registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Mail dataverkeer bij DSE nu nog veiliger

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

rechts de nieuwe waarschuwing voor 'spionage' plaatjes in WebMail

Onze IT vrijwilligers hebben nu ingesteld dat al het verkeer met DSE tijdens webmail automatisch via https gebeurt. Dat hoeft dus nu niet meer apart handmatig aangepast te worden in de adresregel. Vooral fijn voor diegene die buitenshuis of op vakantie zonder na te denken draadloze open netwerken gebruiken!

Plaatjes in een mailbericht zijn soms opgeslagen in het mailbericht zelf, maar meestal staan die in een mail als afbeeldings-link naar een plek buiten DSE. In dat geval worden die plaatjes door jouw browser niet opgehaald op DSE. Jouw browser gaat ze dan zelf ophalen van een andere plek buiten DSE. Het kan zijn dat het ophalen van die plaatjes door de aanbieder misbruikt wordt om gegevens van jou op te slaan. Hij kan door het ophalen van het plaatje "zien" dat zijn spam of phishingmail gezien is. Daarvoor waarschuwen wij door in eerste instantie alle externe plaatjes te vervangen door een eigen afbeelding 'onveilig plaatje'. Daarmee houden wij het dus juist extra veilig. Pas als je ervoor kiest om toch alle plaatjes te tonen (via de link onderaan de pagina) zal jouw browser die plaatjes gaan ophalen van de locaties waar de afzender naar verwijst.

De https-beveiliging van DSE beveiligt dus het verkeer met DSE correct. Dataverkeer dat jouw browser heeft met verkeer buiten DSE zien wij niet en kunnen wij uiteraard niet beveiligen. Wel proberen wij ervoor te waarschuwen via de door ons getoonde afbeelding.

De URL

Bedankt. Heel mooi.

De URL
http://www.dse.nl/user/login?redirect=https://www.dse.nl/webmail/src/redirect.php
geeft nog wel wat verwarring vind ik. Is het nu wel of niet beveiligd. Ik zou iets verwachten van
https://www.dse.nl/webmail/src/redirect.php
Overigens zie ik dat
www.dse.nl
nu ook met https werkt. Heel mooi :-) Bedankt.