registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Het Zuiden blijft donker, ook voor de NS

Het donkere zuiden verlicht door de trein? Foto: Rien Valk

Het donkere zuiden verlicht door de trein? Foto: Rien Valk

Nog een keer het Donkere Zuiden. Niet alleen Steensel is donker, ook de wijde omgeving heeft blijkbaar weinig uitstraling. Dat leid ik af uit een reclamemail van de Nederlandse Spoorwegen (#nsfavourites) die ik vandaag ontving. Aan de hand van bloggers proberen zij me naar Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Groningen te lokken, waar leuke en lekkere dingen te genieten zouden zijn.

Donkertebeleid

Zoek je nog het authentieke Donkere Zuiden? Dan moet je natuurlijk niet in de Lichtstad zijn. Maar wel in Steensel. Daar heeft de gemeente Eersel, waar Steensel toe behoort, haar 'donkertebeleid' toegepast. Dat wil zeggen - het stond met vette letters vandaag in het ED - dat ze langs de Steenselse hoofdstraat, toevallig ook nog Eindhovenseweg geheten, in totaal meer dan twintig straatlantaarns hebben weggehaald. Het dorpje ligt nu als een verdwaalde ster in een ouderwets Kempisch landschap, dat 's avonds en 's nachts donker is van Eersel tot Veldhoven. Een ideaal gebied voor spoken en ander gespuis, zoals Bokkenrijders, ongewassen boeven en haveloze landlopers.

Jonge onderzoekers open dag

/~nieuws/pics/djoe.jpg

Volgende week zondag, 6 november, houden wij, djoe (de jonge onderzoekers eindhoven), onze jaarlijkse open dag. U bent hiervoor,
samen met uw (klein)kinderen, van harte uitgenodigd.

6 november 2016 Jaarconcert Echo van het zuiden

/~nieuws/pics/echovantz.jpg

Behalve het accordeon en mandoline orkest treden ook op het projectkoor "Werk in Uitvoering" Die de nu alleen de songs van hun zes maal uitverkochte musical in pand P ten gehore brengen.

Muzikale jubileumreceptie Efkes Anders Jasskapel 35 jaar

/~nieuws/pics/ffanders35.jpg

De Efkes Anders Jasskapel bestaat 35 jaar en viert dat met een muzikale receptie op zondag 6 november 2016 in gemeenschapshuis “de Ronde”, Tongelresestraat 146 te Eindhoven. Aanvang 14:00 uur (de zaal is open om 13:30 uur), einde 19:00 uur. De toegang is gratis.

niet beschikbaar

DSE organiseert 16 november 2016 een avond over Spelen met Bitcoins

/~nieuws/pics/bitc.jpg

Wat zijn Bitcoins, hoe zien Bitcoins eruit, wat kun je er mee doen en vooral hoe kun je er zelf mee werken?

DDWeek en deze maand t/m 30 november, Willemstraat 19, Eindhoven

/~nieuws/pics/007leonie.jpg

(De expositie is verlengd t/m 30 november)
Tijdens de Dutch Design Week is een van mijn werken te zien bij ‘Meet the creators Art Gallery’ compositie 956 afmeting: 180x110, acryl op Antwerps linnen. Ook van anders kunstenaars zijn er mooie werken te zien en te koop.

Open dag ECA

Computerclub ECA toont op zaterdag 12 november wat zij haar leden zoal te bieden heeft. Er is vooral aandacht voor de PC-helpdesk en cursussen. Ook zijn de mogelijkheden te zien om films en videobanden op DVD te zetten, en LPs op CD; of printen in kleur op A0 formaat (een vierkante meter!). Alle gangbare computer- en PC-tijdschriften liggen in de bibliotheek. Deze open dag is van 11.00-17.00 uur in het clubgebouw op Frederiklaan 163 Eindhoven.

19 t/m 26 november 2016 tentoonstelling fotoclub 't Karregat

foto: Rien Valk

foto: Rien Valk

Wat hebben een kop koffie en een titel van een boek of gedicht gemeen bij Fotoclub 't Karregat?

Evoluon op eenzame hoogte

/~nieuws/pics/Evoluon op eenzame hoogte.jpg

Vandaag grasduinde ik wat over het wereldwijde web en vraag me niet hoe, maar ik stuitte op een bijzondere documentaire. De Bulgaarse communistische partij moet fotomateriaal van ons Evoluonneke gezien hebben...

niet beschikbaar

Glaspoort Monument onthuld op strijp S

foto: K.Pesch

foto: K.Pesch

Oud werknemers van Philips onthulden gezamenlijk het monument nabij de oude glaspoort ingang. Duizenden zijn hier zes of vijf dagen in de week naar hun werk gegaan op strijp S. Karel Pesch die ook op strijp S gewerkt heeft maakte er deze foto's van.

Weer tijd voor voor erwtensoep?

De prei wordt geoogst foto: Rien Valk

De prei wordt geoogst foto: Rien Valk

Na een mooi herfstwandeling langs de dommel, een tussenstop met trappist bij de Kruik in Nederwetten weer terug naar huis voor een stevige kop zelfgemaakte erwtensoep waarin de prei niet mag ontbreken.

Mijn kunstliefde is betrekkelijk

/~nieuws/pics/tademafrmuseum.jpg

Mijn kunstliefde is betrekkelijk. Daarom is een advertentie als deze die ik onlangs van de BankGiroLoterij ontving - De Nederlands-Britse schilder Sir Lawrence Alma-Tadema bracht de klassieke oudheid op prachtige wijze tot leven. Meer dan tachtig van zijn schilderijen zijn nu te zien in het Fries Museum - niet aan mij besteed. Te ver weg.