registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

De weercijfers van januari 2017 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

De eerste maand van het jaar 2017 is alweer verleden tijd en het is dus de hoogste tijd om een overzichtje te laten zien.

Als we naar de weercijfers van januari 2007 kijken dan valt het op dat we weer eens een echte wintermaand gehad hebben. Het was geen strenge wintermaand maar wel streng genoeg om het een normale wintermaand te kunnen noemen
Met een Hellmann koudegetal van 26 en een totale koudesom van 92 is deze maand zijn plaats tussen de overige januari-maanden zeker waard.
De gemiddelde maandtemperatuur is uitgekomen op 0,1 graad (regio Eindhoven) en dat is fors kouder dan het gemiddelde van bv. verleden jaar januari.
Alle cijfers in het onderstaande tabelletje gelden uitsluitend voor de regio Eindhoven en zijn gemeten op het KNMI-meetstation 370 op het vliegveld Eindhoven. Het is belangrijk om dat voor ogen te houden bij het lezen van de tabel. In de andere regio’s gelden andere getallen.
Meest opvallend zijn de gemeten zonuren. Nergens anders in Nederland werd in januari 2017 zoveel zonuren gemeten dan in Eindhoven. We benaderen hiermee het recordaantal zonuren uit 2006.
Ik durf het haast niet meer te zeggen maar de zonneschijn neemt alsmaar toe en januari 2017 is hier weer een voorbeeld van.

/~gerrit16/images/jan2017.jpg

In de tabel heb ik alleen de voornaamste weer-items laten zien. Er zijn er uiteraard veel meer maar dat is een beetje teveel om die allemaal hier te bespreken.
Ik noteer 39 verschillende items uit het dagelijkse Eindhovense weer en 16 ervan staan in onderstaand tabelletje.

Gerrit

Bedankt

Bedankt Gerrit,

Altijd weer leuk en interessant om te zien hoe de verhoudingen liggen.

Dankjewel

Bedankt voor de reactie.

De verhoudingen liggen altijd anders dan je vooraf bedenkt.
Bv. de verhouding tussen De Bilt en Eindhoven ligt anders dan dat vaak wordt verondersteld. De verhouding Maastricht/Eindhoven is ook een geheel andere verhouding.
Als je alles op een hoop gooit en dan middelt dan denk je dat er weinig verschillen zijn maar niets is minder waar.

Gerrit