registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

BOSE krijgt negatief advies van Staatscommissie MER

De staatscommissie MER publiceert morgen 21 juni haar besluit een negatief advies af te geven over de MER/BOSE studie van de Samenwerkings Regio Eindhoven.
De commissie vindt o.a dat de SRE de gevolgen van een nieuwe weg op de luchtkwaliteit, onvoldoende heeft onderzocht.

Het wagenspel een mooie Eindhovense traditie.

In 1947 begonnen en nog steeds springlevend. Ook dit jaar is er een nieuw wagenspel. Kijk voor meer informatie op http://arienstoneel.dse.nl/wagenspel.htm Wie heeft er nog herinneringen aan en foto's van het wagenspel en de andere activiteiten van het Eindhovens Vacantiecomité?

Protour, Eindhoven NUENEN Helmond

/~henkdaalder/images/protournuenen2.jpg


De fietswedstrijd was in Nuenen maar een heel tamme gebeurtenis. Elke 5 minuten kwam er een motor een auto, nog een auto en nog een auto, en als je goed keek reden er ook nog een paar wielrenners tussen. Daarna was de weg weer voor 5 minuten helemaal leeg. Op die toeschouwers na, die een plekje langs de snelweg hadden gezocht en uit verveling het asfalt eens van nabij inspecteerden, en in de verte tuurden of het volgende plukje er al aan kwam.

niet beschikbaar

De bierkrattenbrug, zal hij het houden zonder ondersteuning?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De eerste ondersteuningsbalken zijn verwijderd. Nog een nachtje slapen donderdag wordt er weer verder gewerkt. Zal hij het houden? Dan wordt het een nieuw wereld record. Universiteit Delft en Twente gingen TU/e voor. Een enkele bierkrat kan zo'n 6500 kilo dragen voordat het kratje bezwijkt. Bij 3000 kg treed er plastische vervorming op. Bij 5700 kg werden de nokken onder de krat in de krat gedrukt. De uiteindelijke bezwijklast.... 6500 kg! http://www.bierkrattenbrug.tk

lagerhuisdebat BOSE en luchtkwaliteit, 150 deelnemers

/~henkdaalder/images/lagerhuisdebat.jpg


Ma 13 juni was er een lagerhuisdebat over de luchtkwaliteit en BOSE. 2 zaken die elkaar in de weg zitten.
- BOSE gaat over de doorstroming van het verkeer, en over het verminderen van de luchtverontreiniging.
- En tegelijkertijd verhindert de overschrijding van de luchtverontreinigingsnormen, dat er een nieuwe weg gebouwd wordt. Terwijl zo'n 60% van de stadse luchtverontreiniging door verkeer wordt uitgestoten.

De vis wordt duur betaald!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Ze zijn lekker, maar € 1,90 per stuk is toch wel wat veel van het goede. Ik kan me niet herinneren dat we in het gulden tijdperk ruim hfl 4,- betaalde voor een hollandse nieuwe. Zijn "onze" haringen nu een echte delicatesse geworden?

Met bier(kratten) hou je het droog ...

foto: Eric Ideler

foto: Eric Ideler
Studenten van de TUe doen een verwoede poging om een alternatieve brug over de Dommel te bouwen. Met bierkratten van Bavaria. Leeg weliswaar, want anders was het leed niet te overzien. Woensdag moet de brug er staan en worden de ondersteuningen weggehaald. Mocht het lukken droog over te steken, zal de beloning natuurlijk voor de hand liggen ...

Wereld Kinder Festival in Eindhoven

Foto: Maria, moeder van een van de kinderen

Foto: Maria, moeder van een van de kinderen

Hoewel er geen aankondiging is geweest bij de Dse van dit Wereld Kinder Festival, was het Fritz Philips Muziek Centrum volledig vol. Een van de optredende acts was de kinder percussie groep Knots uit Eindhoven. Deze groep is ontstaan uit een workshop van de Stichting Kei in Eindhoven. Eerder stonden ze o.a. op het Wilhelmina plein te Eindhoven tijdens de Fakkel Optocht. Voor meer info e-mail Geert van de Stichting Kei. geert.tiersma@zonnet.nl

De coalitie gaat over de lijken van de luchtvervuiling

Eindhovense raadscommissie blijft voor BOSE wegenruit
Woensdagavond 8 juni, vergaderde de raadscommissie in een extra vergadering over haar standpunt voor het besluit over de ruit om Eindhoven. 20 juni is de finale raadsvergadering.
Het werd een verhit debat tussen de linkse partijen die met inhoudelijke argumenten, de rechtse partijen helemaal onder tafel discussieerden.
Maar omdat deze rechtse coalitie een meerderheid heeft, maakten de argumenten niets uit. De coalitie wil een extra weg, ongeacht of dat een oplossing is voor het BOSE probleem: lokale files op lokale wegen.

Nog een onbekende bloem.

Foto: Guus Veldhuis

Foto: Guus Veldhuis

Enkele berichten eerder stond er een foto van een bloem en werd er gevraagd welke dit was. Ik wist het niet maar ik had zojuist een andere bloem gefotografeerd, die ik ook niet kende. Weet iemand welke bloem dit is? (Zet er dan wel bij dat je die in Japan hebt gefotografeerd waar je nu woont! :-) (Rien)

Hou-doe of houd-oe?

In het ED stond onlangs deze ingezonden brief:
Donderdag 2 juni 2005 - Als zoon van een Brabantse vader en een Hollandse moeder, die op zijn negentiende jaar naar Brabant is ge(r)emigreerd (ik zou voor geen goud terugwillen), ben ik erg geïnteresseerd in dialecten en uw huidige berichtgeving m.b.t. het mooiste Brabantse woord.
In uw krant las ik het verhaal over het woordje Hou-doe. Zelf gebruik ik meestal het Deurnese ’Haaie’, maar ik meen dat dit aan invloed gaat inboeten.

Bouwstenen van de natuur, welke bloem is dit?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Bouwstenen, architecten, inspiratie, zijn er nog Gaudi's onder ons?

De Rode Vloek

Chris Manders keek door zijn kritische bril naar het rode Catharinahuis tegenover de stadskerk en rapporteerde in het ED van 4 juni dat het goed was. ('Het overtuigt vooral omdat het een pure hedendaagse interpretatie van een 'palazzo' is.')
Op de architectonische detailkwaliteiten van het gebouw wil ik niet afdingen, maar wel op zijn situering. Zoals de ouderwetse toegangspoort van krullend ijzer ('Eendracht maakt macht') niet past bij het hypermoderne PSV-stadion, zo past het rode, rechthoekige Catharinahuis in het geheel niet bij de ranke, rijzige Catharinakerk; integendeel, het vloekt ermee. Bovendien heeft men door deze Rode Vloek hier neer te zetten, de unieke mogelijkheid om een echt Catharinaplein te creëen, laten schieten; het bomenterrasje voor de kerk verdient de naam plein nauwelijks: te klein in verhouding tot de hoogte van de kerk.

Phishing. Vissen naar bankgegevens.

Komisch maar ook triest is het onderstaande deel van een e-mail die uit Amerika binnen kwam. Dit is een nogal doorzichtige poging om bankgegevens los te peuteren. Tenminste ik mag aannemen dat dat voor iedereen duidelijk was. De postbank zal nooit een e-mail sturen naar zijn klanten om de inlog gegevens op te vragen en zeker niet in het Engels! Een duidelijk geval van wat tegenwoordig ook wel Phishing wordt genoemd. (Phishing is oplichterij op internet) Naast virusen en spyware iets om rekening mee te houden.