Aquariumvereniging de Kempvis Valkenswaard
NBAT

Actueel :

“Juweeltjes uit AziŽ” - Peter Oranje:

Azie is het grootste werelddeel op aarde. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Noordelike IJszee, in het oosten en zuidoosten aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan de Indische Oceaan.
Het continent telde in 2006 circa 3,97 miljard inwoners, dit was 61% van de totale bevolking op aarde.

Dit werelddeel bestaat uit talloze rivieren en eilandjes. Tussen en onder het door de rivieren meegevoerde drijfhout en vele plantensoorten vind men veel verschillende soorten aquariumvissen terug. Het rivierwater is doorgaans erg zuurstofrijk.

Naast rivieren kent Azie ook andere wateren, zoals al dan niet dichtbegroeide wateren. Deze wateren bieden veel schuilplaatsen voor de daar levende vissen. Het water is doorgaans zacht met een lage PH waarde en bevat soms ook weinig zuurstof.

“Juweeltjes uit AziŽ” is een lezing waarin we in een avondvullende PowerPoint presentatie, bestaande uit meer dan 130 foto’s, waar we veel aquariumvriendjes die uit AziŽ komen de revue laten passeren.

We zullen per soort zien hoe ze gehouden moeten worden, welke eisen ze stellen aan watersamenstelling voeding en inrichting.

Ook zullen we ingaan op de soorten die we tegenwoordig helaas regelmatig zien maar die eigenlijk niet geschikt zijn voor het moderne aquarium.

Uiteraard is er ook op deze avond weer ruimte voor alle vragen en discussie.

Zelf heb al vanaf 1970 professioneel ervaring met tropisch zoet en zeewater aquaria. Vanaf 1985 ben ik professioneel bezig met Koi en ik ben vele jaren achtereen naar Japan geweest.

Vreemd genoeg is vijver en aquaria nog steeds mijn hobby en passie en wil dit dan ook graag samen met u delen.

Danio Margaritatus
Danio Margaritatus