Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Wie maakt de Nuenense toekomst?"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Meedenken over de Nuenense toekomst?"]

04-01-2004: "Effectiever vergaderen met een weblog"

Onze raadsleden kunnen beter een web-log gaan gebruiken ipv ellenlange spreektijd in de raadsvergadering, de laatste duurde weer eeuwen. Individueel valt het wel mee, maar iedereen moet overal iets over zeggen. En tegen wie hebben ze het eigenlijk?
Ze kunnen beter verwijzen naar hun weblog.
Na de vergadering kunnen ze zich, op hun weblog, nog een keer afzetten en dus onderscheiden van de andere partijen. En dat allemaal schriftelijk, weloverwogen en permanent opvraagbaar.


Met een web-log kunnen ze zich in de vergadering beperken tot voor of tegen en voor de motivatie verwijzen naar hun weblog, en zich evt beperken tot een samenvatting.
Dat heeft als voordeel dat al die meningen van onze politici ook nog eens echt overkomen. De raad op TV communiceert natuurlijk voor geen meter, zelfs al je erbij zit moet je nog ingelezen zijn in de stukken om het een beetje te kunnen volgen.
Als de argumenten en meningen op internet te lezen zijn, neemt het bereik toe en komt het verder dan de 5 tot 10 toeschouwers die er meestal zitten. Bovendien kun je het ook achteraf nog eens teruglezen, zo tegen de verkiezingen bijvoorbeeld.
Als de standpunten in de dagen voor de raadsvergadering gepubliceerd worden, kunnen de andere partijen en verder iedereen, dat lezen en meedenken. Alleen al daardoor zijn beslissingen sneller te nemen. Ze houden dan ook nog tijd over voor opinieerende agendapunten.
Zouden ze dat eigenlijk wel aandurven?

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: