registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

De grote illusie

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Voor de in fotografie geïnteresseerden: Museum Helmond heeft weer een prachtige foto-expositie, ditmaal van de Franse fotograaf Sam Lévin (1904 – 1992). Maar niet allen voor hen....

We zijn het nog niet verleerd!

 Huis en veld sneeuwpop Foto: Rien Valk

Huis en veld sneeuwpop Foto: Rien Valk

Het sneeuwt het sneeuwt,
Kom mee naar buiten
Pak een bezem
Rol een bal.
Vergeet geen wortel
Een paar stukjes steenkool
En daar staat onze sneeuwman al.

Al weer aardig wat jaartjes geleden dat we ze konden maken en vooral ook dat ze nog even blijven staan! Nog meer mooie sneeuwpoppen of andere leuke dingen gefotografeerd? Laat ons hier ook eens meegenieten. Doe mee op onze homepage en plaats zelf ook een bericht met foto!

Eindelijk wit

Op de foto: Stapper

Op de foto: Stapper

Dat valt niet mee in Waalre: wil je 's ochtends buiten de kattenbak opzoeken, krijg je zomaar koude pootjes :-)
Gelukkig denken de kinderen er anders over. Eindelijk sneeuwpret, zolang als het duurt!

Nachtwandeling in sneeuw

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

De witte wereld is een wonder,
Het vele vuil zit eind’lijk onder.
Zacht zetten zich mijn stappen neer,
Op aarde keert de eerbied weer
En heerst er stilte voor één keer.

Video samenvatting van ons lustrum.

Foto: Karel Pesch

Foto: Karel Pesch

Via de onderstaande links kun je nog eens terug kijken naar ons feest. De videobeelden die Reindert Franke van twilite van ons lustrum maakte zien er goed uit! Kenniswijk was onze sponsor voor deze beelden. Het kan even duren voor de video begint. Video1 (26MB) - Video2 (13MB) - Interview met onze voorzitter (7MB) door Ons Net. Voor foto's kijk in ons fotoalbum. Mocht je nog foto's hebben van ons lustrum stuur ze dan naar ons op! Dan plaatsen wij ze in het fotoalbum. En ....

Waar gaan we zondag 27 februari naar toe?

Lesley van der Aa met de Spamband. Foto: Rien Valk

Lesley van der Aa met de Spamband. Foto: Rien Valk

Voor "vroege" vogels: Spam in Berlage begint om 12.30 uur
Of gaan we om 14.00 uur regionale rockbands beluisteren in Café Altstadt? Laat ons hier eens zien en lezen wat je er van vond!

Nederland gaat oorlogvoeren in Afghanistan

Terwijl we in de vorige eeuw, afgebeuld door WO II, kozen voor vrede en ons bij de NAVO aansloten om ons te VERDEDIGEN, gaan we nu in Afghanistan AANVALLEN. Terwijl niet voldaan is aan de voorwaarden om ons leger in te zetten - ons land is niet aangevallen, noch is dat gebeurd bij een van onze NAVO-bondgenoten -, besluit onze regering toch - zelfs buiten het parlement om - mee te gaan doen aan oorlogvoering in den vreemde. Hoeveel nieuwe vijanden maken wij door deze keuze? En wiens schuld is het als er straks gevulde lijkenzakken op Eindhoven Airport worden afgeleverd?

Het "glasvezelzaad" tiert welig!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Overal in stadsdeel tongelre schieten de bordjes van Ons Net omhoog. Slechts op een paar plaatsen is het niet opgekomen zo lijkt het. Zelfs als je nu nog geen gebruik wilt maken van glasvezel zou je het toch kunnen laten aanleggen. Als je later de nieuwe diensten die ontwikkeld worden toch wilt gaan gebruiken betaal je in elk geval geen hoge aansluitkosten. En die nieuwe diensten die komen er aldus Eckart Wintzen tijdens het DSE symposium "Internet een spiegel van de samenleving?"

DVM kan stadse luchtvervuiling halveren

DVM, staat voor Dynamisch Verkeers Management.
Uit een recent Helmonds onderzoek blijkt ze daar, met DVM 2 keer sneller thuis zijn, dus ook 2 keer korter de lucht vervuilen in de stad.
Het verkeersaanbod neemt jaarlijks een beetje toe, gemiddeld. Dus ook als het nu nog wel meevalt met de files in de stad, er komt een punt, de komende jaren dat het echt te erg wordt.
Helmond heeft dus uitgezocht wat je daaraan met DVM kan doen, die factor 2 verbetering werkt natuurlijk ook in Eindhoven.

'n Typisch Nederlands sneeuwtje

Foto: Rien Valk geïnspireerd door gouddelver

Foto: Rien Valk geïnspireerd door gouddelver

’t Soeffelt zachtjes naar beneden,
’t dwarrelt licht en zonder reden
in het lamplicht van de steden.

ThinkQuest winnaar eerste Eindhoven Internet Award

 Overhandiging Eindhoven Internet Award  Foto: Rien Valk

Overhandiging Eindhoven Internet Award Foto: Rien Valk
In het Auditorium van de TU/e hebben Wim Claassen, wethouder Economische en Socialen Zaken van de gemeente Eindhoven en Ben Waumans, voorzitter Digitale Stad Eindhoven voor de eerste keer de Eindhoven Internet Award uitgereikt aan Danny Van Gelder, product manager van ThinkQuest.

Lustrum fotowedstrijd en de winnaar is....

/~rienvalk/pics/bij-frankpieterse.jpg

Frank Pieterse: zijn foto "een andere samenleving" kreeg 27 van de 143 stemmen. De tweede prijs ging naar Yvonne Henderson met haar foto van een zeehondje. Zij kreeg 17 stemmen. We willen hier Jerry Voorjans www.jerryvoorjans.nl nog eens bedanken voor het sponsoren van de afdrukken en het jureren bij de voorselectie. Voor een uitgebreider overzicht van de 15 genomineerde en de stemverdeling kijk op www.fotowedstrijd.dse.nl

Lustrum DSE, een zeer geslaagde dag met een daverend einde.

 Enkele sprekers foto: Rien Valk

Enkele sprekers foto: Rien Valk

Een eerste impressie van de dag. Meer beelden en een verslag volgen.

niet beschikbaar

Het Beter BOSE Plan wordt bevestigd in Helmond

/~henkdaalder/images/dripweblogsh.gif


Er gebeurt in Helmond echt wel wat meer dan de driedubbel dure BOSE-plannen van het college. Een groep betrokken burgers presenteert op http://www.beterboseplan.nl een effectiever alternatief voor BOSE.
En afgelopen dinsdag, 15 feb, presenteerde de gemeente Helmond een geweldig effectieve aanpak voor de verkeersdoorstroming in Helmond zelf. Daarmee bevestigen ze de effectiviteit van het Beter BOSE Plan.