registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

niet beschikbaar

De Jaarcijfers (2016) van het weer in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Na 8 maanden stilte ga ik nu toch weer eens iets over het Eindhovense weer melden. De hoeveelheid werk die voor het bijhouden van het weer noodzakelijk is werd me in mei vorig jaar iets te veel en ik besloot helemaal met het weer te stoppen. Ik was al meer dan 20 jaar bezig met het registreren van het weer maar vooral in de laatste jaren begon het op serieus werken te lijken.

niet beschikbaar

FRITS ACHTEN van het C.K.E. opent de B.K.T. EXPOSITIE : KERAMIEK 2017

/~bkt/images/Collage 2017.jpg

In het weekend van 28 en 29 januari 2017 houdt de vereniging Beoefenaars Keramische Technieken (kortweg BKT) de jaarlijkse overzicht tentoonstelling in haar Atelier aan de Lindenlaan 1b te Eindhoven.

niet beschikbaar

Nog een paar dagen Elfstedentocht koorts?

/~nieuws/pics/vorstdiagryrno.jpg

De temperatuur gaat flink onder nul en dus wordt er weer heel veel over de Elfstedentocht gepraat op de TV. Mooi als die weer eens gereden kon worden. Maar...

niet beschikbaar

Informatieavond in Best over Nationaal ZorgFonds

De SP-werkgroep Best organiseert op vrijdag 20 januari een openbare informatieavond over een Nationaal ZorgFonds in buurthuis Kadans, Sint Jozefstraat 1 in Best. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloop is mogelijk vanaf 19.30 uur. Prominent spreker is Tweede Kamerlid en oud-huisarts Henk van Gerven.

Gedichtenvrijdag bij Man in de Maan

Op de tweede dag van de landelijke Poëzieweek,vrijdag 27 januari 2017, organiseert Man in de Maan weer zijn eigen versie van een poëziefestival. Belangstellenden worden uitgenodigd een favoriet gedicht van een bewonderde auteur (maar geen eigen werk!) te komen voordragen of het geheel te komen beluisteren.

Gelukkig nieuwjaar

/~nieuws/pics/nj2017.jpg

Mogen we in 2017 weer naar elkaar luisteren en echt debatteren in plaats van te schreeuwen. Zoals Bas Heijne hier mooi verwoord:

Oudejaarsavondborrel 2016 met de Efkes Anders Jasskapel

Traditiegetrouw opent de EFKES ANDERS JASSKAPEL de oudejaarsavond met een gezellig concert waar elk jaar vele familieleden, vrienden en jazzliefhebbers samen de eindejaarsviering inzetten. Café Casino, zo'n gezellig bruin café waar de sfeer niet stuk kan, is een perfecte entourage voor deze feestelijke happening.

Prettige kerstdagen

/~nieuws/pics/prettigedagen2016.jpg

Mogen we deze feestdagen allemaal in rust en vrede doorbrengen waarbij ik deze toespraak

DSE onderweg naar nieuwe server, programmatuur en homepage

/~nieuws/pics/dell.jpg

Het kost veel tijd maar onze IT vrijwilligers zitten niet stil zoals in de onderstaande beelden is te zien. Tijdens het bezoek aan het datacenter door Joost en Ron is er wat oud materiaal afgevoerd en ruimte geschapen voor nieuwe server(s) waarvan de eerste in 2017 wordt geplaatst. Voorlopig wordt de huidige hardware nog ingezet. Op dit moment gaat de aandacht uit naar het bestendigen van onze back-ups en het moderniseren van onze email faciliteiten. Waarbij vooral de veiligheid voorop staat. Inmiddels draait er een test-opstelling met Dovecot en Roundcube. Voor achtergrond informatie en de complexiteit van alle aanpassingen die we moeten en willen maken klik op www.dse.nl/node/view/3994#5619

Bitcoins en financiële DSE ondersteuning

/~nieuws/pics/bitc.jpg

Binnenkort gaan wij alle DSE gebruikers weer benaderen voor een vrijwillige bijdrage. Nieuw is dat het nu ook mogelijk is om die bijdrage in bitcoins over te maken. Zoals Eric Ideler hier www.dse.nl/node/view/5313 al in zijn commentaar vermelde mogen de tijdens onze DSE-bitcoin bijeenkomst gekregen bitcoins gehouden worden. Maar als jullie er verder niet mee oefenen en er toch niets mee doen kun je ze ook terugstorten op onderstaand bitcoin adres van DSE als een laatste oefening :-)

Eindhovense kunstenaars komen ‘uit de kast’ met ‘INBETWEENXMASANDNEWYEAR’

/~nieuws/pics/kek40coll.jpg

Een 35 tal kunstenaars, aangesloten bij KEK-040! (Kollektief Eindhovense Kunsten) komt binnenkort weer eens uit zijn of haar atelier.
Het wordt tijd, vinden de kunstenaars, om de crisis in de (lokale) cultuursector achter zich te laten, hun werk aan het publiek te tonen en liefhebbers in de gelegenheid te stellen om unieke kunstwerken aan te schaffen.