English Nederlands
Thuis Hobby Werk spam Code WWW
HPV bloem Go Geocaching Koor NS
Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt

Verslag Rondje Eindhoven 2000

 
Moederdag tweeduizend, veerien mannen hadden zich aan deze verplichting weten te onttrekken om het Rondje Eindhoven te fietsen. Omdat de NS die dag geen treinen naar Best liet rijden hebben we nog gewacht om mensen de tijd te geven om met de fiets vanuit Boxel het station van Best te breiken, maar om hal elf vertrokken we dan voor onze tocht rond Eindhoven. Een deelnemer verliet ons al zodra we het Wilhelminakanaal overstaken, de verplichtingen van het arbeidsproces zijn moeilijker om zich aan te ontrekken. Voor degenen die kunnen rekenen is het duidelijk dat we met dertien man verder fietsten.

In Oerle waren we toe aan onze eerste pauze. Op een zonning terras lieten we ons de koffie (of thee of 7up) met appelgebak goed smken. De tocht ging verder naar Steensel. Daar kwamen we een auto tegen met het UCI logo. Je weet wel die organistie die het ligfietsers zo lastin maakt. Dat deden ze deze keer ook, we moesten wachten tot een groepje mensen op rare fietsjes gepasseerd was. Daarna werd natuurlijk de achtervolging in gezet, maar onze routes weken van elkaar af zodat een vernedering bespaard werd.

Voordat we bij het hoofddoel van deze aankwamen, reden we eerst nog even langs de Valentius kapel. Dit is het enige onverharde stuk in de route, dat door het goede weer van de afgelopen week was dat los zand geworden. Maar goed een ligfiets is voor ieder terrein geschikt en uiteindelijk kwamen we zonder kleerschuren bij de Venbergse molen waar de Breugel vlaai weer goed smaakte. De drukte van fietsers op de Malpie vliel mee. De echte zondagsfietsers hadden dat natuurlijk gisteren, op de Nationale Fietsdag, al gereden en die fietsen natuurlijk geen twee dagen achter elkaar.

Ten opzichte van vorig jaar is de route uitgebreid met een stuk door 't Kreijl. De fietspaden door dat gebied waren niet van de hoogste kwaliteit, een reguliere deelnemen aan BLOEM tochten heeft daar een speciale naam voor. Maar die deed deze keer niet mee. Dus van zijn gezeur daarover hadden we geen last. Ik vond het wel leuk om met een vlot tempo over deze kronkelde paadjes tussen kuilen, gaten en bejaarden te laveren. Helaas lukte dat niet bij iedereen even goed. Toen we Heeze inreden bleken er drie deelnemers in het bos achtergebleven. Gelukkig werd toen een lekke band ontdekt, de tijd die nodig was om dat te repareren was voldoende om de achterblijvers bij te laten komen.

In Mierlo sloegen we de horeca route over, zodat pas een Nuenen de inwendige mens konden versterken. Dat werd dan ook vol overgave gedaan. Ook de laatse kilometers werden zonder problemen afgelegd. Om ongeveer vijf uur kwamen we weer in Best aan, waar we na eerst nog even hebben nagepraat ieder ons weegs gingen.

Joost Bataille heeft ook een verslag van deze tocht geschreven.

De routebeschrijving van deze tocht is ook beschikbaar. Net als de aankondiging.


Share and Enjoy: del.icio.us Reddit digg Furl Spurl NewsVine Smarking Ma.gnolia Wists Simpy TailRank co.mments YahooMyWeb blinkbits BlinkList blogmarks connotea De.lirio.us Fark feedmelinks LinkaGoGo Netvouz RawSugar scuttle Shadows

Agenda Tochten Nieuws Lied T-shirt
HPV bloem Go Geocaching Koor NS
Thuis Hobby Werk spam Code WWW

Toni Cornelissen
7 juni 2007
toni@dse.nl
Lid van de Technetium groep
Jefferson College Dagelijkse horoscoop StatCounter NetStat W3C Validator