foto's en schilderijen rond de harp

Deze website bevat foto's en schilderwerk rond de harp; het gaat om foto's van model, van harpdagen, en schilderwerk rond de harp.

serie 1

serie 2

serie 3 (projecties)

serie 4 (1e harples)

serie 5 (met slechtvalk)

serie 6 (in sepia)

serie 7 (projecties muziek)

serie 8 (klassiek)

voor het blad folkharp:

zwart-wit 1

zwart-wit 2

harpiste foto

photograph of harpist, by Huub Bogaers harpiste foto

andere fotoprojecten

 

laat wat van je horen in het gastenboek

Als fotograaf en beeldend kunstenaar specialiseer ik me in portretten en artistiek werk met muziekinstrumenten, met name harp. Mocht je belangstelling hebben voor een serie foto's van jou en je harp, neem gerust contact op en stuur een mailtje. klik hier voor contact via e-mail

schilderwerk

(gedeeltelijk gecombineerd met fotowerk)

aquarel watercolour harpist

 

 

harpist mixed media photo

 

Harpweekeinde Valkenswaard, 8 maart 2008

Harpweekeinde cartoons tekenen

Harpweekeinde creatief

 

Exposities

mijn schilderwerken en de foto's rond de harp waren te bekijken:

Bibliotheek filiaal Vaartbroek, Eindhoven 21 maart - 18 mei 2005

Muziekschool Eindhoven, lokaal harp 20 mei - 6 juni 2005 (Open dag)

Bibliotheek filiaal Woenselse Heide, Eindhoven 8 juni - half juli 2005

Harphandel Otja, Bennebroek, oktober-november 2005

LDC van de PKN, Utrecht, oktober-december 2006

Stadhuis Eindhoven 2006

Wilgenhof Eindhoven 2007

 

 

foto's harpweekeinde CKE

photograph of harpists, by Huub Bogaers

19 en 20 maart 2005

 

Harp in beeld

 Harp trok mijn aandacht op een concert waar m'n dochter fagot speelde, en daarnaast ook zo'n twintig harpen. Wat trof me zo? Behalve de klank zeker ook hoe het er uitzag... Zo'n groot instrument waar je helemaal doorheen kunt kijken, zelfs als er vier naast elkaar op een rij staan. De lijnen van het instrument en de bespeelster die elkaar prachtig aanvullen; met name de arm en schouder, en de bovenlijn van de harp. Het door de harpsnaren zien van de harpiste heeft een gevoel van afstand, onaantastbaarheid, alsof er een halfdoorlatend hek tussen toeschouwer en muzikant zit.

 Inmiddels ben ik een paar duizend foto's van harpen verder, waaronder een promotiecampagne voor het blad Quest waarvoor een hardcore band en een harpiste samen op de foto moesten. Ik werk ook aan een serie schilderijen rond de harp. Daarnaast is er de combinatie van fotografie, schilderen en fotobewerking die ik aan het verkennen ben. Verder leg ik me toe op portretfotografie in combinatie met harp.

 Behalve dat het instrument op zich erg fotogeniek is, is er inhoudelijk rond de harp van alles aan inspiratie te halen. De harp heeft een vaste plaats in de kunstgeschiedenis: de twee bekendste muzikanten uit de oudheid speelden allebei harp. David, uit de Joodse bijbelse traditie, bracht orde waar chaos was door zijn harpspel, en wist er een dolgeworden koning mee te kalmeren.  Orpheus, uit de klassieke Griekse traditie wist zelfs de dieren te treffen door zijn spel. Beide worden neergezet als dappere mannen: de een gaat in zijn eentje op de reus Goliath af, de ander daalt solo af in de onderwereld. Tegelijk zijn ze allebei gevoelig; David schrijft een lied als hij zijn beste vriend moest missen, en Orpheus' lied van verlangen naar zijn verloren Euridice klinkt nog altijd, volgens de mythe, in de branding. Opmerkelijk dat de overgrote meerderheid van de harpspelers tegenwoordig vrouw is en het instrument van zulke helden blijkbaar niet meer zijn weg weet te vinden naar de moderne jongens (jammer voor hen!). Wellicht kan de elektrische harp wat betekenen voor het imago van het instrument.

 Huub Bogaers (1957) studeerde aan de kunstacademie te 's Hertogenbosch voor cultuurwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij exposeert regelmatig, vooral met werken in aquarel.

Klik hier voor de foto's van de reis naar Polen


Last adapted: 16-11-2011

copyright 2001-2012 Huub Bogaers
Links: other sites constructed by H.Bogaers
www.dse.nl/~harpen
www.dse.nl/~hbogaers
www.dse.nl/~hmb
www.dse.nl/~kruiswoorden
www.dse.nl/~levo
www.dse.nl/~mcs
http://www.dse.nl/~polen
http://www.dse.nl/~sbogaers
http://www.snaarmuziek.nl