registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Filmvertoning 'Offline als luxe' bij Omslag

Willen we wel overal en altijd online zijn? Omslag vertoont vrijdag 28 oktober de documentaire 'Offline als luxe'. Volgens sommigen is offline kunnen zijn niet zozeer een luxe, maar een noodzaak. De film begint om 20.00 uur bij Omslag, Hoogstraat 301A in Eindhoven. Vooraf aanmelden.

Derrel Niemeijer 1977-2016

Hij verlaat ons niet,
hij gaat voor en wij
zullen volgen.

niet beschikbaar

GEDICHT: Vuurspuwer (voor Derrel Niemeijer)

(voor mijn maat Derrel Niemeijer. Derrel, neo-beatnik dichter en performer, nachtburgemeester van Eindhoven, is op 13 oktober 2016 overleden en dit is mijn eerbetoon. Bedankt voor alles, Derrel.)

Slapeloosheid
en gemors van woorden.
Een toevallig geplande ontmoeting
triggert overdoses herinneringen

Zondag 16 oktober houden de dichters van de PoëzieClub Eindhoven wederom literair open podium

Deze keer is het thema ‘ZIN OF WAANZIN’
Eetcaféé Barney’s, Stationsplein 2, 5611 AB Eindhoven. Het literair podium vangt aan om 14.00 uur.
Meedoen? Aanmelden op poezeclub.eindhoven@gmail.com. Of op pmarechal@online.nl . Of tijdig vooraf aan het podium melden bij de presentator.

Jazz-Kerkdienst met de Efkes Anders Jasskapel

De dienst in de Sint Petrusbasiliek in Oirschot wordt op zondag 9 oktober opgeluisterd met jazzmuziek door de Efkes Anders Jasskapel. Op het programma staan gospelsongs (godsdienstige liederen), in jazz-stijl vertolkt.

Film bij Omslag over biodiversiteit met Vandana Shiva

In de aanloop naar het Monsanto Tribunaal en Wereldvoedseldag vertoont Omslag op vrijdag 30 september de film 'Web van het leven', met Vandana Shiva.

Leuke berichten

Het ED had onlangs geweldig nieuws voor het KLM-personeel: er is een loonakkoord bereikt. En wat voor één: ‘in het akkoord is vastgelegd dat de lonen vanaf 2018 50 euro per maand omhoog gaan.’ (ED 7 september) Dat is in heel dat jaar 3900 euro erbij en als die stijging zo doorgaat, raken de KLM-medewerkers nog wel eens in de Quote 500 en mag de FNV zich wel voor dat succesje op de borst kloppen! Of zou hier sprake zijn van een al te vrolijk stemmende formuleringsfout?

'Onder 't Luifeltje' Aflevering 3 met Marian Smulders

/~jozefbloks/images/jozef-2b.jpg

Schrijvend kunstenaar Jozef Bloks is samen met zijn vrouw - hoedenontwerpster Caroline de Roy van Zuydewijn - een nieuw project 'Onder 't Luifeltje' gestart,

Vrede viert verscheidenheid

Acht levensbeschouwingen bezinnen zich samen op vrede. Op 17 september om 20 uur vindt in De Kapel aan de Kanaalstraat 6 in Eindhoven een vredesbezinning plaats onder het motto Vrede viert verscheidenheid. Vertegenwoordigers van acht levensbeschouwingen zullen spreken over hoe respect voor verscheidenheid tot meer vrede kan leiden.

GEDICHT: Een oude kennis

Zijn vleugels fladderden
tegen de tralies
toen de kooi werd geopend
en hij rukte zich los,

Al aangemeld voor de mini maker fair?

/~nieuws/pics/mmfair2016.jpg

De Maker Faire is een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingsrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement.

Workshop KOP / MODEL boetseren bij de B.K.T.

/~bkt/images/CollageMB.jpg

Deze Workshop wordt gegeven door onze docente Mariska op zaterdag 8 en zaterdag 15 oktober 2016

Bestuurlijk uitgegleden

Felle kleuren,
Waterpret,
Spelende kinderen,
Snack in 't vet.