registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Komkommertijd?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het is komkommmertijd op onze homepage, toch?
Daarom stel ik voor om aan DSE de groeten te doen vanuit je vakantieadres, of voor diegene die thuis zijn gebleven doe de groeten uit je woonplaats graag met een foto erbij van een markant plekje uit die omgeving. Er zullen in de DSE regio vast wel onderwerpen te vinden zijn. Ze

Fietsers, wijs de gemeente de weg

De fietsersbond is bezig met een actie om fietspad klachten te melden. Dat kan op hun website http://www.fietsersbond.nl Daaroor ontstaat een "mooi" overzicht wat en waar er zoal mis is. Maar de fietserbond doet meer, klachten die je op hun site meldt, sturen zij door naar de betreffende gemeente.
Binnen 10 min kreeg ik een (standaard) mailtje van de gemeente Eindhoven.

Ik heb nog maar eens gemeld dat er meer vrijliggende fietsroutes moeten komen die door rustige wijken gaan ipv langs de drukke verkeerswegen in de stadsregio. Zie http://www.dse.nl/node/view/279

Kinderfeest 4 September 2005 in het Inkijkmuseum

/~guus/log/kind.jpgEen leuk kinderfeest vindt plaats
in het Inkijkmuseum in de Dommelstraat 2a
op Zondag 4 September. Komt allen!
Meer info op http://www.inkijkmuseum.nl

Eneco tour blijft over energie gaan

/~henkdaalder/images/enecotour1.JPG


De Eneco tour in perspectief, Eneco is toch voor ongeveer 100% een stroomleverancier.
Ondanks de Eneco Energie Rushes, de tussensprints.
Voor een energieleverancier mag je, gezien het klimaatprobleem, geen energie verspilling promoten.
Dus noem je het een energie rush. Een sprint in een wedstrijd is natuurlijk geen verspilling.

Zoek de voud 2

Weer een kleine oogst binnengehaald, maar deze keer wel een beetje voor fijnproevers.
Om te beginnen een zinnetje onder het motto Zelfs de beste breier laat wel eens een steek vallen, waarmee ik wil aangeven dat mijn kritiek gepaard gaat met bewondering. De voorpagina-columnist van het ED schreef gisteren: Of ik een polsbandje wilde kopen. Ze had een gele, waarmee Armstrong van doen had. Hier zit een fout in van het type een grote paard.

In anderhalf jaar 400 weblog bijdragen met duizende foto's.

Foto door ZaPGuZ. <br />
Guus Veldhuis in een internet cafe in Osaka, met de  DSE nieuwspagina op het scherm.

Foto door ZaPGuZ.
Guus Veldhuis in een internet cafe in Osaka, met de DSE nieuwspagina op het scherm.


Guus Veldhuis, aka ZaPGuZ, heeft sinds December 2003
een weblog bijgehouden bij de DSE. Zie www.zapguz.dse.nl
Momenteel woont en werkt ZaPGuZ in Japan en nog steeds
schrijft hij weblog berichten en plaatst er eigen gemaakte foto's bij.

Bezwaarplicht!

/~ron/pics/data-retention-is-no-solution.gif


Orwells klassieker '1984' wordt werkelijkheid. Opnieuw wordt "Europa" gebruikt om heel ondemocratisch zeer omstreden wetgeving door te voeren. De Europese ministers van Justitie en de Europese Commissie hebben namelijk vergevorderde plannen om al het telefoon- en Internetverkeer van alle Europese burgers vast te laten leggen en voor langere tijd te bewaren. Van iedereen valt dan na te gaan waar je was met je GSM, met wie je belde, wie je mailde, welke web-sites je bezocht en wat je daar deed. De termijn voor het bewaren varieert in de voorstellen van zes maanden tot vier jaar en opsporingsambtenaren krijgen ongehinderd toegang.

Treinen nooit meer ‘vertraagd’

De Nederlandse Spoorwegen gaan de treinvertragingen voortaan ‘positief’ omroepen. Het woord ‘vertraagd' is in de ban gedaan. In plaats daarvan ontvangen de reizigers de opwekkende mededeling ‘De trein uit Den Bosch zal over tien minuten binnenkomen’. Deze boodschap klinkt inderdaad zo positief dat op het perron onmiddellijk een luid gejuich zal opklinken. Klachten zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen en iedereen belt naar zijn baas of andere bestemming: ‘Ik ben er nog niet maar je kunt mij over een uur wel verwachten. ‘De trein komt gauw’ hebben ze hier zojuist omgeroepen.

Open Source Business Club opgericht in Eindhoven

/~ron/pics/osbc.png


Vandaag is de oprichting bekendgemaakt van de Open Source Business Club in Eindhoven. OSBC is een initiatief van Syntens in Eindhoven en een tiental Brabantse IT-bedrijven en organisaties waarvoor Open Source Software een belangrijke rol speelt in de bedrijfsvoering en/of dienstverlening. De diensten van Digitale Stad Eindhoven zijn vrijwel geheel opgebouwd met gebruikmaking van Open Source Software en DSE neemt dan ook actief deel aan het initiatief.

Lees Opiniepagina ED van 23 juli

Verschillende keren deze week had ik de neiging om een reactie in te zenden naar het ED. Gelukkig hebben anderen het voor mij gedaan. Lees vandaag maar het stuk van Patrick Heller Stemmingmakerij over terreur en dat van Ronald van Hoof Vonnis Spooren lijkt op 'n executie. Gelukkig wonen er in Eindhoven nog wakkere mensen.
Met Heller ben ik het inhoudelijk helemaal eens, met Van Hoof grotendeels. Spooren is op een middeleeuwse manier gestraft, omdat hij aan de schandpaal is tentoongesteld, maar het mag hem wel aangerekend worden dat hij als volwassene sexueel contact - en bovendien een risicogevend contact - heeft gezocht met minderjarigen; dat het zichzelf prostituerende jongens waren is geen geldige verontschuldiging. In de verhouding volwassene - kind ligt de hoofdverantwoordelijkheid bij de volwassene.

Planologische miskleun in Meerhoven

Een van de meest domme en volksvijandige beslissingen die Eindhoven in Meerhoven genomen heeft, is het besluit om in Zandrijk de zone tussen het Beatrixkanaal en de Sliffertsestraat te gaan bebouwen. In plaats van een mooie groenstrook te bewaren, waar de bewoners van deze volgebouwde rechttoe-rechtaan-wijk zouden kunnen recreëren, bouwt men er een rij bungalows die de kanaaloever verbergen en de wijk van het kanaal afsnijden; je kunt er alleen via een smalle strook (Zandoever) omheen.

Zoek de voud 1

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Het Eindhovens Dagblad (ED) bericht vandaag op pag. 5: Het zou gaan om onopvallende jonge mannen uit Leeds en omgeving, die nooit enige blijk gaven van radicale ideeën.

Werkgroep voor betere democratie in de SRE

Op 29 juni kwam een flink aantal regionale raadsleden bij elkaar om te praten over hoe het nu verder moet met de democratische kwaliteit van de SRE. Zie het Verslag
Er zijn binnen de SRE 2 soorten besluiten te onderscheiden, bestuurlijke en politieke.
Bestuurlijke besluiten geven weinig commotie, er is al veel consensus over wat de beste keus is.

Welschap lawaai

Eindhoven Airport, te veel, te grote, te lelijke gebouwen.
Het Flight Forum maakt wel duidelijk dat ze in Eindhoven echt wel weten hoe je ongelijkvloerse kruisingen maakt, ook al hielden ze zich bij BOSE van de domme.
De nieuwe passagiersterminal wordt zo op het oog, een factor 8 groter.
Zie de artist impression.

Innovatief videoverslag van ICT2010 beschikbaar

/~henkdaalder/images/wathebjijgeleerdvandaag_ictroute2013.jpg


Op http://www.wathebjijgeleerdvandaag.nl is een innovatief videoverslag te vinden van het symposium ICTroute 2010.