- Home Waar? Wanneer? Nieuws Diensten Bieb Forum Waarom 'n Mac? Top & flop Advertenties Links Contact English -

Ons koperen jubileum

Het lijkt nog maar kort geleden dat op een woensdagavond een kleine groep mensen in de huiskamer van Peter Cornelis samenkwam. Die ongeveer 10 mensen deelden in ieder geval één interesse: de Macintosh. De bijeenkomst duurde ongeveer een uur, en er werd onder meer besloten, dat de volgende vergadering een stuk korter zou zijn...

We kunnen nu wel vaststellen, dat van dat besluit weinig terechtgekomen is. Met het groeiend aantal leden duurden de bijeenkomsten juist eerder langer. Er werden na die avond in april 1993 nog een paar van deze "huiskamermeetings" gehouden, maar al snel was de groep zo groot dat een huiskamer niet groot genoeg meer leek. In de jaren die daarop volgden, vond de groep onderdak bij onder meer wijkcentrum "Henriëtte Roelants", "Wijkcentrum 't Slot", en het "Centrum voor de Kunsten".

De accomodatie en sfeer in "Wijkcentrum 't Slot" bleek bij practisch alle leden het beste te bevallen, zodat we daar uiteindelijk terugkeerden, en anno 2005 nog steeds onze bijeenkomsten daar houden.

Overigens werden er ook een aantal excursies georganiseerd naar bedrijven die Macs gebruik(t)en, zoals de Wegener-drukkerij in Best, Fotolab Intercolor in Eindhoven en de NOB in Hilversum.

Als u bij het lezen van onze "oprichtingsdatum" aan het rekenen bent geslagen, dan heeft u wellicht opgemerkt dat de club in oktober 2005 twaalf en een half jaar bestaat. We hebben besloten, dit koperen jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, en de gelegenheid aan te grijpen om "iets" te organiseren. Er is een jubileumcommissie onder leiding van voorzitter Engel Geukens samengesteld, die de komende tijd de voorbereidingen zal treffen voor een groots opgezette jubileumdag op zaterdag 8 oktober onder het thema "De Mac uit en thuis". Wat er op deze jubileumdag precies allemaal zal gebeuren is hieronder te lezen; bovendien hebben we die dag alle zalen van 't Slot tot onze beschikking, en diverse bedrijven en instanties op Mac-gebied verlenen hun medewerking.

Programma
Zaterdag 8 oktober 2005

(met verloting voor leden en bezoekers)

Het centrale thema van onze jubileumdag is zoals gezegd: "Uit en thuis met de Apple Macintosh". Hiermee kunnen we natuurlijk alle kanten op. Zowel de Apple als thuiscomputer als voor professioneel gebruik zal hierbij aandacht krijgen. Als subthema's denken wij aan het gebruik van de Macintosh in het onderwijs en voor grafische toepassingen, de Mac in de digitale kunst en cultuur en de Mac voor thuisgebruik.

De jubileumdag vindt plaats op zaterdag 8 oktober 2005 in Wijkcentrum "'t Slot". Toegang is gratis, en uiteraard zijn ook niet-leden van harte welkom. Wij hopen dat de jubileumdag ook voor niet-Mac-gebruikers een gelegenheid kan zijn om kennis te maken met de Macintosh en onze club.

10.00 u

Opening door voorzitter ACE - Engel Geukens

10.30 - 11.00 u

Demonstratie iSight - Joop Hendriks, verbinding met Australië

11.30 - 12.00 u

Lezing "Adobe CS - de hoofdlijnen" door Johan Kerver (The Result Builders)

12.00 - 12.30 u

Lezing/demo "Garageband" door Rolf Aarts (Apple Centre YouMac, Eindhoven)

10.00 - 16.00 u

Doorlopende demonstraties rond de volgende onderwerpen:

3D ruimtelijke animaties - Halina Witek

MAD digitale kunstprojecten - Renee Paré

Schetsanimaties - Joop Hendriks

Architect met gebouwanimaties- Jan Wieggers

Wacom tablets - Rob Eier (Five4U)

Reunion stamboomprogramma - Peter van Burg

Skype - Henny van der Graaff

Spellen op de Apple - Martijn Baas

iLife - Peter Cornelis

12.30 - 13.00 u

Tijd voor een hapje/drankje

13.00 - 15.00 u

Lezing "Mac OS 10.4 Tiger/iLife" en mediacentre door Michel Roelofs - Apple Benelux

15.00 - 16.00 u

Lezing/demo "Garageband" door Rolf Aarts (Apple Centre YouMac, Eindhoven)

15.00 - 16.00 u

Lezing "Adobe CS - de hoofdlijnen" door Johan Kerver (The Result Builders)

16.00 u

Verloting (trekking door Ton van Garderen - Apple Benelux)
(Prijzen zijn o.a een Mac mini, iPod mini, iPod shuffle, Waitec digitale camera)

De hele dag zijn de volgende bedrijven vertegenwoordigd met een stand voor demonstratie en verkoopactiviteiten:

  • YouMac/Grafisis - Apple produkten
  • Van Piere boekhandel - Apple Macintosh boeken
  • Seagull advies - Apple supplies incl. Wacom tablets

DSE-teller