registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Hittegolven in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Een hittegolf is een vrij zeldzaam voorkomend fenomeen.
Voor een hittegolf moet het minstens 5 aaneengesloten dagen 25 graden of meer zijn geweest met 3 dagen boven de 30 graden.

GEDICHT: Rondom Adje (Ad Maas 1949-2017)

Dit is heftige shit,
echwel voor het echie,
van altijd tot nooit niet.
In zware shaggies
gaat het noodlot in rook op.

OMG

OMG, OMG, OMG. Twitter en App lopen vol en over. She did it. We can get a double. Kans op Engels enkel man- én vrouwsucces bij Wimbledon, mits de tegenstanders door de knieën blijven gaan. Murray calculeren we al een beetje in. Maar als Konta de finale op haar conto schrijft dan gaan de Engelsen pas echt door het lint. Met het publiek als reusachtige extra tegenstander moet dat lukken. Gewoon een fan door het lint laten gaan op supreme momenten, zoals in de kwartfinale. Krijsend op de tribune bijna flauwvallen als de bal in wensdroom buiten de lijn aan de zijde van de thuisspeelster lijkt uit te vallen. Waarop de tegenstander van schrik de bal, die aan de overzijde gewoon dik binnen de lijnen valt, compleet verstoord, vertwijfeld in het net retourneert. Game over.

G1000Eindhoven wil proef met basis inkomen

/~nieuws/pics/woordenBinkomen.jpg

Ze wachten niet langer op de rijksoverheid maar de werkgroep basisinkomen van de G1000Eindhoven neemt zelf het initiatief voor een proef met het basisinkomen. Daarvoor is een uitdagend projectplan bedacht, waar we concrete stappen voor willen gaan zetten. Het plan is om met verschillende partijen en organisaties, een samenwerking aan te gaan, voor ongeveer 2 jaar.

niet beschikbaar

De maand juni 2017 in de regio Eindhoven

/~gerrit16/images/logo.jpg

Na een prachtige mei maand ( zie http://www.dse.nl/node/view/5399 ) hebben we ook nog eens een mooie en zeer warme juni-maand gehad.

Praatpaal

/~nieuws/pics/praatpaalweg.jpg

Daar sta ik dan en streel hem over zijn bol. Mijn geliefde praatpaal aan de A2. Wat heb ik veel te danken aan jouw diensten. Glimmend in de zon sta je daar nu droef voor je uit te staren. Ik kon je de eerste keer maar moeilijk vinden. Men had van jou verteld. Je zou er echt staan en super behulpzaam zijn. En ja, nadat ik de moed bijna had opgegeven vond ik je daar bleu in het gras. Stokstijf stond je wat voor je uit te staren. Stil. Zwijgzaam. Turend in de leegte. Of sloot je je wellicht af voor luidruchtig verkeer?

Eindhoven.nl is vernieuwd.

/~nieuws/pics/wsiteEindh.jpg

Een verhuizing doorgeven, een afspraak maken of informatie vinden over plannen van de gemeente. Dat kan vanaf nu nog gemakkelijker met smartphone, tablet en uiteraard computer.

Regio Eindhoven: Hittegolf.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Vanmorgen (22 juni 2017) rond half elf ging de temperatuur op het vliegveld Eindhoven door de 30 graden grens heen en daarmee was de eerste hittegolf van dit jaar, in onze regio, een feit.

GEDICHT: Op de veranda

Een trage carrousel van sterren
in het oosten van de zomerhemel.
De omfloerste maan siddert
in de hitte van naburige daken.

Step in the arena 2017 in de Eindhovense berenkuil

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Vandaag waren de grafittisten uit Europa weer bij elkaar in onze Eindhovense berenkuil. Enthousiast werd de verf op gebracht en ontstonden de meest bijzondere kunstwerken. Leuk om het ontstaan van al die kunstwerken te bekijken. In de komende tijd weer een rondje berenkuil plannen is zeker de moeite waard.

niet beschikbaar

15 juni 20:00 uur G1000Eindhoven bijeenkomst in de witte dame bibliotheek

De deelnemers van 15 juni 2016 in het beursgebouw

De deelnemers van 15 juni 2016 in het beursgebouw

Heb je je al aangemeld voor de G1000Eindhoven bijeenkomst van 15 juni in de witte dame bibliotheek? We beginnen om 20:00 uur vanaf 19:30 uur kun je binnen lopen. Laat even weten of je komt klik op: https://tinyurl.com/ycr3buhr dan kunnen we rekeningen met je houden voor de koffie en thee. De thema's die zeker aan de orde komen zijn communicatie, basisinkomen en leefbaarheid/zelfredzaamheid misschien komt groen ook nog aan de orde. We zoeken nieuwe vrijwilligers voor de overkoepelende organisatie omdat een aantal organiserende vrijwilligers na drie jaar afscheid neemt. Iets voor jou? Kijk dan op www.g1000eindhoven.nl/meehelpen/ en mail ons.

De Eindhovense lente van 2017.

/~gerrit16/images/logo.jpg

We hebben een hele mooie lente achter de rug en gaan aan de zomer beginnen.