registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Homepage DSE ultrasaai

Het spijt me het te moeten zeggen: de voorpagina van DSE is uitermate saai. Dagenlang staan in de middenkolom dezelfde aankondigingen. Voor iets nieuws moet je gaan zoeken bij Nieuws uit de media en Laatste bijdragen.
Heel belangrijk natuurlijk, de aankondiging van het DSE-Lustrum, maar die kan beter rechts staan, in het vakje waarin ten eeuwigen dage en overbodig de RegioLinks staan opgesomd. Overbodig ja, want wie de regiolinks wil vinden hoeft maar in de bovenbalk te klikken.

Identificatieplicht onjuist gebruikt

Wat te vrezen viel is drie weken na invoering al gebeurd: de identificatieplicht wordt misbruikt. ‘Dertien ‘rellende’ jongeren hebben het afgelopen weekend in het centrum van Eindhoven een boete van vijftig euro gekregen omdat ze geen geldig legitimatiebewijs bij zich hadden. De jongeren hadden zich voornamelijk op Stratumseind schuldig gemaakt aan wildplassen en het op straat gooien van glas’, aldus het ED van 25 jan. Wat doet de politie? Die treedt niet op tegen de overtredingen, maar vraagt de jongelui naar hun papiertje.

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Eindhoven doet niet onder voor Nuenen?

Stormloop op glasvezel in Tongelre.
Foto's: Rien Valk
Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn!
Zal Tongelre de overheidssubsidie voor breedband van 6 miljoen in zijn geheel binnen halen? Als je de lange rij buiten ziet dan lijkt dat er wel op! Ik ben benieuwd of we in Eindhoven het zelfde dekkingspercentage van Nuenen (97%) zullen halen.

Frits Philips Stad

'Eerst horen we dat Eindhoven zijn voornaamste inwoner op diens honderdste verjaardag voor gek gaat zetten door de gemeente een dag lang Frits Philips Stad te noemen. Meneer Frits mag dan wel een leeftijd bereikt hebben dat de geest zo nu en dan kinderlijke gedachtesprongen maakt, dat wil nog niet zeggen dat je zo'n infantiele associatie met Duckstad moet oproepen', schrijft Gerard Lukken in het ED van 22 januari.

Opgravingen op Catharinaplein

Ten behoeve van archeologisch DNA-onderzoek mag van B en W Eindhoven het Catharinaplein worden opgebroken en mogen de zeventien platanen voor de Catharinakerk worden gekapt, las ik 12 januari in het Eindhovens Dagblad. Van mij mag dan meteen ook de Rode Vloek tegenover de kerk worden meegenomen.

Toelichting voor vreemdelingen in Eindhoven: met de Rode Vloek bedoel ik het pasgebouw

niet beschikbaar

De Muzerije

De Westerhout Groep neemt in Veldhoven Brasserie De Muzerije over, maar niet de naam. De directie heeft bekendgemaakt dat er een prijsvraag wordt uitgeschreven om een nieuwe naam te vinden (bericht in het Eindhovens Dagblad, 15 december 2004)

Wanneer de Muzerije werd gesticht
zal over honderd jaar geen mens meer weten.
Wat in dit dorp aan goeds wordt opgericht
wordt tien jaar later aan de kant gesmeten.

Eindhovense rolstoeltennisster Sonja Peters "vrouwke van het jaar"

De festiviteiten rond carnaval zijn weer begonnen. Carnavals vereniging De Tongelreepers koos hun "vrouwke van het jaar". Onze fotograaf Karel Pesch was erbij.
Sonja Peeters wordt gehuldigd

Sonja Peeters wordt gehuldigd
Ook zo'n zin in carnaval, of wordt het weer de wintersport?

niet beschikbaar

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Debat over Strijp-S tam

Het op donderdagavond 13-1-5 gevoerde debat over de invulling van de verboden stad Strijp-S werd ondanks de gepassioneerde opzet, door jonge architecten en vormgevers (mooie films van MoonIQ), niet echt een debat.
Deels lag dat aan de te voorzichtige en abstracte presentaties van de inleiders die teveel eigen belang hebben bij de bestaande constellatie van ontwikkelaars, architecten en andere partijen, zoals de gemeente Eindhoven zelf.

niet beschikbaar