registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Wethouder Yasin Torunoglu over de G1000Eindhoven

Het zou je zomaar kunnen gebeuren. Er ligt opeens een enveloppe op je deurmat. ”Gefeliciteerd, jij bent een van de ingelote Eindhovenaren”.
Loterijen gebruiken dit soort zinnen vaak om mensen te verleiden tot deelname. Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik gooi die enveloppen meestal meteen bij het oud papier. Maar de komende weken zou het zomaar eens iets anders kunnen betekenen. Je zou echt één van de geselecteerden kunnen zijn, en wel voor de G1000.

Misschien zegt het je niets, de G1000. Dit initiatief geeft je de kans om een dag met 999 mede-Eindhovenaren te praten over jouw stad. Het werd ooit bedacht in België en is een nieuwe manier van de dialoog voeren die nu ook in Eindhoven gaat plaatsvinden en wel op 28 mei 2016. Op zo’n dag ontstaan vaak veel nieuwe ideeën, en komt een nog grotere groep actieve en betrokken inwoners aan de oppervlakte die wil bijdragen aan de leefbaarheid van de stad.
Dus loop je al lang met goede ideeën rond, of heb je een mening die je graag met anderen wilt delen? Dan is de G1000 de kans om die te verkondigen en medestanders te vinden. Je bent van harte welkom, ook als je gewoon mee wil praten of denken over andermans ideeën.
Je snapt dat ik dit als wethouder van inwonersparticipatie een prachtig initiatief vind en de initiatiefnemers een warm hart toedraag. Maar ze kunnen dit niet alleen. Naast deelnemers kan de organisatie ook nog wat hulp gebruiken om de dag te organiseren. Kijk voor meer informatie op www.g1000eindhoven.nl . Pak deze kans, om het lot van jouw stad in eigen hand te nemen.

Aldus onze wethouder in zijn column in Groot Eindhoven.

Zelf ook nieuwsgierig geworden? Op 23 februari om 19.30 uur is er een G1000 bijeenkomst met de werkgroep in Wijkcentrum de Werf. Daar is iedereen welkom!