registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

G1000 Eindhoven gaat van mei naar ZATERDAG 25 JUNI

Ons beursgebouw waar het gaat plaats vinden -  foto: Rien Valk

Ons beursgebouw waar het gaat plaats vinden - foto: Rien Valk

Waarom? We hebben meer tijd genomen om onze droom waar te maken. We willen er alles aan doen om die duizend mensen ook echt bij elkaar te krijgen. Met alles wat er nodig is om succesvol samen in dialoog over de toekomst van Eindhoven te praten. Dat wordt onze uitdaging aan de inwoners van Eindhoven en aan ons zelf! De G1000 Nijmegen vrijwilligers zijn er in geslaagd om 700 deelnemers bij elkaar te krijgen, maar wij willen gaan voor 1000! Kijk op onze website www.g1000eindhoven.nl wat we daarvoor nog nodig hebben via sociaal kapitaal. Maar vooral denk, en help mee om de G1000Eindhoven in onze stad bekend te maken.

Volg ons op:
www.g1000eindhoven.nl - www.facebook.com/G1000EindhovenTop - www.twitter.com/G1000ehv

Stuur ons jullie ideeën en tips of sponsor ons!

Loting

Ik las er al eerder over en met name de loting vind ik een interessant aspect. De mensen worden op die manier at random bijeengebracht. Nu het aantal van 1000 niet wordt gehaald, wil dat dan zeggen dat de benaderde Eindhovenaren niet willen?

Succes met het initiatief!

Bob

De uitdaging!

G1000Eindhoven wil die 1000 deelnemers dus wel halen! Er gaan bij een G1000 een enorm aantal uitnodigingen de deur uit. Dat is uiteraard wel afhankelijk van het aantal inwoners maar bijvoorbeeld Nijmegen heeft ruim 10.000 uitnodigingen verstuurd en toch de duizend deelnemers niet gehaald. Kennelijk is de interesse dus niet groot genoeg?

Maar en dat is mijn persoonlijke mening dat ligt aan de afstand tussen bestuur, politiek en de inwoners die veel te groot is geworden, getuige de lage opkomst cijfers en de teruglopende aantallen qua partij lidmaatschap. Daar hoopt de G1000 iets aan te doen plus de aanwezige denkkracht bij de inwoners beter te benutten om er in een oprechte samenwerking iets moois voor Eindhoven van te maken. De Eindhovense G1000 heeft zich het organiseren wel iets "lastiger" gemaakt omdat alles met sociaal kapitaal geregeld moet worden waar andere het via een stichting deden. Ook een van de redenen om een er maand extra voor te nemen.