THE STREETPARADE-BAND FOR FUNERALS, DIVORCES AND OTHER CALAMITIES(foto van de band)
Foto: Toon Dingen


This information is also available in english.
Diese Information steht auch zur Verfügung in Deutsch.
Denne information er også tilgångelig på Dansk.

De Efkes Anders Jasskapel bestaat 35 jaar. Kijk op onze jubileumpagina

MEDIA

Efkes Anders op YouTube:

Muziek:

Just A Little While To Stay Here (herkenningsmelodie)

Lead Me Saviour

Smiles

Nearer My God To Thee

1919-March


AANMELDEN VOOR VRIENDENBRIEF

Wil je per e-mail op de hoogte gehouden worden van de plannen en wederwaardigheden van de Efkes Anders Jasskapel? En informatie over optredens? Vul dan onderstaand formulier in.

Voornaam (bijvoorbeeld Jan): 
Tussenvoegsel (bijvoorbeeld de): 
Achternaam (bijvoorbeeld Vriend): 
E-mail-adres: 

BESCHRIJVING

Een optreden van dit streetparade-orkest moet in de eerste plaats een plezierige happening zijn voor het publiek, maar zeker ook - last but not least - voor hen zelf. Met deze filosofie vonden in 1981 enkele muzikanten elkaar en begonnen de EFKES ANDERS JASSKAPEL.

Dat hun concept aanslaat is inmiddels bewezen door de vele vrienden die ze maakten en door de reacties van het publiek.


Aanvankelijk speelde de band in dixieland stijl, maar in de loop der jaren heeft zich een toch wel typische mengvorm van streetparade en New-Orleans-stijl ontwikkeld.

Het repertoire omvat vele traditionele streetparade-nummers, sommige daarvan worden vrijwel niet door andere orkesten gespeeld. Door de omvang en de gevarieerdheid van het repertoire voelt de band zich uitstekend thuis bij zowel een traditionele streetparade als op een podium. Jaarlijkse uitnodigingen om in de jazz-kerkdienst van het Eindhovense jazzfestival te spelen, bewijzen de flexibiliteit om ook in zo'n ambiance de juiste toon te treffen. De band heeft ook meegewerkt aan jazzkerkdiensten in Dongen, Middelburg en Wageningen. Elk jaar wordt in de Sint Petrus Basiliek in Oirschot een dienst opgeluisterd met een programma van gospels.


Hoewel ze zeker geen puriteinen zijn, vertolken ze de muziek van de oude New Orleans Bands op een manier die het publiek van vandaag weet te pakken. Sterkste punt daarbij is het duidelijk zichtbaar en voelbaar enthousiasme van de bandleden.
Naast snelle nummers brengen ze vele langzame en soms melancholieke stukken, zoals de streetbands in het Oude New Orleans, die zo diep geworteld waren in het leven van dag-tot-dag met alle blije en trieste momenten die daarbij hoorden.


(logo 35 jaar)

Het mooiste compliment dat de band ooit gehad heeft kwam van New-Orleans veteraan Champion Jack Dupree, met wie ze de kleedkamer deelden tijdens het festival in Gladbeck.
Hij zei: "You play good, simple, not too technical, just like we did in the old days".


Het orkest is een veel gevraagde verschijning op gerenommeerde jazzfestivals in binnen- en buitenland. Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren trips naar de bekende jazzfestivals in Silkeborg, Odense en Middelfart (Denemarken), twee optredens op het Berliner Dixieland-Jazzfestival, een optreden op het bekende New-Orleans Festival in Saint-Raphaël aan de Franse Rivièra, de Streetpareds in Celle (D), het fameuze Dixielandfestival in Dresden (D) en het jazzfestival van Kopenhagen.


De uitstraling van plezier en fijne muziek raakt het publiek. Eerste prijzen (in 1998 en in 2000) voor de streetparade op het jazzfestival in Helmond (waaraan 20 straatorkesten deelnamen) zijn een opsteker voor de band.


Van 2007 tot en met 2016 (10 keer) organiseerde de band jaarlijks een Efkes Anders Riverboat Cruise die veel gasten trok.


Tijdens het RHINE TOWN JAZZ FESTIVAL in september 2003 in Wageningen werd Efkes Anders verrast met de toekenning van de "Huib van Drimmelen Jazz Prijs".


Bijzonder aan de band is het vermogen zich te verjongen. De leeftijd van de bandleden varieert van 'twintigers' tot 'zestigers'.
Een goede club van muzikanten die op elkaar ingespeeld zijn en privé en muzikaal een hecht samenspel hebben ontwikkeld. Dat blijkt onder meer uit het eigen periodiek "EFKES ANDERS NIEUWS" dat sinds 1987 verschijnt en nu dus in zijn zoveelste jaargang is.


De band presenteert zich in een streetparade met een Grand Marshall. Een meer authentieke presentatie conform de New Orleans traditie is het gevolg.


In november 2016 vierde de band het 35-jarig jubileum met een muzikale receptie. Behalve de jubilarissen zorgden ook enkele bevriende bands voor een feestelijke sfeer.

Kijk op de jubileumpagina voor een beschrijving en het foto-album.


Terug naar de kop van deze pagina
boek Efkes Anders Jasskapel

Valid HTML 4.01 Transitional