registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

In augustus weer Vuur en Soep

EINDHOVEN, 29 juni 2016 - Na de zomerstop in juli gaat Omslag in augustus verder met de succesvolle 'Vuur en Soep'-avonden. De eerstkomende 'Vuur en Soep' is vrijdag 5 augustus vanaf 17.00 uur.

Feministisch protest van 230 jaar geleden.

Omdat ik het niet kon laten, ben ik na vaderdag - toen ik de Haydn Songs van Elly Ameling cadeau kreeg - toch maar weer begonnen een paar van die liedteksten te vertalen. Eén ervan, die ik tamelijk intrigerend vind, plaats ik hieronder, in een zingbare en zo authentiek mogelijke vertaling. De naam van de dichter heb ik niet kunnen vinden.

G1000 toekomstdromen in het beursgebouw op 25 juni

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Nog is het leeg maar dat zal snel veranderen om ruim 500 Eindhovenaren een plaatsje te bieden. De hele dag zijn de G1000 vrijwilligers in touw geweest om het beursgebouw in te richten.

1000 Eindhovenaren en de toekomst van hun stad?

/~nieuws/pics/RianneGKuit.jpg

Nog 3 dagen te gaan en dan start voor het eerst ook onze G1000 in Eindhoven. Van de 10.000 via loting uitgenodigde Eindhovenaren hebben zich een dikke 500 aangemeld er is nog plaats voor jongeren, werkgevers, vrijdenkers en tweetaligen. Laat de kans om mee te praten, ideeën te ontwikkelen en mee te helpen om ze uit te voeren niet voorbijgaan meld je aan via http://g1000eindhoven.nl/aanmelden/

Inschrijving Eindhoven Maker Faire geopend!



De Maker Faire is een festival/markt/beurs van en voor iedereen die bezig is met of geïnteresseerd is in nieuwe kunst - en technologie ontwikkelingen. Onder andere 3D printing, robots, drones, muziek, animatie, video, interactieve kunst, elektronica, social media, doe-het-zelf, urban farming, virtual reality en nog veel meer… Ben je een actieve creatieveling, doe dan gratis mee! Kijk op de website voor voorbeelden en de eerdere edities.

Bezinningsbijeenkomst bij het Rozenkruis: Doen of niet doen

/~rozenkruis/2016-06-14_BZB.jpg

Je komt DSE ook overal tegen!

foto Rien Valk

foto Rien Valk

Behalve de petjes is hier ook nog onze Eindhovense G1000 te zien. Zijn er Eindhovense DSE-ers die ook een uitnodiging hebben ontvangen voor 25 juni? Laat het ons hier eens weten.

G1000 Eindhoven zoekt 80 tafelsecretarissen

foto Rien Valk

foto Rien Valk

Nog even en het is zaterdag 25 juni: G1000Eindhoven! Een bruisende dag waarop Eindhovenaren samen uitzoeken hoe zij hun stad nog beter en mooier kunnen maken ook qua communicatie en samenwerking. Help jij daaraan mee?

100 jarige Eindhovense bibliotheek komt ook naar G1000Eindhoven

foto:bibliotheek Eindhoven

foto:bibliotheek Eindhoven

De Eindhovense bieb viert dit jaar zijn 100 jarig bestaan. Ze zijn op zoek naar jullie visie over hoe Eindhoven er uit zal zien in 2116 De ideeën, voorstellen en tekeningen die dat oplevert worden ingescand en de beste 10 worden later in 3D afgedrukt. Tijdens onze G1000Eindhoven in ons beursgebouw zijn ze er ook. Precies op hun plaats zou ik zeggen omdat op die dag 1000 Eindhovenaren hun ideeën en plannen voor de nabije toekomst van Eindhoven gaan bespreken.

niet beschikbaar

GEDICHT: Wat heb ik geleerd

"Ren,
ren over het water... "

Mijn lief ontdooit
dat deel van mijn hart
dat bij elke herinnering
en ongewilde resonantie
bevriest.

Hij nam de biecht af
en vergat mijn naam.
Hij herkende geen medemens

Nieuwe Hoedensalon Waalre: Exclusieve hoeden, Lezing met gezellig Hoeden Passen, Fascinator maken, Cursus hoeden maken

/~jozefbloks/images/jozef-2b.jpg

Kunstenaar Jozef Bloks is onlangs (op 1 mei) samen met zijn vrouw Caroline de Roy van Zuydewijn in Waalre een nieuwe Hoedensalon gestart. Lees verder...

KEK-040! IS NU EEN STICHTING !

Afgelopen maandag zijn de statuten getekend en nu maar verder bouwen aan een goede toekomst voor beeldende kunstenaars uit Eindhoven en de regio.

Psychiatrische inrichting

Voor mezelf gelezen, voor u hier overgetypt, een paar regels uit Renate Rubinsteins boek 'Niets te verliezen en toch bang'(1978):
'Morgan is misschien altijd al een beetje getikt geweest, maar als hij het niet was dan wordt hij het nu, hij eindigt tenminste in een psychiatrische inrichting, opvangoord voor veel goeie mensen die gezond reageren op een zieke moraal.'

10.000 duizend Eindhovenaren en de toekomst van hun stad?

/~nieuws/pics/GK1000.jpg

Afgelopen week zijn er uitnodigingsbrieven de deur uitgegaan naar 10.000 Eindhovenaren van 15 jaar en ouder die door het lot gekozen zijn uit de basis administratie van de gemeente. Een brief met een code waarmee je je kunt aanmelden bij de Eindhovense G1000 via de website: www.g1000eindhoven.nl/aanmelden Heb je zo'n brief ontvangen doe dan mee! Via die lotingen willen de G1000vrijwilligers een zo groot mogelijke diversiteit aan Eindhovenaren bijeenbrengen die samen gaan nadenken en brainstormen wat zij voor Eindhoven nu en in de toekomst belangrijk vinden voor hun stad