registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Nog even en het blad is van de bomen

Foto's: Rien Valk
Wel wakker blijven 's morgens vroeg.

Wel wakker blijven 's morgens vroeg.
Nu lijkt het wel bijna winter. In de schemering naar je werk. In de file en dan.....

Uit de 10 jarige historie van DSE

Een deel van een terug gevonden oude homepage van een DSE gebruiker die zelf een spelletje probeerde te programmeren.

Filmconcert EJE en Novaliskoor groot succes!

Van onze correspondent/fotograaf: Wim Hendriksen
http://nieuws.dse.nl/pics/2004-11-13%20eje%20049.jpg


Zaterdag 13 november is er een Filmconcert geweest van het Eindhovens Jongeren Ensemble (EJE) en het koor van het Novalis College in het Auditorium van de TU/e.
Dirigent Peter Veenhuizen maakte een grootse happening van het concert, waar bekende en onbekende filmmuziek ten gehore werd gebracht. We hoorden onder andere Saving Private Ryan, Lord of the Rings en Star Wars. Meer informatie op EJE en Novalis.
Als U dit concert gemist heeft, dan is er een herkansing op 18 februari 2005, waar het orkest optreedt op de feestelijke DSE lustrum gebruikersmarkt. Behalve voor de optredende is de gebruikersmarkt alleen toegankelijk voor mensen die een gratis DSE account hebben. Dus vraag aan dat account!

Mooie dag

Eendjes voeren in het Stadswandelpark

Eendjes voeren in het Stadswandelpark

Het was een mooie dag vandaag. Als je niet naar Sinterklaas durfde kon je nog altijd de eendjes gaan voeren. Of de tweetjes natuurlijk.

Menselijk Schild om Islamitische Basisschool.

Buurtbewoners, leerlingen van omliggende scholen en inwoners van Eindhoven – jong en oud- vormen op vrijdag 12 november 2004 om 11.30 uur een Menselijk Schild om de Islamitische School aan de Frankrijkstraat in Eindhoven.
Met deze actie willen de initiatiefnemers duidelijk maken dat zij deze daad van terreur op de Islamitische Basisschool Tarieq Ibnoe Ziyad veroordelen.Zij houden elkaar dan ook letterlijk vast om de leerlingen en het personeel via dit menselijk schild te beschermen, een veilig gevoel te bieden en zo solidariteit te tonen. Volgens de buurtbewoners moet men de dialoog met elkaar blijven aangaan, verdraagzaam zijn met respect voor elkaar en niet zwichten voor terreurdaden.

DSE bestaat binnenkort 10 jaar!

Zo zag de DSE homepage er vroeger uit!
http://nieuws.dse.nl/pics/dse94.jpg


In december is het 10 jaar geleden dat de Digitale Stad Eindhoven werd opgericht. We zijn bezig met de voorbereidingen om dat lustrum begin 2005 uitbundig te vieren. Mocht je daar ook ideeën over hebben, laat ze ons weten! Het zou ook aardig zijn als de mensen van het eerste uur, hun leuke ervaringen met DSE van 10 jaar geleden hier aan ons vertellen.

Water, water, water. DSE wordt ingezet in de verkiezingsstrijd.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

DSE wordt steeds populairder in de regio. Zo heeft Yvonne van Sebille een website gemaakt bij DSE waar ze oproept om op haar te stemmen. Van 6 tot en met 19 november 2004 zijn er namelijk verkiezingen voor waterschap De Dommel.

Een handige RSS-reader

Altijd direct op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen op de homepage?
Dat kan nu door de RSS-feeds te gebruiken.

Installeer de RSS-reader die je kan vinden op:
http://www.rssreader.com/

Erg handig!

Eric

Wat is dat, RSS? XML?

Vanavond bleek tijdens een DSE-bijeenkomst dat nog niet iedereen bekend is met het fenomeen RSS, ofwel Really Simple Syndication. Of was het nou Rich Site Summary? In elk geval vond ik op nu.nl laatst een mooie uitleg en een overzicht van nuttige links.

Ook al in de Phileas gezeten?

Foto's: Karel Pesch Collage: Rien valk

Foto's: Karel Pesch Collage: Rien valk
Karel Pesch maakte de bovenstaande impressie tijdens de ingebruikname van de Phileas.
Je kon langs de route op verschillende locaties activiteiten bezoeken. De activiteiten varieerden van rondleidingen door het Philips Stadion en Strijp S tot het bekijken van bommenwerpers op Eindhoven Airport. Meer dan 10.000 bezoekers maakte gratis gebruik van de Phileas!

Gradenteken: spatie ervoor of niet?

Dat soort vragen komen in je op als je op een gure zondagmiddag 'Het weer in Eindhoven' zit te programmeren voor de nieuwe DSE homepage. Het mooie is dat je het antwoord tegenwoordig binnen twee tellen nog kunt vinden ook! Lang leve Google. En taalunieversum.org natuurlijk! :-)

Amsterdam of Eindhoven wie wordt de lichtstad?

De dam op 5 oktober 2004. Foto: Rien Valk

De dam op 5 oktober 2004. Foto: Rien Valk

Op 21-09-2004 stond het volgende artikel in het Eindhovens Dagblad.
Amsterdam wil ook Lichtstad zijn.

Het wordt een druk weekend!

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk Zou de echte IT-er hier nu ook van houden? Computerbeurs, Tunafestival 2004, Cult en Tumult in Veldhoven. Dat wordt kiezen. Op de computer beurs vrijdagmiddag was het in ieder geval nog lekker rustig. Behalve de nieuwste modkasten was er niet echt veel nieuws te ontdekken.

Eindhoven lichtstad

Foto: Maker onbekend

Foto: Maker onbekend
Zo zag de lichtjesroute er vroeger uit op de Wal/Emmasingel. Wat voor moois zal het initiatief van onze burgemeester nog brengen?

Wat kan het in onze regio mooi zijn!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Als je eind augustus terugkomend van vakantie vanuit Venlo of Weert, Eindhoven weer binnen rijdt en je ziet de hei vol in bloei staan realiseer je jezelf weer eens hoe mooi het hier kan zijn. Vandaag kan het nog een wandeling in de bloeiende hei maar de bloei is bijna ten einde.