bm

Aikidoschool Best-Eindhoven

Aikidoschool Best is gespecialiseerd in het geven van “Aikikai” Aikido lessen voor jeugd en volwassenen.

Wat is Aikido?

Morihei-1

Aikido is een verdedigingskunst die steunt op het beoefenen van een groot aantal basis technieken die de beoefenaar leidt tot stabiliteit en alertheid. Aikido beoogt het soepel en wendbaar maken van het lichaam waarbij ademhalingstechniek van groot belang is. De cirkelvormige bewegingen, balansverstoring, het verkrijgen van inzicht in de aanval van de tegenstander, het voortdurend behoud van de juiste afstand, en vooral timing en de juiste snelheid vormen enkele hoofdaspecten in het aikido. Van groot belang in aikido is dat men de aanvaller niet nodeloos zal kwetsen maar op een efficiente wijze onder controlle kan houden.

Wapentraining, klemcontroles en worpen

Morihei-2

Ook wapentraining is een belangrijk onderdeel in het aikido. De tanto (houten mes), bokken (houten zwaard) en de jo (stok) zijn nodig om de afstand te leren inschatten, wanneer en hoe je moet verplaatsen bij een eventuele slag of steek met deze wapens. In het aikido bestaan de zelfverdedigingstechnieken meestal uit klemcontroles en worpen. Allerlei verschillende aanvalsvormen komen aan de orde. Pakken van de polsen, kleding, omvattingen van zowel voor als achter, slagen, stoten en trappen en soms combinaties ervan, kunnen staand en op de knieën worden uitgevoerd, zowel links als rechts. Dit alles om de motoriek en het coördinatiegevoel te ontwikkelen.

Aikido voor kinderen

jeugd

Aikido is ook heel geschikt voor kinderen. Aikido kent geen wedstrijdvorm. De ontwikkeling is gericht op de totale mens zonder te moeten presteren, sterker te moeten zijn dan de ander is niet van belang. De Jeugd-Aikidolessen zijn bestemd voor kinderen van 8 t/m 14 jaar. De jeugd vanaf 15 jaar kan terecht in de groep voor de volwassenen.

Lokatie:

Sporthal Naestenbest
Prinses Beatrixlaan 27
5684 GJ Best

Contact:

Hans Floor

T: 06 - 125 747 10
E: aikido@zonnet.nl

Trainings-tijden:

Dinsdagen:
​van 19.45 tot 20.45 uur Junioren
​​van 20.45 tot 22.15 uur Senioren

Donderdagen:
​van 20.45 tot 22.15 uur Senioren