Nuenens Weblog

Nuenens Weblog van Henk Daalder

[Beginpagina] [Volgende bijdrage: "Het nieuwe bos in wording op Vaarle"]

14-10-2004: "Waar gaat dit weblog over?"

Het gaat over Nuenense aktuele zaken.
U kunt hier lezen over onderwerpen die mij opvallen en waarvan ik denk dat mijn beschrijving en mening ergens een bijdrage kan leveren.
Dit is verder een test om de eigenschappen van het weblog van DSE te leren kennen.
In de rest van deze eerste bijdrage andere motieven. (klik op link)
Deze teksten zijn ook op een ander weblog te lezen http://nuenens.web-log.nlIets wat mij na aan het hart ligt is de inzet van windenergie in de regio Eindhoven.
Veel mensen vinden dat die hoge dingen juist veel beter ergens anders passen, maar ik denk dat we ze overal moeten zetten omdat overal mensen wonen die CO2 produceren en dat minder zouden moeten doen.
Zie voor een methode om windmolens eerlijker in het landschap te ontwerpen de website www.guldenlijn.nl


Over het algemeen vind ik dat we windmolens verplicht zouden moeten accepteren in het landschap, maar zo zit de wereld niet in elkaar, gelukkig.
Wat ik nu nog wel aan het uitzoeken ben is zeer laagfrequent geluid dat molens produceren. dat is eigenlijk onhoorbaar, maar het zou kunnen dat omwonenden er toch last van kunnen hebben.

Een andere reden voor dit weblog is de communicatie in de nuenense politiek. Onze gekozen politici zijn te veel onder elkaar bezig en communiceren te weinig met u, gewone nuenenaar. Tenminste dat vind ik. Een weblog zoals dit, zou een manier kunnen zijn.
Ik weet wel dat ze zich een slag in de rondte werken voor de gemeente in hun vrije tijd. Toch lijkt het me belangrijk meer naar en met nuenearen te communiceren. Omdat:  • Het gewoon klantvriendelijk gedrag is voor een politicus
  • En omdat met de burger communiceren meer tegen- en meedenkers oplevert, dat is goed voor de kwaliteit van de besluiten. En het draagvlak.

Dit weblog is gemaakt met de greymatter weblog techniek bij DSE.nl, de Digitale Stad Eindhoven. Elke inwonener van de regio kan er een account aanvragen. Je blijft wel je eigen inbelaccount nodig hebben (of ADSL of Chello).
Vervolgens mioet je op je DSE account het weblog aanzetten en evt wat configureren.


Dit Nuenens weblog is bijna standaard, aanpassingen:  • het archieven stukje, rechts
  • de tekst nuenens weblog 
  • De inhoud vanhet links lijstje en
  • de nedstat teller is toegevoegd 

Alleen bij het instellen van dat soort veranderingen heb je enige hulp nodig vooral als HTML nieuw voor je is.
Als dat instellen echter achter de rug is (voorzover nodig) dan kunje al internettend nieuwe bijdragen schrijven alsof je met Word (bah) bezig bent. Wijzigen van bestaande bijdragen gaat bijna hetzelfde.

Beginpagina
Archieven
Inloggen
Mail henkdaalder@dse.nl
Digitale Stad Eindhoven
DSE Weblog FAQ
Nuenens weblog
OnsNet voor Dummies
Burger Participatie Nuenen
Nuenense Video Academie
Guldenlijn: mooie windenergie