Historie

Op 2 juni 1996 ontmoeten een aantal beginnende jongleurs op het Virus festival de jongleergroep UBE die later samen Balans vormen. De groep groeit al snel tot boven de 10 mensen en er worden veel nieuwe truuks en patronen geleerd. We bezoeken samen verscheidene jongleerfestivals in Nederland en Europa en geven ook shows en workshops. Een paar mensen uit de groep organiseren meerdere keren het Nederlandse jongleerfestival en helpen ook aktief mee met de Europese jongleerfestivals.

Gedurende de eerste paar jaren oefenen we wekelijks een avond op de markt in het centrum van Eindhoven. Omdat we buiten alleen kunnen jongleren met goed weer en niet te veel wind en kou verschuift onze oefenavond al gauw naar het Forum in de Heuvelgalerie. Helaas wijzigt het gemeentebeleid in 2002 en mogen we niet meer in het Forum oefenen. Na lang zoeken vinden we in een gymzaal een nieuwe geschikte ruimte om wekelijks te oefenen.

Door de jaren heen hebben we voor verscheidene organisaties shows en workshops gegeven. Zo hebben we onder andere in 1999 een hele week een Koreaanse filmploeg op bezoek gehad. Het doel was Soehee Jang, een Koreaanse TV-ster, te leren jongleren in slechts een week. Dit alles is uitgezonden door KBS2 in de Koreaanse variant op De Uitdaging. Daarnaast zijn we te zien geweest op allerlei festivals zoals Virus, Beathoven, Dynamo, Reggae Sundance, het Humor en Cartoon festival, het Cult en Tumult festival, het Bloemencorso in Valkenswaard en op een aantal Straattheater festivals. Maar ook op Baanworld voor Origin, de open dag van het asielzoekerscentrum en de Geestelijk Gehandicapten Sozen VSS en De Rots, de opening van de JIP-bus, meerdere keren voor Amnesty International en de Lichtstoet in Bladel, enkele basisscholen, wijkdagen en we deden mee aan Echt Eindhoven in de stadsschouwburg.

Wie zijn wij

Jongleergroep Balans is een groep Eindhovense jongleurs die graag samen jongleren. Wat ooit begon als een kleine vriendengroep is uitgegroeid tot een groep waar ruim 25 jongleurs aan verbonden zijn.

Oefenavond

Wij komen regelmatig bij elkaar om te oefenen. Dit doen we op vrijdagavonden vanaf 20:15 tot ongeveer 22:30 op Mimosaplein 1 in Eindhoven. Tijdens de zomermaanden oefenen we bij mooi weer in het stadswandelpark. Wil je ook komen jongleren tijdens de oefenavond, neem dan eerst even contact met ons op.

Show / Workshops

Jongleergroep Balans geeft af en toe shows en kan voor kleine groepen workshops verzorgen. Tot de mogelijkheden behoren diverse kegels- en balletjesovergooi-acts waarin meerdere jongleurs met elkaar bepaalde patronen gooien, individuele acts zoals rijden op een eenwieler en jongleren met een devilstick en een diabolo. Ook jongleren we met vuur. Denk hierbij aan fakkels, brandende balletjes en touwen, een vuurdevilstick, een vuurdiabolo, vuurspugen en de vuurmuur.

Contact

balans@dsePUNTnl

English version

If you are a fellow juggler and visit Eindhoven you're welcome to practice with us. We juggle regularly on fridays from 20:15 to 22:30 at the Mimosaplein 1 in Eindhoven. If you like to visit us then send us a mail upfront.

Links

Jongleurs

Jongleerwinkels