registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Doe mee met Science Hack Day Eindhoven 2016 op 21 en 22 mei

/~nieuws/pics/hackdayEhv16.jpg

Een hackathon van 32 uur, bedenk, ontwerp, maak experimentele prototypes en concepten: daar gaat Science Hack Day over. Kunstenaars, technologen, designers, ingenieurs, architecten, marketeers en hackers, kom ook en onderzoek de grenzen van je creativiteit!

28 april Kek-040! meeting in de oude rechtbank

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

Donderdag 28 april houden wij weer onze maandelijkse Kek-040! meeting. Nodig gerust je collega beeldend kunstenaar uit voor onze meetings.

Brabantse steden moeten van Jesse Klaver klein zijn.

In de zendtijd voor politieke partijen begint Jesse Klaver, fractieleider van Groen Links, zijn praatje als volgt: 'Ik ben geboren in Roosendaal, een klein plaatsje dicht bij de Belgische grens.' Je vraagt je af, hoe deze kletskous die tezelfdertijd zegt zelfs 'heel Nederland' te willen veranderen de werkelijke verhoudingen ziet. In ieder geval vaart hij gedachtenloos mee op de golven van de Randstadopvatting dat 'de provincie', dus zeker ook Noord-Brabant, onbeduidend is.

GEDICHT: De dode hoek

De nieuwe bal
weerkaatst
tegen de voorruit
en rolt onder de stadsbus,
lijn 3 richting station NS,

Groot onderhoud huurwoningen W. de Zwijgerweg en Kon. Julianaweg, Best

De 26 huurwoningen in de flats aan de Willem de Zwijgerweg en Koningin Julianaweg worden door woningcorporatie 'thuis in 2017 opgeknapt. Die toezegging deed de vertegenwoordiger van 'thuis in een gesprek met twee leden van de SP-werkgroep Best. Dit gesprek vond plaats naar aanleiding van een enquête van de werkgroep onder huurders en een bouwkundig onderzoek in een woning aan de W. de Zwijgerweg.

Lonny van Ryswyck opent de B.K.T. EXPOSITIE : KERAMIEK 2016

/~bkt/images/Collage2016.jpg

In het weekend van 16 en 17 april 2016 houdt de vereniging Beoefenaars Keramische Technieken (kortweg BKT) weer haar jaarlijkse overzicht tentoonstelling in haar Atelier aan de Lindenlaan 1b te Eindhoven 5616NL Deze Expositie is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De officiële opening is op zaterdag 16 april 11:00 uur door de Eindhovense Keramiste / Designer : Lonny van Ryswyck van ATELIER NL

Zondag 17 april de PoezieClub Eindhoven in Eetcafe-Restaurant S'n Bolle Boel

Als handlanger verslagen
staat een steenworp
een tinnen soldaat

Weerhistorie : Maart 2016 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Maart 2016 is een maand geweest met een gemiddelde onder normaal. (regio Eindhoven)
We mogen wel zeggen eindelijk een maand onder normaal want meestal moet ik melden dat de maanden warmer zijn dan normaal.

Geen aprilmop. Waar gebeurd…..in Veldhoven

Dinsdag 22 maart had ik het al gemerkt: onze HOV-bus 402 reed niet meer door Zonderwijk, maar keerde bij de rotonde tegenover de Mullerlaan om en vervolgde haar weg via de Nijverheidslaan door ’t Look naar de Ambachtslaan. In de bus stond vermeld dat ook twee haltes tot 8 april vervallen waren: de Kometenlaan en de Sondervick. Ik benijdde de inwoners van Zonderwijk niet.

Weerhistorie : De klimaatverandering in April.

/~gerrit16/images/logo.jpg

April 2016 staat voor de deur.
April is een voorjaarsmaand waarin het al prachtig weer kan zijn met hoge temperaturen.

Uitnodiging discussie onderwijs met overtuiging - praktische politieke filosofie

Op dinsdag 5 april organiseert de CDA-Brabant groep Praktische Politieke Philosophie een dialoogconferentie over onderwijs.
U bent hiervan harte welkom vanaf 19.30-22.00 in Huize Groenberg. Molenstraat 27 in Oirschot
Het thema zal ingeleid worden door Drs. E. Bernard, voorzitter van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO).

PoëzieClub Eindhoven zoekt versterking!

De PoëzieClub Eindhoven is op zoek naar versterking (m/v) van het collectief.

Lezing bij het Rozenkruis: 'Openvouwen van de innerlijke geometrie'

/~rozenkruis/20160329_lezing.jpg

29 maart in Blixems informatie over G1000-Eindhoven

/~nieuws/pics/G1000Payoff.jpg

Democratie is meer dan een keer per 4 jaar een hokje rood maken! Daarom 1000 Eindhovenaren in dialoog over hun stad op 25 juni 2016 in ons beursgebouw.
Een dialoog over de toekomst met 600 willekeurige ingelote Eindhovenaren, 100 jongeren, 100 werkgevers, 100 politici en ambtenaren, 100 overigen bestaande uit expats, creatieven en tweetaligen, dat is G1000EindhovenTop op 25 juni 2016

SP wil aanplakborden referendum

De SP-werkgroep Best heeft aan het college van B. en W. gevraagd om alsnog aanplakborden te plaatsen zodat de partij de gelegenheid krijgt om haar affiches over het referendum op 6 april in de openbare ruimte op te hangen.