Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Flits evenementen"] [Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Wonen op de Luistruik"]

04-01-2004: "Nutteloze hindermacht"

Maandagavond 18 mei, de commissie bezwaar en beroep in het gemeentehuis over het ophoudenvan de nieuwe basisschool in Nuenen Oost. Eigenlijk een heel trieste vertoning. Enkele omwonenden zijn tegen de komst van de school, en grijpen elk argument aan om bezwaar te maken.

Het gebouw is te hoog, het verplichte archeologisch onderzoek is niet goed uitgevoerd. Het groen tussen de school en de buurt is niet hoog genoeg. Er zijn te weinig parkeerplaatsen er zal verkeersoverlast komen.
Dezelfde bezwaren die al eerder zijn afgewezen, komen nog een keer langs. Voor de aanwezigen is al duidelijk dat dit geen bezwaar is maar eenpoging om de bouw nog wat uit te stellen.

Op een punt wil ik de klagende mevrouw wel gelijk geven, het is een relatief hoog gebouw, maar het blijft toch lager dan de omringende bomen. Het is ook een groot gebouw, maar zal wel op de verwachte behoefte ontworpen zijn. Het is wel logisch dat het zo groot is, want bij de verschillende uitbreidingen is de gemeente een keer vergeten ook ruimte voor een bijbehorende basisschool in te plannen.


Nuenen oost is in ruwweg 3 fasen gebouwd, in de eerste fase is wel een basisschool opgenomen. In de volgende ook, maar wel een heel kleine. Bij de daarop volgende bouwronde is er niets gereserveerd.
Daarom wordt het nu zo'n groot gebouw. Want ook yuppen blijken kinderen te krijgen.


Het gebouw lijkt ook hoger dan het is, het is 2 lagen, maar het ligt op een heuvel van ca 1 tot 2 m hoog.
Eigenlijkis het wel interessant te weten waar die grondm die daar duidleijk gestort is, vandaan komt en hoe schoon het is.

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
Guldenlijn VolkskrantBlog
Bijdragen op gezamelijk DSE weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie

Teller: