Handelt de gemeente Eindhoven ook in fruit?

De perelaars in de Peperstraat in volle bloei – Foto: Google

Hoezo zul je je afvragen de gemeente heeft toch geen boomgaard?  Misschien is het nauwelijks bekend maar, behalve de braakliggende stukken grond van de gemeente waarop zij laat zaaien en oogsten, zijn er  ook straten waar fruitbomen in staan. Bijvoorbeeld de perenbomen in de Peperstraat waar de bewoners nu veel last van hebben, zoals in het ED van 6 oktober te lezen was.  De bewoners daar vrezen voor valpartijen en breuken zeker bij de oudere mensen.

Maar niet alleen perenbomen ook  hazelnootbomen zoals in de Bandalaan, waar tijdens de oogsttijd de noten om je kop knallen als er weer een auto overheen rijd. De eerste jaren waren er nog geen noten te bekennen maar dat kwam omdat die bomen pas na 10 jaar vrucht dragen. De verrassing van dat geknal was dus des te groter.

Vermoedelijk zijn er nog wel meer straten die als “boomgaard” gebruikt worden. Nou kun je best spreken van Eindhoven de groenste, maar over die vruchtbomen is met de bewoners nooit gecommuniceerd,  noch is er nagedacht of de vruchten eetbaar zijn en of die in oogsttijd veel overlast veroorzaken. Tijd voor verandering?

We lezen hier graag of er nog meer van dit soort “gemeentelijk cadeautjes” in onze straten te vinden zijn

2 reacties

  • Peter

    Zo staan er bij mij in de straat bomen die eens per jaar al hun bladeren laten vallen. Mijn tuin zit vol met die bladeren. Ik hark me een breuk om alles schoon te houden. En dan zit ik ook nog eens met een overvolle groencontainer!

    Op straat ziet het er ook niet uit al die gekleurde bladeren en is ook nog eens levensgevaarlijk. Je zou er maar eens over uitglijden. Ik begrijp niet waarom de gemeente bladverliezende bomen aanplant. Zulke bomen horten in het bos en niet in de stad. Daar is nooit over nagedacht of over gecommuniceerd. En nu zitten de bewoners met de spreekwoordelijke gebakken peren.

    • Rien Valk

      Bedankt Peter voor deze dol komische reactie, we hebben er hartelijk om gelachen.

      Blijft de vraag of de bewoners en de ouderen van de Peperstraat ook zo kunnen lachten over de gladde perenmoes in hun straat,

      Misschien was de Kobushimagnolia daar toch een beter keus geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *