registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

De uitdaging! Starten DSE bewoners met verbetering van de Europese Grondwet?

Grondwettelijkverdrag, waar hebben we nu eigenlijk nee tegen gezegd?
 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Als je goed zoekt in de linker kolom op de site van http://www.grondweteuropa.nl/ kun je de Nederlandse en Europese Grondwet downloaden als interactief E-book. Je kunt ook op de nu volgende link

Zijn we Europeanen en willen we verder met Europa en onze samenwerking?


Extra BOSE vergadering, woensdag 8 juni 20.00 uur

De comissie Ruimte heeft volgende week een extra vergadering over BOSE en het RVVP. Insprekers melden zich voor vandaag vrijdagmiddag bij griffier Honing.

De regio gaat varen

Container binnenvaart spaart ruimte in de file

Container binnenvaart spaart ruimte in de file
Provinciebestuurder Janse de Jonge was eerst uit gewoonte naar het SRE gebouw gereden, maar de persconferentie die hij samen met wethouder Schreurs op 2 juni zou geven, was in het Eindhovense stadhuis. Eindhoven had besloten de trage voortgang binnen de SRE een impuls te geven en alles bij elkaar zouden ze samen vandaag een complete "vervoers" packagedeal presenteren.

Weten we waar de Nederlanders nee tegen hebben gezegd?

Geert Wilders wil meteen de hele EU-grondwet in de prullenmand gooien. Mij lijkt dat niet terecht. Ik denk bijvoorbeeld dat bijna niemand de daarin beschreven grondrechten wil verwerpen. Het zijn waarschijnlijk andere elementen die afkeuring hebben opgeroepen: welke precies,

Tunnelvisie Eindhoven, skaten boven de Kennedylaan

/~henkdaalder/images/geluidskokerA12.jpgVerkeer vervuilt de lucht in ontoelaatbare hoeveelheden.
In Utrecht (A2, Leidse Rijn) bouwen ze een futuristische constructie die alleen wat doet aan het geluid.

Echter, in Brainport Eindhoven, de stad van de Design Academy, kan dit worden aangepakt door een skatebaan boven de weg te bouwen, op de Kennedylaan.
Ipv een tunnel als BOSE oplossing kan beter een tunnel/overkapping over de Kennedylaan gebouwd worden. Zo'n tunnel helpt tegen fijn stof. Het dak van die tunnel kan tegelijk een prachtige, glooiende skatebaan worden. Wie maakt een artist impression schets van dit nieuwe Eindhovense wereldwonder?

Fietsnota in Eindhoven, tussen de pieken door

Woensdag 1 juni, behandelt de eindhovense raadscommissie de concept fietsnota van de stad. Er valt veel aan te verbeteren.
Prof Sjaak Slanina, WUR ECN

Prof Sjaak Slanina, WUR ECN
In het bovenstaande plaatje zie je een model van de luchtvervuiling in de regio. De bult is de achtergond vervuiling in de stad, de pieken, er bovenop, de luchtvervuiling langs drukke wegen. Laten nu juist daar, in die vieze bruine pieken, de drukke fietspaden liggen.

Het nut en de moeilijkheid van een volksstemming

1. Het nut. Eindelijk ging het eens niet over de poppetjes, maar over inhoud! Misschien niet altijd de precieze inhoud, ook wel eens over zij- en bijzaken, maar toch: we hebben het eens gehad over iets en niet over iemand. En wat zie je?

10 juni Manifestatie "Schone lucht, groene longen"

Vrijdag 10 juni a.s. organiseert het Regionaal Platform Luchtkwaliteit een manifestatie over gezonde lucht.
Er zijn 3 locaties: het Mec voor de jeugd, de straat (centrum) voor iedereen, en iedere geinteresseerde is welkom bij het hogerhuisdebat op de TUE

8 juni Dorkbot Eindhoven sessie #2 in het Gaslab

Op WOENSDAG 8 juni is Dorkbot Eindhoven sessie 2, in het Gaslab op het TU/E terrein, aanvang 20.00(deur open)/20:30 (aanvang presentaties)

Met deze keer: Michiel van Overbeek, Egbert Teeselink, MAD / René Paré / Lutsen Stellingwerff / Peter Heijens & Roel Vliegen. Met religieuze robots in wording, demo's, Net-art: Colorstalker en de BabylonMachine en als laatste MagnaView met visualisatie van alles.

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Overdrijving

De Franse en Europese leiders hadden wellicht, ondanks alle voorspellingen van het tegendeel, in Frankrijk toch nog een meerderheid vóór de Europese grondwet verwacht. In die zin zou je kunnen zeggen dat de overwinning van het Nee-kamp onverwacht groot is. Maar in het ED (30 mei) wordt overdreven: Met grote meerderheid hebben de Franse kiezers gisteren de Europese grondwet afgewezen. Ongeveer 56 procent stemde tegen, bij een opkomst van 70 procent.

niet beschikbaar

Expositie "Bont Gezelschap"

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

"Bont Gezelschap" is de titel van de expositie in zorgcentrum Meare voor mensen met een verstandelijke handicap. Van 22 mei tot 11 september te zien op lokatie Eckartdal Bestuurlijk Centrum (kasteel)Nuenenseweg 1 5631 KB Eindhoven. Van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren.

De vorige exposities van de werkgroep toonden altijd werk van clienten in combinatie met werk van kunstenaars, met als doel intergratie te bewerkstelligen. In deze tentoonstelling hebben ze de intergratie letterlijk opgevat en aan kunstenaars en clienten gevraagd om een duo te vormen. Samen hebben zij een kunstwerk gemaakt, op een houten paneel van 80-110cm. Techniek, werkwijze en materiaalgebruik was aan de kunstenaars. Van iedere deelnemer aan het project is ook een persoonlijk werk te zien.