Home
 Achtergronden
   Stedenband
   Gedaref
 Projecten
   DSE/Gedaref
   Digital City
   Twin City Poetry
 Actueel
 Foto-album
 Gastenboek
 Links
 Contact

Projecten

Historie

Eind 2004 is vanuit Gedaref Digital City Organization (GDCO) een samenwerking gestart met de Digitale Stad Eindhoven. GDCO wil op vele plaatsen in de stad community centers opzetten waar onderwijs wordt gegeven op ICT-gebied. Hierbij werden bij een eerste zending eind 2005 in totaal 30 computers geschonken door TNO Eindhoven, waarbij de gemeente Eindhoven het transport voor zijn rekening nam.  Begin juli 2006 volgde een tweede zending met 300 computers en eind juni 2007 een derde lading met 400 computers. Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog 1 of 2 ladingen volgen..

De geschiedenis is te lezen via de volgende artikelen die op DSE verschenen:

Waarom Gedaref?

Vaak wordt de vraag gesteld waarom er zoveel tijd, geld en energie gestopt wordt in Gedaref. Zeker omdat de meeste mensen Soedan zullen associŽren met de ellende in de provincie Darfur. Maar Gedaref kent 2 grote voordelen:
1. Het kent een geoliede logistieke organisatie die bewezen heeft een heel netwerk te hebben van onderwijsinstellingen en andere organisaties waar de computers zeer goed terecht komen. Ze rapporteren er veelvuldig over en hebben ook realistische, uitgewerkte plannen voor de toekomst.
2. Gedaref vervult een voorbeeldfunctie voor veel Afrikaanse steden. Er zijn goede sanitaire en hygiŽnische voorzieningen (afvalverwerking), het is er schoon en de economie floreert.