registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

10.000 duizend Eindhovenaren en de toekomst van hun stad?

/~nieuws/pics/GK1000.jpg

Afgelopen week zijn er uitnodigingsbrieven de deur uitgegaan naar 10.000 Eindhovenaren van 15 jaar en ouder die door het lot gekozen zijn uit de basis administratie van de gemeente. Een brief met een code waarmee je je kunt aanmelden bij de Eindhovense G1000 via de website: www.g1000eindhoven.nl/aanmelden Heb je zo'n brief ontvangen doe dan mee! Via die lotingen willen de G1000vrijwilligers een zo groot mogelijke diversiteit aan Eindhovenaren bijeenbrengen die samen gaan nadenken en brainstormen wat zij voor Eindhoven nu en in de toekomst belangrijk vinden voor hun stad

Waarom een loting zul je je afvragen? Eigenlijk is die geïnspireerd op het verleden waar de oude Grieken hun bestuur via loting kozen dat vonden zij in die tijd de beste democratische vorm. David van Reybrouck beschrijft dat in zijn boek "TEGEN VERKIEZINGEN"

David was het ook die samen met mensen van de universiteit Leuven de eerste G1000 organiseerde in België. Daardoor geïnspireerd volgde een aantal steden in Nederland en nu dus in Eindhoven waar een aantal vrijwilligers al een jaar bezig zijn om het op 25 juni te laten plaats vinden.

Ik hoop van ganser harte dat onze Eindhovense G1000 het begin is van een democratische vernieuwing waarbij bestuurders en inwoners van Eindhoven niet tegenover elkaar maar naast elkaar samen het beste voor hun stad proberen te bereiken, met vernieuwde communicatie vormen die ook de deskundigheid en de ervaring van de inwoners er bij betrekt en beter benut. Klik op www.dse.nl/node/view/3338 voor extra informatie over crowdsourcing "kennis uit de massa echt iets voor Eindhoven als de slimste regio ter wereld?"

In Groot Eindhoven is het onderstaande artikel te vinden waarin ook de Eindhovense gemeenteraad zich achter het initiatief stelt.

/~nieuws/pics/GrEhv1-6kl.jpg

Klik op groter voor een beter leesbare versie.

Kom op Eindhovenaren laat van je horen op 25 juni!