- Home Waar? Wanneer? Nieuws Diensten Bieb Forum Waarom 'n Mac? Top & flop Advertenties Links Contact English -

Apple Club Eindhoven


Welkom bij ACE!

Wat is ACE?

 

ACE werd in 1993 door een aantal Macintosh-enthousiastelingen opgericht en telt momenteel ruim 100 leden. Het doel van ACE is het uitwisselen van ervaringen op het gebied van hard- en software. Dat gebeurt tijdens de clubavonden, maar natuurlijk ook in meer informele sfeer tussen clubleden onderling.


Voor wie?

Uiteraard voor gebruikers van Apple Macintosh computers, zowel beginners als professionals. Of voor hen, die zon aanschaf overwegen. Sinds een aantal jaren hebben alle Apple-computers een (of meerdere) Intel-processoren aan boord en is het ook mogelijk geworden om op de Mac op volle snelheid Windows te draaien.

Veel Mac-gebruikers hebben soms wel eens een "alleen-op-de-wereld-gevoel". In de door Windows gedomineerde computerwereld zou je wel eens vergeten dat er in Nederland zeker honderdduizend enthousiaste Mac-gebruikers zijn. Een computerclub zoals Apple Club Eindhoven kan een prima manier zijn om in contact te komen met Mac-gebruikers in je directe en minder directe omgeving. Ook andere Apple-producten (iPod, iPhone, Apple-tv, AirTunes) zijn vertegenwoordigd.


Wat voor soort mensen zijn lid van ACE?

Bij ACE tref je een doorsnee van alle gebruikers aan: van absolute beginners tot doorgewinterde grafisch ontwerpers, van onderwijzers tot fotografen en filmers en mensen die alleen hun Mac gebruiken voor e-mail, internet en af en toe een brief tikken. De meeste leden beschouwen hun Mac als een instrument om ‘mee te werken’ en niet om aan te knutselen. De Mac-gebruiker is meestal ook produktiever dan gebruikers van andere platforms. Diverse onafhankelijke onderzoeken hebben dit uitgewezen. Dit komt door de enorme consistentie en stabiliteit van besturingssysteem en hardware, die immers beide door Apple ontworpen worden. Gebruiksvriendelijkheid en eenvoud van bediening staan bij Apple altijd centraal. Wil je wat meer lezen over de redenen om voor een Mac te kiezen, dan adviseren we je "Waarom een Mac?" eens te lezen.


Zijn er ook beginners bij ACE?

Ja, veel zelfs. Aangezien gebruik van de computer steeds meer maatschappelijk wenselijk wordt (internet!) zijn er steeds meer beginners die met vragen zitten zoals: staat de tekst nu echt op de harddisk, raak ik het niet kwijt, en wat betekenen toch al die vaktermen... en: wat moet ik doen als mijn computer vastloopt? Of zelfs nog: welke computer moet ik kopen. Onder de leden zijn er een aantal, die zojuist de computerwereld zijn binnengekomen of die, vooral de laatste jaren, zijn overgestapt van Windows naar Mac OS. De ervaren leden van ACE herinneren zich hun eerste ervaringen, en zijn van harte bereid de beginners advies en uitleg te geven.


Wat zijn de activiteiten van ACE?

ACE houdt elf maal per jaar een bijeenkomst in Wijkcentrum 't Slot, Kastelenplein 167 in Eindhoven. De club heeft ook een kleine bibliotheek waaruit gratis boeken geleend kunnen worden. Verder bezit de club bepaalde apparatuur die je meestal maar éénmalig nodig hebt en die te duur is om individueel aan te schaffen, zoals twee dia- en negatiefscanners, een videoconverter (analoog naar digitaal), een USB-platenspeler, etc. Deze worden tegen een kleine vergoeding verhuurd aan de clubleden (zie "Diensten"). Sinds een paar jaar is er ook een ACE-forum in de lucht, waar problemen neergelegd en besproken worden.

 

Wat gebeurt er op de bijeenkomsten?

Het belangrijkste onderdeel van elke bijeenkomst is de ‘rondvraag zonder vergadering’: eenieder krijgt daarbij de gelegenheid een probleem op tafel te leggen, waarop dan meestal door de clubleden suggesties, mogelijke oplossingen of anderszins een helpende hand wordt geboden. Geregeld geven externe professionals of clubleden een demonstratie of lezing over soft- of hardware. Ook bestaat de mogelijkheid gebruikte hard- en software (niet illegaal!) te koop aan te bieden. Ook via deze website (Het is vanzelfsprekend niet toegestaan commerciële software op de clubavond te kopiëren.) Een enkele keer wordt er ook een beginnerscursus of workshop georganiseerd.

 

made with a mac
---- Digitale Stad Eindhoven ----

Deze pagina wordt beheerd door Jan van Es ( ).

info@deheus.nl sales@deheus.nl
DSE-teller
We vieren ons jubileum!