registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Poll over verkeerskundig beleid Eindhoven

Vandaag staat er in het ED weer een brief over verkeersproblemen in Eindhoven die veroorzaakt worden door maatregelen van de gemeente. Het is lang niet de eerste keer. Langzamerhand ben ik benieuwd geworden hoe anderen daar over denken.

Pasen

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Ook nog geschilderd verstopt of gezocht? Op eerste paasdag werkte het weer in ieder geval mee.

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Knallende opening Ons Net in Nuenen

/~ideler/images/2005-0323-geopend.jpg


Vandaag werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Het Klooster met een geweldige knal de breedbandverbinding Ons Net in Nuenen officieel geopend. Kees Rovers en Henri Smits hebben de laatste twee jaar hard aan de weg getimmerd om Nuenen "aan het glas te krijgen". Dit geslaagde initiatief heeft ook in het Eindhovense Tongelre navolg gekregen en als het aan deze twee heren ligt blijft het daar niet bij.

Storing DSE

Vanochtend rond 9 uur is door een menselijke fout bij het onderzoeken van de stroomproblemen bij onze provider (Murphy op zijn best!) wederom de stroom uitgevallen. Dit heeft weliswaar maar een half uurtje geduurd maar had op de eerste plaats tot gevolg dat de machine waarop zowel mail afgehandeld wordt als webpagina's, niet meer te bereiken was, wegens een probleem met de hardware die de harde schijven moet aansturen.

Hoge zendmast bij kinderboerderij in Veldhoven

De gemeente Veldhoven wil in het bos naast de ingang van kinderboerderij ‘De Hazewinkel’ aan de Heerbaan een zendmast bouwen voor mobiele telefonie. De mast, een stalen gevaarte met een hoogte van 38 meter en een mogelijke verlenging tot 56 meter, zou daarmee komen te staan midden in een druk bezocht natuur- en recreatiegebied.
Vanuit ’t Look zijn al diverse bezwaarschriften naar de gemeente gestuurd. In hun bezwaarschrift schrijven de bewoners onder andere: ‘Het kost de gemeente en de bewoners de afgelopen 15 jaar steeds meer moeite het landelijke karakter van deze hoek van ’t Look te bewaren. De bevolkingsdruk is groot en een geleidelijke opeenstapeling van een inmiddels aanzienlijke hoeveelheid kleine maatregelen doet keer op keer afbreuk aan het landelijke karakter van deze omgeving.

Digipanel tegen de ruit?

/~henkdaalder/images/filevrij_met_beter_benutten.jpg


Waar blijft de uitslag van het digipanel? Wie weet hoe het zit?
De gemeente Eindhoven meldde dat ze de eindhovense bevolking de vraag wilde voorleggen wat zij vonden wat de beste keuze voor BOSE is. Een "Ruit" of een plan dat meer op benutten inzet. Dat de uitslag uitblijft, doet vermoeden dat de ruit-wens van de gemeente onvoldoende steun kreeg.

Prijs/prestatie van BOSE alternatieven verschilt factor 60

De prijs/prestatie van alternatieven zijn te vergelijken
Hiervoor is de prestatie van een alternatief uit te drukken in verkorting van de gemiddelde reistijd. Het blijkt dat zo bezien, er een factor 60 verschil zit tussen de prijs/prestatie van "Beter benutten" en het aanleggen van een ruit. Dit is af te leiden door onderzoek van verschillende overheden zelf, te combineren. Lees verder voor de uitleg en verbaas u.

O, was ik maar...toch nimmer oud geworden!

Het gaat goed in Nederland, wat zeg ik, steeds beter: Zo'n zeshonderd ouderen in Valkenswaard moeten het voortaan zonder hun dagelijkse bakje appelmoes stellen(ED 17 maart 2005). Dat heeft men van hogerhand deskundig beslist. Fruit wel, appelmoes niet meer. Gratis heroïne kan misschien wel, 't is tegenwoordig te proberen. Moet u ook niet een beetje huilen?

Kinderen weghalen bij hun ouders

Naar aanleiding van de ouderlijke moord op de driejarige Savanna schreef Jos Kessels onlangs in het ED: ‘Ouders wordt zo lang mogelijk de hand boven het hoofd gehouden en de hulpverleners laten zich maar al te graag misleiden, want dan hoeven ze geen vervelende besluiten te nemen’ (ED 12 maart). Kinderen moeten volgens hem eerder bij hun ouders weggehaald worden.
Beetje gemakkelijke conclusie vind ik dat. Het gaat niet alleen om de rechten van ouders en zeker niet om het gemak van de hulpverleners, het gaat ook bij thuislating om het welzijn van het kind. Kessels veronachtzaamt dat het weghalen van kinderen uit het ouderlijk gezin net zoiets is als het uithalen van jonge vogeltjes uit het nest.

BOSE Lente Fietstocht succes met 300 deelnemers

De geldropse wethouder spreekt 130 fietsers toe.

De geldropse wethouder spreekt 130 fietsers toe.
Zondag 20 maart organiseerden Milieudefensie en het Beter BOSE Netwerk de Lente Fietstocht tegen de aanleg van de ruit en voor gezond verstand bij vooral Eindhovense gemeentepolitici. In Geldrop vertrokken ca 130 deelnemers richting Nuenen.
Fietsers zover het oog reikt

Fietsers zover het oog reikt

niet beschikbaar

Show your hope

Foto: Guus Veldhuis

Foto: Guus Veldhuis

Nog ruim een week is er op de tweede etage van de Witte Dame in Eindhoven de fantastische expositie te zien van 95 buitenlandse kunstenaars die in nederland leven onder het motto Show your Hope.

Vind je het ook leuk om op onze DSE homepage berichten te plaatsen?