registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Stam + De Koning en gemeente Eindhoven bundelen krachten voor Sociaal Ondernemen

/~nieuws/pics/ehvStamK.jpg

Stam + De Koning biedt Eindhovenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt een duurzame baan. Het gaat om een baan bij projecten in Eindhoven. Hierover is een convenant gesloten met de gemeente Eindhoven De ondertekening van het convenant, door wethouder Staf Depla van Economie en Arbeidsmarkt en de directeur van Stam + De Koning, Arno van Tilburg vond woensdagmiddag plaats op het bouwterrein van het voormalige kantoor van Philips Lighting.

Binnen haar strategische duurzaamheidsdoelstelling ‘Wij ontwikkelen samen’ wil Stam + De Koning mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om vooruit te komen. Omdat Stam + De Koning zich verantwoordelijk voelt vanuit de rol in de creatieve en innovatieve omgeving waarin ze werkt, en positieve ervaringen heeft met mensen uit deze doelgroep. Stam + De Koning heeft momenteel trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen en het is de ambitie om binnen de periode van het convenant te komen tot de hoogste trede: trede 3.

Doel van het convenant is om inwoners van Eindhoven met een kwetsbare arbeidsmarktpositie via projecten van Stam + De Koning Vastgoed en Bouw aan een duurzame baan te helpen. Dit gebeurt in samenwerking met Collectief040, Springplank040 en De Regionale Huismeester. Het gaat om projecten op Strijp-S: Space-S en Spoorzone, waar in totaal 750 appartementen worden gebouwd. Stam + De Koning streeft er naar circa 7% van haar eigen aandeel bij deze projecten in te vullen door de kwetsbare groep. Daarnaast wil het haar onderaannemers stimuleren ook het certificaat Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) aan te vragen en ze waar nodig daarbij ondersteunen. Bedrijven uit de regio kunnen via de gemeente een subsidie van € 1.000,- ontvangen om de eerste kosten voor het PSO-keurmerk te betalen. Daarnaast ondersteunt de gemeente het initiatief met kennissessies om de weg naar socialer ondernemen te vereenvoudigen.

Johan en Sven, twee medewerkers van Stam + De Koning, die via de PSO-regeling weer aan het werk zijn, vertelden wat dit voor hen betekent. Beiden zaten al geruime tijd thuis en zijn via Springplank040 bij Stam + De Koning begonnen. Terug in het werkzame leven doet beide heren zichtbaar goed. “Ik voel me als een vis in water”, aldus Sven. “Social Return rendeert. Voor onszelf, voor de samenleving en voor al die mensen die een eerlijke kans verdienen”, aldus Arno van Tilburg.
Ook Staf Depla is blij met het convenant. ”We hebben hier geen vruchtbare bodem, grondstoffen of een haven maar we hebben wel elkaar. We doen het samen. Dan is het mooi om te zien dat wij niet alleen als overheid ons inspannen om kwetsbare mensen aan werk te helpen maar dat het bedrijfsleven zich hierbij aansluit.”

Een mooi initiatief wat ook inspiratie kan bieden voor onze www.G1000eindhoven.nl