Home
 Achtergronden
   Stedenband
   Gedaref
 Projecten
   DSE/Gedaref
   Digital City
   Twin City Poetry
 Actueel
 Foto-album
 Gastenboek
 Links
 Contact

Actueel

25 September 2009 Presentation "IT in Africa does it help?"

Ahmed Eisa, voorzitter van onze digitale zusterstad Gedaref en voormalig minister van landbouw, wil de DSE vrijwilligers en bewoners vertellen welke bijdrage IT levert voor de gehandicapten in zijn stad in het bijzonder en voor Afrika in zijn algemeen. DSE heeft voor zijn projecten inmiddels zo'n 730 computers verstuurd afkomstig van TNO en de gemeente Eindhoven in samenwerking met Paradigit. Ahmed zal ons duidelijk maken hoe die computers worden ingezet.
Lokatie: Academisch Genootschap
Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur. De zaalcapaciteit is beperkt.
Wil je deze presentatie bijwonen stuur dan een e-mail naar naar Ben Waumans met de bevestiging van je komst.

De gemeente Eindhoven heeft vijf stedenbanden verspreid over de hele wereld. Dit zijn Bialystok in Polen, Chinandega in Nicaragua, Emfuleni in Zuid-Afrika, Minsk in Wit-Rusland en Gedaref in Soedan. Deze website is gewijd aan de Stedenband Eindhoven Gedaref, en dan met name de betrokkenheid van DSE met Gedaref Digital City.

Gedaref heeft sinds 1990 een stedenband met de gemeente Eindhoven. De steden vertonen veel overeenkomsten. ‘Allebei ontvangen we veel nieuwe inwoners die we willen helpen’, zegt Mohamed Tom Awad ElGeed, coördinator in Gedaref. Agnes Ovington van de gemeente Eindhoven: ‘In beide steden zetten grote groepen mensen zich in als vrijwilliger.’

De gemeente Eindhoven werkt onder andere samen met DSE, Habitat Platform, Stichting Projectkoppelling, de Novib en het Waterleidingbedrijf Oost-Brabant (WOB).

Derde lading computers gearriveerd

Begin november arriveerde de derde lading met computers, 425 in totaal, in Gedaref. Een delegatie, met o.a. Agnes Ovington woonde de ceremonie van overdracht bij. Het grootste aantal van deze computers zal ingezet worden op de universiteit en in de diverse community centers.

GDCO bezoekt Eindhoven! Lees hier meer over de reportage die Johan Plateijn maakte..

Zie het Archief voor oudere berichten.