Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "Diesel Kills"] [Archief Index] [Volgende bijdrage: "Dorpsraad Gerwen is nu nodig"]

21-04-2004: "Vandalisme bestrijden in Nuenen"

Opmerkelijk nieuws op Omroep Brabant. Nuenense basisscholen lijden onder het vandalisme.
Twee weken geleden in de gemeenteraad stond raadslid Leemans helemaal alleen met zijn pleidooi voor afgesloten hekken om de scholen. Nu belicht Omroep Brabant het probleem. Beeldje uit de Omr Br reportage.In die raadsvergadering pleitte de heer Leemans voor hoge hekken om nuenense schoolgebouwen om  potentieele vandalen er weg te houden. Hij stond daarin alleen, want de rest van de raad vond dat we het open schoolpleinen beleid moesten voortzetten. En als je met kogels de ruiten in schiet, dan helpen hoge hekken niet meer.
Nu heeft hij Omroep Brabant er bij gehaald, dat is betere PR dan de gemeente tot nu toe heeft gepresteerd.
Er moet namelijk wel echt iets gebeuren om de schade in te dammen. Het gaat niet alleen om de materieele schade, maar ook om de gevolgen, de sfeer op school wordt er door verpest. Je wilt er niet werken of op school zitten.

Het is overigens een probleem wat al enkele jaren speelt. De politie .....   heeft er onvoldoende tijd voor. Ik weet niet of en wat ze er aan doen, maar ze zijn kennelijk niet effectief.
Iemand zou de daders, die vast als harde kern zijn te identificeren, eens ernstig en effectief moeten toespreken, nadat de politie ze staande heeft gehouden. We kunnen niet hebben dat enkele vandalen waardevolle processen in de nuenense samenleving, het schoolgebeuren, ontregelen.
Probeer eens een dader-gerichte aanpak. Het is niet alleen een kapotte ruit bij iemand anders, de schade is veel groter, en verdient daarmee een effectieve aanpak en aandacht. Wie vertelt het de ouders? (van de vandalen)

Je Naam:

(Je E-Mail:)

(Je Homepage:)

Je Reactie:


Bewaar mijn gegevens Vergeet mijn gegevens

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie