registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Wagenspel moet blijven!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
De Gemeente Eindhoven is voornemens volgend jaar de subsidie voor het wagenspel niet meer te verlenen. Als je het publiek gisteren gezien had dan was het meteen duidelijk dat je een traditie die in 1947 begonnen is niet zo maar moet laten vallen. Jong en oud hadden veel plezier samen met de spelers van Het Ariens Toneel.

Ballonfestival

foto's: Ron van den Dungen

foto's: Ron van den Dungen

Vanaf het terrein bij de Karpendonkse Plassen stegen vanavond weer zo'n 30 heteluchtballonnen op. Vanuit de hele wereld kwamen ze naar Eindhoven en in allerlei kleuren en vormen. De meest opvallende was ongewtijfeld de enorme kikker. Het registratienummer PH-ROC deed vermoeden dat het hier om een Nederlands beestje ging. :-)

Breedband infrastructuur komt van de overheid, punt!

Breedband moet door de overheid worden aangelegd, net als de voorgangers

Breedband moet door de overheid worden aangelegd, net als de voorgangers

Op het symposium ICTroute 2013, kon Egbert Jan Sol zich even niet meer inhouden bij het obligaat gezwatel van de panelleden, hij sprong op en griste de microfoon uit de handen van de aangever.
"Breedband wordt gratis, dat heb ik net verteld, ga nu aan de slag, zorg dat dat breedband er gewoon komt. Het gaat om de diensten, daar wordt nu al geld mee verdient" Hij zei het niet precies zo maar dat was de boodschap.

ICT route 2010. Onderweg van kenniswijk naar Brainport Eindhoven

Foto en collage: Rien Valk

Foto en collage: Rien Valk
Donderdag 7 juli startte ICT Route 2010. http://www.be-linked.nl/
Enkele uitspraken: Burgemeester Sakkers "goed dat we in alle openheid Phileas getest hebben". Kees Rovers (Close the Gap) "Straks kopen ze onze riolering ook nog op en moeten we nog betalen voor onze eigen str... nee nee, we zijn zelf als coöperatie eigenaar van ons netwerk..." Eric Goosens (Zylom) "wij maken spelletjes voor Sophie en Marie".

niet beschikbaar

Tropisch Waalre op z'n schoonst

foto's Eric Ideler

foto's Eric Ideler

Afgelopen zaterdag stond Waalre op zijn kop. In het kader van de landelijke actie "De schoonste gemeente van Nederland" strijdt Waalre met 9 finalisten om de eerste plaats. Van het NCRV-programma 'Tegen de Klok' kon Waalre zich bewijzen door in 5 dagen tijd de markt om te toveren in een tropisch paradijs met fraai zandstrand, water, volleybaltoernooi, 500 badgasten en 50 smaken ijs. En dat alles op een schone manier...

Congres ICT Route 2010: van Kenniswijk naar Brainport

gratis congres op 7 juli

gratis congres op 7 juli

De Regio Eindhoven is de afgelopen jaren het toneel geweest van een aantal toonaangevende ICT-experimenten zoals Kenniswijk, Digitale Trapvelden, de digitale broedplaats Digistein en natuurlijk een prominente rol voor DSE.
Hierdoor loopt de Regio Eindhoven voorop in Nederland met het gebruik van ICT in het sociaal-economische domein.

niet beschikbaar

excursies zaterdag 2 juli dag van de architectuur

Kennedytoren te bezoeken

Kennedytoren te bezoeken

As zaterdag 2 juli is de Eindhovense dag van de architectuur.
Een 7-tal gebouwen in de stad is dan te bezichtigen, waar onder de Kennedytoren.
Daar maakte ik een tijdje geleden bovenstaande foto, omdat ik het zo'n afschuwelijk lelijke plek vindt.
Maar bouwtechnisch schijnt het interessant in elkaar te zitten

Politieke ruitbestrijders rijden zich alsnog vast

Als bestrijders van de ruit om eindhoven zijn we opgelucht dat er nu voldoende argumenten zijn verzameld om die nieuwe weg bij de rechter tegen te houden.
Helaas blijkt nu dat de landelijke politieke partijen D66, PvdA en GL, bezig zijn om in de tweede kamer te regelen dat het rijksgeld dat ons is toegezegd, elders in het land besteed gaat worden.
Het geld is bedoeld voor het realiseren van doorstroming en het reduceren van de verkeersuitstoot in het BOSE gebied.

Vormt Philips een bedreiging voor DSE?

/~ron/pics/karikatur_patentportfolio.jpg


Volgende week woensdag is het zover, dan zullen we weten of we in alle vrijheid software kunnen blijven ontwikkelen of dat we er ernstig rekening mee moeten houden overgeleverd te worden aan de grillen van grote marktpartijen zoals ons eigen Philips. Op 6 juli zal het Europees Parlement stemmen over een nieuwe wet die het mogelijk maakt om ongelimiteerd octrooien aan te vragen op software-ideeën. Als dat inderdaad gebeurt dan kan dat een bedreiging betekenen voor DSE.

Boudewijn de Groot sluit zijn tour af in Eindhoven

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Om hier maar weer eens wat tegenwicht te bieden tegen fijnstof, ruit en DVM. Het was een geweldige muziekale happening in de Stadsschouwburg zondagavond waar Boudewijn de Groot zijn tour door Nederland afsloot.

Leading in democracy

Let even op het plakband op de mond

Let even op het plakband op de mond
In de regioraad van 23 juni 2005 zat de fractievoorzitter van de SP demonstratief op de tribune. Hij was 3 dagen eerder om zijn mening uit de regioraad gezet.
Hij weigerde met de meerderheid van de Eindhovense raad mee te stemmen voor een BOSE ruit om Eindhoven.
De SP is voor meer OV en beter benutten als oplossing van het regionale mobiliteits probleem.

De zon

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

'Nog erger vind ik het eigenlijk dat ik keer op keer weer geconfronteerd word met negatieve uitlatingen van voornamelijk enkele heren', schrijft Hansray. Ik zal de schoen maar aantrekken en als tegenhanger van mijn kritische geluiden - die ik overigens niet afzweer - hieronder eens een mooi en momenteel toepasselijk vers overtypen van de Eindhovense volksdichter Lodewijk van Woensel.

Sexueel misbruik door kinderen?

Zojuist bracht de tv het 'nieuws' dat in Friesland twee jongens van 10 en 12 jaar drie meisjes van 4 tot 9 jaar sexueel zouden hebben misbruikt. Afgezien van de vraag of dit nu nieuws is dat de hele natie moet vernemen - ik verdenk sommige media ervan dat ze er geil(!) op zijn -, vraag ik mij af hoe jongens die waarschijnlijk nog niet geslachtsrijp zijn andere kinderen sexueel kunnen misbruiken. Waar hebben we het dan over? Waarschijnlijk wel over iets dat je onbetamelijk kunt noemen, misschien is er zelfs wel iets gewelddadigs gebeurd. En dat moet natuurlijk ook besproken en misschien bestraft worden. Maar bij sexueel misbruik hebben we het over geslachtsgemeenschap en over het profiteren van een ongelijke machtsverhouding. Zulke woorden moet je niet te onpas gebruiken.