registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Lezing bij het Rozenkruis: 'De dubbele ziel in de Bijbel'

/~rozenkruis/2017-04-25_lezing.jpg

GEDICHT: Damsterdam

Werp een dam op
tegen de duisternis
van vervreemding

Eindhoven heeft er weer een wereldkampioen bij: nagel artiest Tracey Lee

Tracey Lee klinkt Engels, ze komt uit Zuid-Afrika, maar woont gewoon in de regio Eindhoven. Een paar weken terug won ze als beste nagel artiest van de wereld in Chicago. Lees haar succes story in het engels op:

niet beschikbaar

Man in de Maan presenteert

Op zondag 30 april a.s. presenteert Man in de Maan een literair programma onder de titel GEUR van de HEMEL. Vijf dichters, te weten Emma Crebolder, Kreek Daey Ouwens, Annelie David, Theo Rikken en Carina Van der Walt, dragen eigen werk voor in een carrousel met als thema JEUGDHERINNERINGEN.

Een mooie Dag van de Aarde in de Omslag-tuin

EINDHOVEN, 11 april 2017 - Het belooft een prachtig programma te worden, zaterdag 22 april in de tuin van Omslag. Iedereen is welkom om de Dag van de Aarde mee te maken.

Maart 2017 in Eindhoven in cijfers.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De maand maart is ook al weer verleden tijd.
April is begonnen met redelijk weer en op dit moment schijnt er een heerlijk zonnetje.

Geen aprilmop kom dus naar het groencafe in de bibliotheek

/~nieuws/pics/bibliotheek.jpg

zaterdag 1 april is het eerste groencafé in de openbare bibliotheek in de Witte Dame. Ieder die zijn kennis wil delen of vragen heeft over groen is welkom van 14.00 tot 16.00 uur. Er is informatie over Operatie Steenbreek. De Wasvenboerderij is aanwezig met kruiden die wel snoep lijken. Een groen- onderhoudsspecialist kan vragen beantwoorden over beheer en onderhoud. Een zaaibomhandige helpt kinderen om zaaibommen te maken……..

Film bij Omslag: Nul op de meter

Komende vrijdag 31 maart draait bij Omslag de film 'Nul op de meter' over de totstandkoming van een duurzame voorbeeldwoning in Oss. Na afloop is er gelegenheid voor een nagesprek, waar kennis en ervaring over duurzaam bouwen, duurzame energie en besparing kan worden uitgewisseld. Beperkt plaats, vooraf aanmelden.

G1000 werkgroep communicatie onderzoekt mogelijkheden CityBeacons

/~nieuws/pics/citybeacon1.jpg

De stadsbakens worden nu voornamelijk in het centrum geplaatst. De G1000Eindhoven werkgroep gaat morgen in overleg over de mogelijkheid om deze zuilen te plaatsen in de kleinere winkelcentra in de wijken zodat de gemeente ons ook daar sneller kan informeren. Een mooi voorbeeld van informatieverbetering zijn de groenbakken die in de afgelopen maanden tevergeefs aan de straat werden gezet.

ZONDAG 26 MAART GROTE ATELIERVERKOOP

Te koop schilderijen uit diverse periodes en van projecten tegen lage prijzen. Atelier Aanschot, Ella Fitzgeraldlaan 88/ hoek aanschot Eindhoven Blixembosch-oost van 12.00-17.00 uur info. 06 53915620

De wintercijfers van 2017 (en meer) voor Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De afgelopen winter in Eindhoven is kort samen te vatten tot zonnig, droog en aan de zachte kant.Het wintergemiddelde is uitgekomen op 3,4 °C en dat is net iets boven normaal.

GEDICHT: Anna danst

Anna danst,
vallende engel,
smeulende vleugels,
en ik,

niet beschikbaar

Zonnepanelenactie 040energie

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor je portemonnee. Dit jaar zijn de prijzen van de panelen gedaald: het is dus extra aantrekkelijk om mee te doen. Er zijn informatieavonden door de hele stad tussen 20 maart en 6 april.