registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Expositie "Bont Gezelschap"

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

"Bont Gezelschap" is de titel van de expositie in zorgcentrum Meare voor mensen met een verstandelijke handicap. Van 22 mei tot 11 september te zien op lokatie Eckartdal Bestuurlijk Centrum (kasteel)Nuenenseweg 1 5631 KB Eindhoven. Van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

De vorige exposities van de werkgroep toonden altijd werk van clienten in combinatie met werk van kunstenaars, met als doel intergratie te bewerkstelligen. In deze tentoonstelling hebben ze de intergratie letterlijk opgevat en aan kunstenaars en clienten gevraagd om een duo te vormen. Samen hebben zij een kunstwerk gemaakt, op een houten paneel van 80-110cm. Techniek, werkwijze en materiaalgebruik was aan de kunstenaars. Van iedere deelnemer aan het project is ook een persoonlijk werk te zien.

Dagelijkse zonde tegen het Brabants

'Als we de patjes van den hof moesten griesele, dan kreeg je al een beetje een zondags gevoel als het klaar was', zo citeert het ED vandaag mevrouw Gerrie Piketh de Bruin uit Waalre.
Zouden ze bij het Eindhovens Dagblad nu echt niet weten of toch heel misschien vermoeden, dat patjes stadsdialect is voor paadjes? Ik denk het niet, want anders zouden ze wel padjes geschreven hebben.

Bespaar energiekosten en verbeter uw wooncomfort

Gratis Energie Prestatie Advies bij aanschaf duurzame energievoorziening
Gemeente Eindhoven blijft ook dit jaar haar inwoners stimuleren om op energiekosten te besparen en duurzame energie toe te passen.

Doodzonde tegen het Brabants

Hoewel de zin in de tekst van het bericht, afgezien van een enkele spellingsanomalie, correct aangeleverd werd - 'Ne tesnuzzik het un heilzame werking' - is de koppenbedenker van het Eindhovens Dagblad toch nog in staat geweest, hem in de titel te 'verinneweren'. Hij maakt er namelijk 'Tesnuzzik het 'nen heilzame werking'(ED 24 mei 2005) van. Hij maakt met het lidwoord 'nen botweg van een vrouwelijk zelfstandig naamwoord - werking - een mannelijk. Een doodzonde tegen het Brabants. Want ieder die nog met enige kennis van deze taal behept is, weet dat het Brabants drie woordgeslachten kent, die het onbepaalde lidwoord (een) een verschillende vorm geven:

Buitenschilderdag Nuenen gezellige drukte met verf spuitbussen en penselen.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De tweede editie van de Nunense buitenschilderdag was mede dankzij het mooie weer een groot succes.

Eric van Sauers liegt

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De omgekeerde wereld, in plaats van "Het dorp maakt gebruik van de culturele voorzieningen van de stad" is de "stad" nu naar het dorp geweest. :-) Gisterenavond in Nuenen in Het Klooster weer veel gelachen met Eric van Sauers. Daar zullen we vast nog veel van horen. Als je nog niets van hem kent, hier op de VARA variatee pagina

Lekker gegeten op Eindhoven culinair?

 Foto's in de collage: Karel Pesch

Foto's in de collage: Karel Pesch
Als je ook geweest bent laat ons hier dan eens meegenieten van je culinaire avonturen. Weet je nog niet hoe je moet plaatsen? Stuur dan een mailtje naar redactie apestaartje dse.nl Dan zullen we je te helpen met extra uitleg.

Help mee de noodklok luiden voor Nuenen Oost

/~henkdaalder/images/sameneenstatementmakenm.jpg


As zondag 22 mei is behalve de nuenense buitenschilderdag ook een actie tegen de aanleg van de autoweg langs Nuenen oost en Geldrop.
Vanaf 14.00 kunt u zelf meehelpen de Noodklok te luiden op het weiland van de fam van den Boogaard, aan de Beekstraat 52a. Dat is achter de nieuwe basisschool in aanbouw en in de buurt van het bruggetje bij de Beekstraat.

Sociale stage voor scholieren

Bericht in het Eindhovens Dagblad:
Woensdag 18 mei, DEN HAAG - Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen over een paar jaar allemaal een tijdje koffie schenken aan ouderen, een uitstapje voor gehandicapten begeleiden of ballen pompen bij een voetbalclub. Minister Van der Hoeven (Onderwijs) en staatssecretaris Ross (Volksgezondheid) willen dat alle middelbare scholieren vanaf 2007 een maatschappelijke stage kunnen doen.

Je gelooft je ogen niet: de kleuteraanpak van de sociale vorming voor jongvolwassenen. In plaats van met een serieuze sociale dienstplicht van een jaar voor alle 18- tot 25-jarigen, waar de maatschappij niet alleen last maar ook nog enig profijt van heeft, komt men aan met een paar dagen begeleid koeksmeren op vrijwillige basis.

SRE meldt: BOSE loopt vast op luchtverontreiniging

/~henkdaalder/images/feest_voor_gezondere_lucht.jpg


Deze zaterdagmorgen, 14 mei, bracht de post een dik pakket van de SRE. De notitie "Kansrijke BOSE Alternatieven" waarin ze hun voorkeurskeuze beter motiveren dan in de officiele MER nota.
Verreweg het leukste stuk van de nota vind ik echter p63, daarin zeggen ze dat BOSE voorlopig niet door kan gaan.
Er moeten eerst zulke ingrijpende maatregelen genomen worden om de luchtkwaliteit te verbeteren dat de MER nota straks gewoon over moet, omdat dan de situatie helemaal anders is geworden.

niet beschikbaar

Oorzaken van teveel regelgeving

In zijn column Orde op zaken in het ED van 6 mei fulmineerde Wim van der Leegte tegen de massale en schijnbaar nog steeds groeiende regelgeving waar het bedrijfsleven onder gebukt gaat. Nu kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Maar tegelijkertijd denk ik dat hij niet diep genoeg ingegaan is op de vraag wat daarvan de oorzaken zijn.
De columnist schuift het probleem – zoals in het bedrijfsleven zo vaak wordt gedaan - in de schoenen van, jawel, de ambtenaren: ‘In Nederland wordt de regelgeving uiteindelijk gemaakt door ambtenaren, die daarmee hun brood verdienen. En dus wordt de regelgeving alsmaar moeilijker.’

Mega Test Drive: niet doen!, heel duur!

Een proefrit met een auto is meestal gratis. Ze willen hem graag verkopen.
Mijn Mega testdrive kostte echter 113 EUR, en daar "leek" niets bijzonders aan, behalve dat het eigenlijk een exorbitant bedrag is voor een proefrit. En dat ik er een opgelicht gevoel van heb overgehouden.
Toen ik de afspraak maakte, kreeg ik voor de eerste keer te horen dat de gereden kilometers boven de 200 km betaald moesten worden, 15 cent/km, schreef ik in mijn agenda.

niet beschikbaar

niet beschikbaar