registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Donkertebeleid

Zoek je nog het authentieke Donkere Zuiden? Dan moet je natuurlijk niet in de Lichtstad zijn. Maar wel in Steensel. Daar heeft de gemeente Eersel, waar Steensel toe behoort, haar 'donkertebeleid' toegepast. Dat wil zeggen - het stond met vette letters vandaag in het ED - dat ze langs de Steenselse hoofdstraat, toevallig ook nog Eindhovenseweg geheten, in totaal meer dan twintig straatlantaarns hebben weggehaald. Het dorpje ligt nu als een verdwaalde ster in een ouderwets Kempisch landschap, dat 's avonds en 's nachts donker is van Eersel tot Veldhoven. Een ideaal gebied voor spoken en ander gespuis, zoals Bokkenrijders, ongewassen boeven en haveloze landlopers.
Helaas niet voor de daar nog wonende Steenselnaren. Die zijn boos. Op Facebook hebben ze al stoom afgeblazen: 'we hebben geen pinautomaat, geen supermarkt en nu ook al geen verlichting meer'. Kortom, Steensel wordt door de gemeente Eersel klaargestoomd als prehistorisch dorp, waarbij het Eindhovense equivalent zal verbleken; een nieuwe toeristische trekpleister, waarbij de Drentse hunebedden in het niet zullen vallen en ook het Gloeifeest in onze Lichtstad straks armzalig zal afsteken.
Maar pas op: je kunt er binnenkort reddeloos de weg kwijt raken. Dat is het Eerselse gemeentebestuur blijkbaar ook al gebeurd.