registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

OMG

OMG, OMG, OMG. Twitter en App lopen vol en over. She did it. We can get a double. Kans op Engels enkel man- én vrouwsucces bij Wimbledon, mits de tegenstanders door de knieën blijven gaan. Murray calculeren we al een beetje in. Maar als Konta de finale op haar conto schrijft dan gaan de Engelsen pas echt door het lint. Met het publiek als reusachtige extra tegenstander moet dat lukken. Gewoon een fan door het lint laten gaan op supreme momenten, zoals in de kwartfinale. Krijsend op de tribune bijna flauwvallen als de bal in wensdroom buiten de lijn aan de zijde van de thuisspeelster lijkt uit te vallen. Waarop de tegenstander van schrik de bal, die aan de overzijde gewoon dik binnen de lijnen valt, compleet verstoord, vertwijfeld in het net retourneert. Game over.

Grijpt de scheidsrechter dan niet in? Een grotere disturbtion is ondenkbaar. Nee, een finalebal behoort op zijn minst drie tot vier keer verwachtingsvol over het net geslagen te worden. Helemaal mooi is natuurlijk een zenuwslopend eindpunt met dertig returns voordat de tegenstander in schoonheid strandt. Maar het is Halep niet gegund. De kleine spiermachine houdt zich in. Verbijt het verlies waardig en shakes hands. No kisses today.

Achter de schermen rechten de officials hun rug. De buit is binnen en die geven ze niet meer af. Virginia Wade trekt op de tribune verheugd een pen uit haar etui. Ze schrijft voor de pers in haar nadagen. Na haar laatste zege is de grijzende eminence met haar neus in de boeken gedoken. Je moet wat om het zwarte gat te mijden. Door het lezen kwam ze in contact met haar naamgenoot van voren. Woolf leerde haar de kneepjes van het vak. In woorden en in taal. Wade hoefde slechts de tennisbal in te koppen. Naast de Henmanhill rijst binnenkort ook een Kontaheuvel. Ietsje lager. Want verschil moet er blijven. To aardbei or not to aardbei. That remains the question. OMG, OMG, OMG.

http://www.scvr.nl/images/strawberries_and_cream.jpg

Sour cream

Unfortunately the strawberries are served with sour cream. Many apologies!