemming voor de molens in hun landschap een klein deel van de opbrengst en natuurlijk ook nog het deel dat ze als participant verdienen


Een guldenlijn, die rij windmolens zou in Nuenen heel goed passen in het eeneind gulbergen gebied.


Beginnend op Eeneind, met een boog door het gulbergen gebied, over de helmond weg heen, langs de gemeente grens. Eigenlijk met een groete boog om Nuenen oost heen. De lijn gaat verder langs Gerwen en kan doorlopen tot in de gemeente St Oedenrode.


Slechts elke kilometer staat er een molen, dus het ziet er niet als een schutting uit.


Staatssecretaris van Geel heeft al gezegd dat het Kyoto akkoord eigenlijk nog maar een begin is. Er zullen nog veel meer molens bij moeten komen dan die 90 die er de komende jaren in de provincie staan.
Al die windmolens zijn nog niet genoeg om de koelkast, PC en TV aan de gang te houden. Er zal ook nog veel biomassa, bos, geteeld moeten worden om van de verslaving van olie en gas af te komen. 

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: