registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

De PoezieClub Eindhoven gaat van honk veranderen.

Beste dichters, poëzieliefhebbers en sympathisanten van ons Open Poëziepodium! Met ingang van de derde zondag in april aanstaande (17 april 2016) is het podium verplaatst naar Eetcafé-Restaurant D’n Bolle Boel aan de centrumkant van het Station (Stationsplein 2).

Een beeldschone aanklacht

foto:Rien Valk

foto:Rien Valk

Gisteren naar deze tentoonstelling in de kruisruimte geweest waar veel mooi werk van onze Eindhovense kunstenaars, verenigd in het Kollektief Eindhovense Kunsten, te bewonderen was. Voor achtergrond informatie over deze kunstenaars klik kek040.nl/kunstenaars

GEDICHT: Dat wordt een nest

Dat wordt een nest
van glasvezelkabel,
stukjes teflontape,
kruimels asbest

Huurwoningen flats Willem de Zwijgerweg en Koningin Julianaweg,Best,niet brandveilig.

Een aantal huurwoningen van de flats aan de Willem de Zwijgerweg (nummers 1 tot en met 55) en de Koningin Julianastraat (nummers 135 tot en met 157) voldoen naar alle waarschijnlijkheid niet aan de eisen voor brandveiligheid die conform het Bouwbesluit 2012 aan bestaande bouwwerken worden gesteld.

20 Maart wederom literair open podium van de PoezieClub Eindhoven

grimlachend
als de tuinkabouter

Interview in Groot Eindhoven bekendheid G1000Eindhoven neemt toe!

/~nieuws/pics/klIVgrootEHV.jpg

In Groot Eindhoven van Woensdag 9 maart is een interview te vinden over onze Eindhovense G1000. Help mee als vrijwilliger of help mee om onze G1000-EindhovenTOP in jouw omgeving bekend te maken. Ook op die manier draag je bij om er een succes van te maken. Voor een leesbare versie van bovenstaande afbeelding klik op www.dse.nl/~nieuws/IVgrootEHV.jpg

Expositie ‘Een beeldschone aanklacht” in de Kruisruimte 19 tot 28 maart

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

De Kruisruimte is gelegen aan de Generaal Bothastraat 7E 5642 NJ Eindhoven
Deze tentoonstelling is een initiatief van de Stichting KEK-040! Meer dan 50 kunstenaars uit de regio Eindhoven doen mee aan deze salon-expositie.

Weerhistorie : De winter van 2015 / 2016 (dec., jan., feb.) in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De winter van 2016 (dec.2015 t/m feb.2016) gaat de boeken in als een als een zeer zachte winter.
Als we kijken naar de gemiddelde wintertemperatuur dan is deze winter, in onze regio, even "warm" als de winter van 2007.

20 maart 2016 aanvang 10:00 uur een rommelmarkt in “Orka” aan de Broekakkerseweg 1

/~nieuws/pics/musicalpwiu.jpg

Om de musical van het projectkoor WIU te financieren wordt er 20 maart 2016 van 10:00 tot 16:00 uur een bijzondere rommelmarkt gehouden in Activiteitencentrum “Orka” aan de Broekakkerseweg 1 . Kom kijken en kopen daarmee steun je ons om van onze musical een succes te maken. Het koor is nu volop bezig met het instuderen van zang en spel om er straks in oktober een geweldig uitvoering van te maken.

G1000 Eindhoven gaat van mei naar ZATERDAG 25 JUNI

Ons beursgebouw waar het gaat plaats vinden -  foto: Rien Valk

Ons beursgebouw waar het gaat plaats vinden - foto: Rien Valk

Waarom? We hebben meer tijd genomen om onze droom waar te maken. We willen er alles aan doen om die duizend mensen ook echt bij elkaar te krijgen. Met alles wat er nodig is om succesvol samen in dialoog over de toekomst van Eindhoven te praten. Dat wordt onze uitdaging aan de inwoners van Eindhoven en aan ons zelf! De G1000 Nijmegen vrijwilligers zijn er in geslaagd om 700 deelnemers bij elkaar te krijgen, maar wij willen gaan voor 1000!

Stam + De Koning en gemeente Eindhoven bundelen krachten voor Sociaal Ondernemen

/~nieuws/pics/ehvStamK.jpg

Stam + De Koning biedt Eindhovenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame baan. Het gaat om een baan bij projecten in Eindhoven. Hierover is een convenant gesloten met de gemeente Eindhoven De ondertekening van het convenant, door wethouder Staf Depla van Economie en Arbeidsmarkt en de directeur van Stam + De Koning, Arno van Tilburg vond woensdagmiddag plaats op het bouwterrein van het voormalige kantoor van Philips Lighting.

Geef 150 jaar spoor in Best een verhalend Beeldend gezicht.

De maand juli staat dit jaar in Best in het teken van150 jaar spoor in Best. 7,8,9 en 10 juli vinden er door heel Best activiteiten plaats. Als er mensen in Best zijn die Beeldend het een en ander vorm willen geven door middel van schilderkunst, poëzie, verhalen, of een andere creatieve invulling, laat het dan weten. Door exposities met het thema Spoor in Best willen we met alle inwoners van Best laten zien wat we op creatief gebied in huis hebben.

Weerhistorie : Februari 2016 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Februari 2016 is ook al weer verleden tijd en we zijn begonnen aan de eerste lentemaand van 2016.
Februari 2016 is kort samen te vatten als "Zacht, nat, zonnig en winderig".

Zondag 6 Maart Konsjerto in Arno's Theater aan de Kalverstraat

/~nieuws/pics/konsjert03.jpg

In het gezelligste theatertje van Eindhoven beleeft clown Arno Huibers samen met Paul van der Heijden en Gerard Luijkenaar nieuwe avonturen. In een hilarische muzikale theatervoorstelling worstelen drie mannen zich door hun repertoire van Schubert tot Leoncavallo tot Bill Haley.

De gevoelige snaar

/~nieuws/pics/gitr.jpg

Toevallig een ventje in uw omgeving, zo'n jochie van een jaar of 12? Zo'n knulleke dat soms wat worstelt met het ingewikkelde karakter dat het aardse bestaan kan karakteriseren? Wel, ik kan erover meepraten. Dat wil zeggen: tot voor kort kon ik dat.