registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Het is koud in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Het is koud. De temperatuur ligt op dit moment rond de nul graden en met een beetje wind uit NO voelt het veel kouder aan.

Ga mee naar het Nationaal Zorgdebat op 18 februari

De SP-werkgroep Best organiseerde op 20 januari een informatiebijeenkomst in buurthuis Kadans over het Nationaal ZorgFonds. De ruim veertig belangstellenden luisterden geboeid naar SP Tweede Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven, die ondervraagd werd door gespreksleider Hans van Leeuwen.

niet beschikbaar

Basisinkomen, wat is dat?

/~nieuws/pics/woordenBinkomen.jpg

Vorig jaar juni was ik betrokken bij de G1000. Een organisatie en initiatief om burgers meer bij de politiek te betrekken mede gebaseerd op het boek van David Van Reybrouck tegen verkiezingen. Want zeg nou zelf, weet jij nog op wie je gaat stemmen.

Doe je mee op 16 februari met het G1000Eindhoven vervolg?

/~nieuws/pics/groepsfoto6687a.jpg

In de voormalige Gerardus Kerk in stratum. Gerardusplein 1 Eindhoven Inloop vanaf 19:30 uur programma start om 20:00 uur. Ben je erbij om mee te doen? Meld je dan aan via deze link: www.goo.gl/forms/Hb5BAO0TdAaSEtu12 Onderwerpen die zeker aanbod komen: Basisinkomen, Leefbaarheid, Communicatie tussen overheid en inwoners, Groen.

De weercijfers van januari 2017 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De eerste maand van het jaar 2017 is alweer verleden tijd en het is dus de hoogste tijd om een overzichtje te laten zien.

Milieuactivist Jan Juffermans over een duurzame Aarde

Op dinsdag 14 februari om 20.00 uur vindt er in de Hoogstraatgemeenschap aan de Hoogstraat 301-a in Eindhoven een presentatie plaats over de weg tot een meer duurzame Aarde.

niet beschikbaar

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Jazz in de regio

/~nieuws/pics/osje.jpg

Zondag 29 jan 15:00 uur: JOSINE VAN OCH COMBO
'Kempenjazz'
Locatie: 'Kunstkeuken', Markt 23 in Valkenswaard
Toegang: gratis
Website: www.kempenjazz.nl

Poezieweek 2017 in de etalage van Boekhandel van Piere

Een affiche van een van haar kunstwerken met enkele kleine werkjes van Leonie Maréchal, met woordkunst van haar broer Pierre is t/m 8 februari te zien in de etalage bij Boekhandel van Piere.

Schaatsen bij de eenden op de karpendonkseplas

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Of het ijs al echt dik genoeg was blijft de vraag maar een stuk of tien liefhebbers waren afgelopen zondag op het ijs te vinden. Jammer dat het vandaag wat gesneeuwd heeft en de temperatuur nu even boven nul is.

Film bij Omslag: 'De bewoners van Ecotribe Teuge'

Aanstaande vrijdag 27 januari vertoont Omslag de film 'De bewoners van Ecotribe Teuge'. Ze vertellen over hun dagelijkse manier van samen wonen, leven en werken op een voormalig militair terrein, dat zij in 2001 in gebruik namen om er een andere manier van leven vorm te geven: zonder elektriciteits-, gas- en wateraansluitingen, maar 'off the grid', dus op eigen kracht.

GEDICHT: De oceaan in de golf

Een gedachte brak
en dreef af,
ontankerd, onvoltooid,
zag zon en horizon nooit.
Een open einde,
ontbrekend doel.