registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Ons oude Philipsfabriekje via Lighting "Demlab" en Kunstlicht in de Kunst naar Philipsmuseum

It all begins with light * foto:Rien Valk

It all begins with light * foto:Rien Valk

Voor de oplevering van Kunstlicht in de kunst rond 2003 had ik het hele licht concept nog vast gelegd voor een artikel in International Lichting Review van Philips Lighting. Maar naar het huidige Philipsmuseum was ik nog niet geweest. Daar is afgelopen zaterdag verandering in gekomen. Bij de gezamenlijke verjaardag van Iris de Rooij en museummedewerker Frans Hupjé die dat in het Philipsmuseum op een originele manier vierde ben ik er weer geweest. Een feest van herkenning, maar ook wat is ons "demlab" veranderd!

1 maart G1000eindhoven nodigt jou uit in Wijkcentrum Zuidwester

/~nieuws/pics/zwsmal2656.jpg

Een dialoog over de toekomst met 100 werkgevers, 100 vrijdenkers, 50 politici, 50 ambtenaren, en 700 willekeurige uitgelote Eindhovenaren, dat is de G1000EindhovenTop. Op weg naar een vernieuwde vorm van democratie en communicatie tussen inwoners en hun bestuur. Daarbij kunnen we uw hulp gebruiken!

29 Februari 2016, een extra dag!

/~gerrit16/images/logo.jpg

Het jaar 2016, is een schrikkeljaar en geeft ons dus een extra dag.
Deze extra dag is a.s. maandag 29 februari.
Ik ben eens in het archief gedoken en heb gekeken naar het weer op deze 29e februari.

Lezersreactie op het internet. Storend of niet?

Omroep Brabant heeft op haar website een oproep geplaatst om kort mee te doen aan een enquête. De Brabantse nieuwszender wil aan de hand van de antwoorden nader bepalen hoe om te gaan met de reactiemogelijkheid onder digitale nieuwsberichten. Zelf ben ik voorstander van een wat ruimere reactiemogelijkheid zoals op omroepbrabant.nl of voorheen op ed.nl (Eindhovens Dagblad). Als lezer kun je daardoor soms meer te weten komen van de achtergrond van een ogenschijnlijk eenvoudig nieuwsbericht.

Een echtscheiding leidt tot slechtere schoolprestaties van kinderen. Waar of niet?

Ik denk dat ik met bovenstaande zin meteen al een aantal lezers tegen de haren in strijk. Logisch: het is een ongenuanceerde stelling die ook nog eens alle kinderen van alle gescheiden ouderparen over één kam scheert. En dat is natuurlijk onterecht. Al is het jarenlang wel een breedgedragen uitgangspunt geweest. De ommezwaai die zich uiteindelijk voordeed was gebaseerd op onderzoek waarin men deze kindergroep ging vergelijken met kinderen uit gezinnen waar paps en mams weliswaar bij elkaar waren, maar het binnen het ouderpaar niet lekker liep. Zo bleek niet een scheiding, maar de emotionele onbalans in de thuissituatie de grootste factor.

Wethouder Yasin Torunoglu over de G1000Eindhoven

Het zou je zomaar kunnen gebeuren. Er ligt opeens een enveloppe op je deurmat. ”Gefeliciteerd, jij bent een van de ingelote Eindhovenaren”.
Loterijen gebruiken dit soort zinnen vaak om mensen te verleiden tot deelname. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik gooi die enveloppen meestal meteen bij het oud papier. Maar de komende weken zou het zomaar eens iets anders kunnen betekenen. Je zou echt één van de geselecteerden kunnen zijn, en wel voor de G1000.

Bezinningsbijeenkomst bij het Rozenkruis: De stap die je niet wilt zetten

/~rozenkruis/2016-02-16_bzb.jpg

Inhaalslag sociale huurwoningen nodig in Best

Uit antwoorden van het college van B. en W. op schriftelijke vragen van raadslid Leo Bisschop (Lokaal Best) blijkt dat de gemeente verwacht in 2016 negentig á honderd statushouders te moeten huisvesten, terwijl er voor deze doelgroep slechts zicht is op 34 geschikte woonplekken (zie ED 30 januari). Hier wreekt zich het grote tekort aan sociale huurwoningen in Best, waar met name ook gewone Bestse woningzoekenden last van hebben.

21 Februari Open Podium PoezieClub Eindhoven

De titel van mijn man en mijn corset
houden mij stevig vast, hier sta ik, amen.’

Kek-040! meeting op 25 februari 2016 in de Oude Rechtbank

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

‘We gaan het hebben over de keuzes van KEK-040! Een platform dat verbindingen maakt, podia biedt, verkoop stimuleert en samenkomsten organiseert waar discussies ontstaan en waar (ook) de kunstenaar initiatieven neemt (zie het recente artikel van Rob Schoonen in het ED en de reactie van KEK-040! daarop.)

De G1000-EindhovenTOP gaat de wijken in

/~nieuws/pics/G1000verg5606.jpg

Om te kunnen overleggen zijn we te gast geweest in het Evoluon, de Stadschouwburg en buurtkantoor-doornakkers. Nu mogen we gratis gebruik maken van de volgende wijklocaties om te overleggen en te plannen. Voor of na dat overleg willen we ook uitleg geven over de G1000-EindhovenTOP.

Ledental politieke partijen op laagste punt sinds Tweede Wereldoorlog

De ledenaantallen van de politieke partijen in de Tweede Kamer zijn ook in 2015 verder afgenomen. Begin 2016 tellen de partijen 285.851 leden, wat het laagste aantal is na de Tweede Wereldoorlog. Dat kopte www.nu.nl vandaag.

Helpt een spellingscorrector?

Dyslectische kinderen mogen bei het examen de spellingscorrector niet mee gebruiken. Daarover is linke beroering ontstaan; volgens de protesteerders moed dit besluit teruggedraait worden.
Ik betwijfel echter af het gebruikt van die conrector voor dyslectici de redding betekend. Vaak merk ik namelijk dat de spellinscorrector van mijn PC lang niet alle worden afkeur die grammatcaal of gezin de contekst fout zijn.

Mail dataverkeer bij DSE nu nog veiliger

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

Onze IT vrijwilligers hebben nu ingesteld dat al het verkeer met DSE tijdens webmail automatisch via https gebeurt. Dat hoeft dus nu niet meer apart handmatig aangepast te worden in de adresregel. Vooral fijn voor diegene die buitenshuis of op vakantie zonder na te denken draadloze open netwerken gebruiken!

Een pil verguld door de Tweede Kamer

Bij de invoering van de studielening heeft onze 'wijze' Tweede Kamer verordonneerd, dat studieschuld niet geregistreerd hoefde te worden bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Veel afgestudeerden blijken vervolgens bij het aanvragen van een hypotheek deze schulden te verzwijgen en de hypotheeknemer, die bij het BKR niets kan controleren, verstrekt daardoor hypotheken zonder met de studieschulden rekening te houden. Deze leveren echter later in de praktijk vaak problemen op, want de mooi-weer-spelende ex-student moet naast zijn hypotheeklasten ook zijn studieschuld terugbetalen. En dan wordt er soms behoorlijk au geroepen, want er moet een rib uit het lijf!