Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Vorige bijdrage: "nieuw gras"] [Archief Index] [Volgende bijdrage: "Diesel Kills"]

21-04-2004: "Film over het klimaat-broeikas probleem"

Op 28 mei komt een nieuwe film uit: "The day after tomorrow" Where will you be? Hij gaat over de problemen die een abrubte klimaatverandering in de VS teweeg brengt.
De film is van de makers van Independence day. In die film werd de aarde gered door de held van het verhaal. Ik ben benieuwd hoe ze dat in deze film doen. Of dat ze er een ijzig einde aan maken.
Ik heb de film nog niet gezien, maar Emule heeft hem al wel, zeggen ze.


Op http://www.apple.com/trailers/fox/dayaftertomorrow/ kun je een trailer zien.De wervende tekst:
Klimatoloog Jack Hall (Dennis Quaid) voorspelde de komst van een nieuwe ijstijd, maar had nooit gedacht dat hij die zelf nog zou meemaken. Door een plotse hevige verschuiving binnen de globale weerspatronen, veroorzaakt door het broeikaseffect, krijgt de hele aarde te maken met overstromingen, helse hagelbuien, wervelwinden en extreme temperaturen. Jacks zoon Sam (Jake Gyllenhaal) was in New York toen de stad werd geteisterd door de heftigste storm en de grootste vloedgolf ooit: het begin van de nieuwe ijstijd. Jack zet alles op alles om zijn zoon te redden.


Op mijn website heb ik nog eens opgeschreven dat het waarschijnlijk niet zo'n vaart zal lopen. Maar dat er volgens het IPCC wel onomkeerbare klimaatveranderingen kunnen optreden, die zich dan weer wel in slechts 10-tallen jaren voltrekken. Dat is nog steeds flitsend snel in vergelijking met de ijstijden, die over periode van 10-duizenden jaren speelden

Wel leuk dat het klimaat onderwerp met een speelfilm onder de aandacht van een grote groep wordt gebracht.

Je Naam:

(Je E-Mail:)

(Je Homepage:)

Je Reactie:


Bewaar mijn gegevens Vergeet mijn gegevens

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie